Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

США провели випробування підводного океанського дрона: фото.

В США пройшли перші випробування великого підводного океанського дрона. Загалом випробування були поділені на декілька етапів.

Про це повідомляє Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів США. Прототип цього дрона, розробленого компанією Northrop Grumman, успішно завершив повномасштабні випробування біля узбережжя Південної Каліфорнії.

Випробування, що тривали з лютого по березень 2024 року, були розділені на кілька етапів для демонстрації працездатності та підтвердження відповідних характеристик дрона.

Доктор Кайл Вернер, керівник програми Manta Ray DARPA, зазначив, що успішні випробування підтвердили готовність дрона до використання в реальних операціях після швидкого збирання з модульних компонентів у полевих умовах.

"Наше успішне повномасштабне випробування Manta Ray підтверджує готовність дрона використовуватись у реальних операціях після того, як його швидко зібрали в польових умовах із модульних компонентів", – розповів він.

Розробка цього підводного дрона спрямована на поліпшення розвідки з можливістю перенесення додаткового корисного навантаження, включаючи вантажі або озброєння.

Зважаючи на те, що Manta Ray призначена для використання в океанських зонах, вона має значну дальність плавання та забезпечує повну стабільність при сильних морських хвилях. Фахівці з PacMar Technologies планують провести подальші випробування дрона протягом 2024-2025 років.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки передадуть Україні передові ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту виробництва Feloni Aero. Компанія вже оголосила про запуск новітньої лінійки безпілотників для зміцнення обороноздатності України.

Як повідомляв OBOZ.UA, західні партнери, зокрема Велика Британія, планують озброїти Україну новітніми дронами зі штучним інтелектом. Нині у деяких підрозділах Збройних сил України вже тестують пілотні проєкти таких БПЛА.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 1

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Зламана ключиця, ампутація лівої руки, розірвані плече, живіт, нога, щелепа, око», – такі травми на фронті отримав Богдан Молочко. 10 місяців він провів у лікарні, а тоді, каже, неочікуваним способом фізіологічної та психологічної реабілітації ст...

Радіо Свобода -

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

НТК 1