Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

У Держдепартаменті США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків із-за кордону.

Уряд США не має позиції щодо допомоги Україні у поверненні з-за кордону чоловіків мобілізаційного віку.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США у Брюсселі Деніел Сайзек, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо Свобода.

"Складне питання, зрозуміло, що робити особливо з чоловіками, які зараз поза Україною. Але уряд України має право визначати свою політику. Немає жодного рішення чи позиції досі від уряду США – допомоги чи не допомагати Україні в цій галузі", – відповів представник Держдепартаменту на запитання, чи допомагатимуть Україні Сполучені Штати з поверненням чоловіків додому.

Сайзек також додав, що доля громадян України – насамперед її справа, й зауважив, що українському урядові слід "уважно діяти щодо цього питання".

"Зрозуміло, що потрібні люди для ЗСУ, аби захищати країну… Це складне питання і важко сказати. Важливо, що Європа, і певною мірою США теж, – вітали українців, які вирішили, що їм та їхнім родинам потрібно було виїхати з України, і це була ще одна важлива частина підтримки Європи, наприклад. Водночас правильно, що уряду України потрібно інтенсивно та серйозно вивчати ситуацію. І ситуацію щодо людей для ЗСУ – це природно, і уряд США поважає право уряду України визначати свою політику", – резюмував представник Держдепартаменту.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Українці зможуть залишатися у Німеччині з нечинним паспортом

Призупинення консульських послуг для українців за кордоном

23 квітня ДП "Документ" припинило видачу документів за кордоном "з технічних причин".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головним пріоритетом зараз є захист України від знищення. А перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов’язків перед Батьківщиною.

В МЗС пояснили, що надання консульських послуг обмежено тимчасово. Його обіцяють відновити відповідно до змін у законодавстві щодо військового обліку.

24 квітня Кабінет Міністрів заборонив пересилати паспорти чоловіків віком від 18 до 60 років за кордон. Іх можна отримати тільки в Україні. Як пояснили в МЗС, це стосується тільки послуг ДП "Документ".

Автор: Володимир Янченко

У Бердянську підірвано автівку, ліквідовано організатора катівні Ананьєвського -  ГУР.

У Бердянську підірвано автівку, ліквідовано організатора катівні Ананьєвського - ГУР.

Вдень 5 травня у тимчасово окупованому Бердянську було підірвано автомобіль місцевого зрадника, ліквідовано співробітника окупаційної виправної колонії Євгена Ананьєвського.

Цензор.НЕТ 1
«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

Кореспонденти Радіо Свобода побували у трьох храмах Києва ПЦУ та УГКЦ, де з нагоди Великодніх свят у християн східного обряду відбулося богослужіння та освячення пасок. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми т...

Радіо Свобода -

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

«Христос воскрес!» сьогодні звучить по всьому світу і по всій Україні. Але по особливому «Христос воскрес! Воістину воскрес!» звучить в окопах та бліндажах на фронті від наших воїнів-захисників, які вітають нас зі зброєю в руках, боронячи нашу зем...

proSLAV -

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) -

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Скадовськ — місто на півдні Херсонщини, яке з весни 2022 року перебуває під російською окупацією. Історія цього населеного пункту нерозривно пов'язана з торговельним портом та родиною Сергія Скадовського. Проте, які поселення існували у Скадовську...

Новини Приазов'я -

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Новини Тернополя 1