Finance.UA

Фінансові новини в Україні на проекті Finance.ua. Новинарний агрегатор фінансів в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та інших містах

Більше новин

Видатки держбюджету: яку суму та на що витратили у І кварталі.

Видатки держбюджету: яку суму та на що витратили у І кварталі

Сума касових видатків загального фонду державного бюджету за січень-березень поточного року становить 693,2 млрд гривень. Зокрема, у березні було витрачено 268,4 млрд гривень .

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

На що спрямували кошти

У повідомленні зазначено, що найбільше коштів витратили на оплату праці з нарахуваннями — 285,8 млрд грн (у березні - 105,9 млрд грн), або 41,2% загального обсягу видатків за січень-березень.

Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 218,9 млрд грн (у березні - 81,5 млрд грн).

Окрім того, на оплату використання товарів і послуг було спрямовано 100,7 млрд грн (у березні - 45,6 млрд грн), або 14,5% загального обсягу видатків.

Із них для підтримки Збройних Сил України виділили 44 млрд грн на придбання:

  • військової техніки;
  • озброєння;
  • боєприпасів;
  • продукції оборонного призначення;
  • засобів індивідуального захисту;
  • пально-мастильних матеріалів;
  • продуктів харчування.

Національна служба здоров’я України перерахувала 35,7 млрд грн на реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

На соціальне забезпечення (виплату пенсій, допомоги, стипендій) спрямували 138,2 млрд грн (у березні - 48,6 млрд грн), або 19,9% загального обсягу видатків, а саме:

  • 66 млрд грн — трансферт Пенсійному фонду для фінансового забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій;
  • 30,9 млрд грн — для виплати Міністерством соціальної політики на соціальний захист дітей та сімей, захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, для підтримки малозабезпечених сімей;
  • 15,1 млрд грн — для виплати Міністерством соціальної політики житлових субсидій і пільг громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Також 6,4% загального обсягу видатків спрямували на обслуговування державного боргу — 44 млрд грн (у березні - 8,5 млрд грн).

Сума трансфертів місцевим бюджетам становила 36,2 млрд грн (у березні - 12,5 млрд грн), або 5,2% загального обсягу видатків загального фонду.

Нагадаємо, у березні 2024 року до місцевих бюджетів великими платниками податків сплачено 5 млрд грн, що в 2,2 раза або на 2,8 млрд грн більше ніж у березні минулого року.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.
Країни G7 розглядають варіант повернення російських активів рф в обмін на відмову від окупованих українських територій — ЗМІ.

Країни G7 розглядають варіант повернення російських активів рф в обмін на відмову від окупованих українських територій — ЗМІ.

Країни G7 припинили обговорювати питання конфіскації російських активів, вони паралельно розглядають варіант їх повернення рф в обмін на її відмову від окупованих українських територій.

Finance.UA 1
UAHg vs. Е-гривня. В чому різниця?

UAHg vs. Е-гривня. В чому різниця?

Закладаємося, що ви вже чули про е-гривню, яку анонсував Національний Банк України. Не дивлячись на те, що багато країн вивчають це питання, а деякі вже навіть встигли запустити власну віртуальну валюту, більшість людей не поспішає відмовлятися ві...

Finance.UA 2
Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

З під землі — у полон. російських «штурмовиків» взяли у Роботиному

З під землі — у полон. російських «штурмовиків» взяли у Роботиному

Готовий попрощатися з руками-ногами аби знову не йти на війну. Один з полонених під селом Роботине окупантів божиться, що ніколи не повернеться в Україну. Інший — готовий йти в тюрму, якщо його на росії захочуть мобілізувати вдруге. Вітя і Юра роз...

Телеканал TV5 1

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Великдень зовсім близько і господині вже почали прибирати домівку та купувати продукти для пасок. Проте повномасштабне вторгнення росії не дозволить усім українцям провести свято у колі сім’ї. Телеканал СК1 запитав у житомирян як вони святкуватиму...

Телеканал СК1 -

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

НТК -

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

НАТАЛІЯ ВАВІЛОН завідувачка відділенням новоутворень голови і шиї Хмельницького обласного протипухлинного центру, лор-онколог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільс...

Телеканал Хмельницького -

У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ СТАРТУВАВ СЕЗОН ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЇ.

У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ СТАРТУВАВ СЕЗОН ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЇ.

ДМИТРО ЛЕСЬКІВ начальник відділу енергоменеджменту Хмельницької міської ради TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторг...

Телеканал Хмельницького -