Finance.UA

Фінансові новини в Україні на проекті Finance.ua. Новинарний агрегатор фінансів в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та інших містах

Більше новин

Київ працює над створенням підприємства з виробництва БПЛА.

Київ працює над створенням підприємства з виробництва БПЛА

У Києві планують створити комунальне підприємство з виробництва безпілотних літальних апаратів.

Про це йдеться у проєкті рішення, зареєстрованого в Київраді, повідомляє Мілітарний.

Згідно з проєктом, нове комунальне підприємство підпорядковуватиметься Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Саме там мають і створити Положення про комунальне підприємство.

У разі ухвалення рішення на реалізацію проєкту виділять бюджетні кошти розміром 400 млн грн. Це буде статутний капітал майбутнього підприємства.

У пояснювальній записці зазначається, що створення нового комунального підприємства дасть можливість збільшити кількість робочих місць, створить конкурентоспроможні умови на ринку виробництва безпілотників в Україні та Європі.

Також підприємство допоможе налагодити в Києві виробництво дронів, залучивши кошти з міського бюджету та передбачивши відповідні видатки на наступні роки.

У документі зазначено, що комунальне підприємство може включити до штату і безпосередньо залучити до виробництва безпілотників частину працівників органів виконавчої влади Києві, які мають вищу освіту за інженерними напрямами, зокрема у сфері авіації та БПЛА.

Наразі в Україні є близько 200 компаній, які виробляють безпілотні системи. Приблизно 50 із них уже пройшли всі необхідні процедури з отримання дозволів Міноборони та постачають різні дрони до війська.

У січні цього року Київська міська рада виділила 500 мільйонів гривень на придбання дронів для військових підрозділів.

МіГ-31К і ракета Кинжал. Все про літак, через який так часто оголошують тривоги 🔍

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.
Професійний старт: важливі аспекти працевлаштування підлітків.

Професійний старт: важливі аспекти працевлаштування підлітків.

Часто підлітки прагнуть раніше стати незалежними, тому шукають підробіток. В основному, це відбувається у літній період, коли вони вільні від навчання. Однак працевлаштування неповнолітніх в Україна має ряд виключень та обмежень.

Finance.UA -
Як отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів через Е-кабінет податкової.

Як отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів через Е-кабінет податкової.

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадало алгоритм отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів через Е-кабінет.

Finance.UA 2