Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Міг-29 ліквідував російський дрон, але експерт стверджує, що це — погано.

За словами Коваленка, ліквідація цього БпЛА обійшлася ЗСУ дорожче, ніж повинна була б. Ймовірно, причиною є брак систем ППО. 

Винищувач українських Повітряних сил МіГ-29 перехопив та ліквідував російський дрон, завдання якого — коригування ракет, в тому числі балістики. Відео операції розлетілося мережею. Та військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко не вважає це позитивною новиною, мовляв, бойова авіація не повинна займатися виконанням таких завдань, адже в подібних випадках витрачається багато ресурсу.

" Позитиву нуль, оскільки збивати малорозмірні цілі — це не функціонал МіГ-29 , який необхідно підняти в повітря, витратити ресурс на підліт до дрона, запустити ракету ціною на порядок дорожче за той самий "Орлан-10", водночас умудрившись ухилитися від осколкових елементів від розриву власної ж ракети і знищеного дрона", — написав Коваленко у повідомленні на своєму Tg-каналі.

Експерт наголосив, що перехоплювати БпЛА повинні системи ППО ближнього радіуса дії. Тож відео збиття може бути також підтвердженням того, що в Одесі не вистачає установок, які могли б повністю покрити необхідну територію.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Пілот МіГ-29 розповів про роботу винищувача та його позитивні сторони

  

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що сьогодні пріоритет України — це засоби ППО. Та на запитання журналістів про ймовірну відправку нашій державі установок Patriot він відповів, що коли постачання додаткових засобів відбудеться, про це обов'язково повідомлять.

Дивіться спецтему:

  1. Співзасновник DeepState: «На околицях Красногорівки тривають бої. Місто є фланговим для сил, що наступають у районі Георгіївки та Курахового» Роман Погорілий розповів про ситуацію в районі Красногорівки.

  2. Ситуація в небі свідчить про те, що росіяни, ймовірно, до чогось готуються — Євлаш Йдеться про затишшя з запуском дронів та вчорашні злети російського носія "Кинджалів".

  3. Чому росіяни тиснуть під Авдіївкою замість атакувати значно важливіший Часів Яр, і до чого тут Америка – ISW Одна лиш звістка про американську допомога змусила росіян наступати не там, де треба, а там, де виходить.

  4. ППО є пріоритетом України — Кірбі Він додав, що коментуватиме надходження нашій державі додаткових установок тільки тоді, коли воно відбудеться.

  5. Втративши п'ять Abrams'ів, Україна відвела їх з поля бою — AP Київ та Вашингтон зараз працюють над новою тактикою їх захисту.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 3

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН 4

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 3

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 3

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 3

«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
В Україні «скасували» поїзд на популярному маршруті: чому він більше не курсуватиме.
Найдешевший Hyundai в історії: покупець отримав машину за мінімальну ціну.
Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі.
Ще один літак російської авіакомпанії зламався під час рейсу.
У Росії повідомляють про загибель літака Су-34 разом з екіпажем: що відомо.
Зірка «Оппенгеймера» Емілі Блант розкрила шокуючі подробиці про кастинг в Андрія Кончаловського: він мерзенний і жорстокий.
Виконував бойове завдання на Бєлгородщині: з'явились подробиці щодо втрати росіянами літака Су-34.
В Угорщині зробили заяву щодо українських чоловіків-біженців призовного віку: чи буде депортація.