Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Існує низка варіантів вирішення проблеми із замороженими російськими активами, — Міністерка фінансів США.

Визначитися з ними мають лідери "Великої сімки" на саміті у червні.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила в четвер, що прямий арешт російських активів є виправданим, але є лише однією з можливостей, пише Reuters.

За її словами, активи можуть також служити заставою для запозичень на ринку, щоб допомогти Україні.

«Це варіант, який обговорювався. Лідери попросили нас надати їм низку варіантів», — сказала Єллен в інтерв’ю виданню, відповідаючи на запитання, чи є основним варіантом перенесення відсотків на ці активи для випуску облігацій або позик для України.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Пропозиція використати заморожені активи Росії на користь України отримує все більше підтримки — The Economist

Єллен заявила, що Вашингтон, як і раніше, переконаний, що повна конфіскація російських активів є виправданою з точки зору міжнародного права, але додала, що інші підходи, ймовірно, будуть більш прийнятними для деяких партнерів по G7, які досі мають сумніви щодо певних факторів стримування.

За її словами, європейці зробили дуже конструктивний крок: більшість російських активів, які зберігаються в Бельгії тепер конвертовано в готівку, і Euroclear отримує відсотки з цих активів.

«Європейський Союз погодився відокремити ці інтереси та, по суті, рухатися вперед. Це підхід, який може бути широко підтриманий країнами, які стурбовані конфіскацією активів... є ціла низка варіантів», — наголосила вона.

Цей підхід, за її словами, є одним з декількох варіантів, які обговорюються країнами «Великої сімки» напередодні саміту лідерів у червні.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США тепер можуть конфіскувати російські активи для України: як це працюватиме

Вже наприкінці травня міністри фінансів країн-членів G7 повернуться до цього питання на зустрічі, щоб розробити консенсусну пропозицію для представлення її лідерам на червневому саміті.

Пропозиція США щодо використання майбутніх відсотків від заморожених російських активів на суму близько 300 мільярдів доларів для допомоги Україні замість їх конфіскації набирає популярність серед країн G7.

Як повідомлялось, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну США та союзники негайно заморозили 300 мільярдів доларів російських активів за кордоном. Ці гроші досі залишаються невикористаними. Більшість з них знаходяться у країнах ЄС, а приблизно п'ять мільярдів доларів — у США.

Детальніше про те, скільки є доходів від заморожених російських активів і на що може розраховувати Київ, розповідала Тетяна Хутор у статті “Доходи від російських активів зростають. Чи використає їх Україна?”.

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) 1

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 3

ПАЛКЕ ВІТАННЯ ВІД ЗСУ для РАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

ПАЛКЕ ВІТАННЯ ВІД ЗСУ для РАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

Цензор.НЕТ 1

Чи можна після повістки в рекрут-центр#повістка #рекрутинг #тцк #lmn #новини #lviv #врек #video.

Чи можна після повістки в рекрут-центр#повістка #рекрутинг #тцк #lmn #новини #lviv #врек #video.

ЛМН -

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Скадовськ — місто на півдні Херсонщини, яке з весни 2022 року перебуває під російською окупацією. Історія цього населеного пункту нерозривно пов'язана з торговельним портом та родиною Сергія Скадовського. Проте, які поселення існували у Скадовську...

Новини Приазов'я 4

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

Кореспонденти Радіо Свобода побували у трьох храмах Києва ПЦУ та УГКЦ, де з нагоди Великодніх свят у християн східного обряду відбулося богослужіння та освячення пасок. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми т...

Радіо Свобода 3