ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

З чим прийшла Індія до найбільших виборів у світі

Опитування свідчать про досягнення цієї мети. Якщо брати лише дані про економічне зростання, результати роботи уряду Моді були вражаючими. Коли Моді прийшов до влади в 2014 році, економічне зростання було повільним. Серія резонансних корупційних справ призвела до втрати довіри інвесторів до індійської економіки.

Але між 2014 і 2022 роками валовий внутрішній продукт (ВВП) Індії на душу населення (вимірник доходу на душу населення) зріс з 5000 доларів США (4000 фунтів стерлінгів) до понад 7000 доларів США – зростання приблизно на 40% за вісім років. Ці розрахунки використовують паритет купівельної спроможності, спосіб порівняння загальної купівельної спроможності в часі та між країнами.

Це зростання відбулося, незважаючи на необдуману спробу на початку першого терміну Моді вилучити з обігу банкноти номіналом 500 рупій (4,80 фунтів стерлінгів) і 1000 рупій (9,60 фунтів стерлінгів). Списання банкнот призвело до гострої нестачі готівки, уповільнивши зростання ВВП на душу населення з 6,98% у 2016 році до 5,56% у 2017 році.

Згідно з даними Міжнародного валютного фонду, у 2024 році економіка Індії зросте на 6,5%. Це більше, ніж прогнозоване зростання Китаю на 4,6% і більше, ніж у будь-якій іншій великій економіці. Наприклад, очікується, що економіка Великобританії зросте на 0,6% у 2024 році.

Однак останні оцінки також свідчать про те, що нерівність в Індії є найвищою за весь час. Зростання, коли воно відбувалося, здавалося нерівномірним. Ключовим завданням, з яким зіткнеться уряд Моді на наступному терміні, буде перетворення вищого зростання на продуктивні робочі місця, а також стримування надлишкового багатства економічної та політичної еліти Індії.

Суцільний дим і дзеркала?

Економічні показники Індії важко оцінити, оскільки уряд не публікував офіційних даних щодо бідності та зайнятості з 2011 року. Це спонукало аналітиків використовувати альтернативні джерела даних, які не такі надійні, як великі та репрезентативні для країни опитування споживання та зайнятості індійського уряду.

Як наслідок, можна отримати дуже різні оцінки бідності. Менш ніж за два місяці до виборів уряд Індії оприлюднив інформаційний бюлетень , у якому стверджується, що рівень бідності в Індії впав до історичного мінімуму в 2022 році.

Результати були засновані на великому дослідженні споживання, проведеному урядом Індії. Але фактичні дані, що лежать в основі урядових оцінок, не були опубліковані для незалежного аналізу.

Відсутність прозорості даних призвела до ситуації, коли ніхто насправді не знає, якими є справжні оцінки бідності та нерівності. Це сумний стан для країни, відомої своїми піонерськими обстеженнями домогосподарств, які в минулому значно випереджали свій час.

Відсутність хорошої роботи

Уряд Моді розвинув економіку Індії. Але він не був настільки успішним у створенні продуктивних робочих місць для значної частини робочої сили Індії, яка є некваліфікованою та бідною.

Близько 40% працівників залишаються в сільському господарстві, і лише близько 20% працюють на виробництвах або в бізнес-послугах, таких як ІТ. Передвиборчі опитування показують, що зростання безробіття та інфляції є джерелами занепокоєння багатьох виборців.

Слабка репутація уряду Моді у створенні робочих місць дивує, враховуючи, що він виступив із багатьма ініціативами для швидкого запуску виробництва. Програма "Make in India" , яка була запущена відразу після приходу Моді до влади в 2014 році, мала на меті скоротити витрати на ведення бізнесу в Індії.

Після цього в листопаді 2023 року була запроваджена нова схема стимулювання, пов’язана з виробництвом. Схема пропонувала 24 мільярди доларів США промислових стимулів для збільшення внутрішнього виробництва в ключових виробничих секторах від електронних продуктів до дронів. Однак у 2022 році частка виробництва у виробництві залишилася такою ж, як і коли Моді вперше обійняв посаду.

Для того, щоб Індія могла наслідувати успіх Китаю в індустріалізації, пов’язаної з інтенсивною працею, потрібні глибші структурні реформи на ринках продукції, праці та кредитів країни. Але це буде політично важко зробити, оскільки це передбачає боротьбу з потужними індійськими конгломератами та профспілками.

У той час як уряд Моді бажає перебувати на посаді на третій термін, головним завданням, яке стоїть перед ним, є створення продуктивних робочих місць за межами сільського господарства для все більш освіченої та амбіційної молоді країни.

Оригінал

Статті, що публікуються в розділі "Думки", відображають точку зору автора і можуть не збігатися з позицією редакції LIGA.net

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 1

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

ВЛАДИКА ПАВЛО Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної Церкви України TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштаб...

Телеканал Хмельницького -

Навзаєм. Ярослав Спасів - інженер-землевпорядник

Навзаєм. Ярослав Спасів - інженер-землевпорядник

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Храму 160 років: довкола Троїцької церкви встелена доріжка у формі писанки.

Храму 160 років: довкола Троїцької церкви встелена доріжка у формі писанки.

Тротуар у формі писанки встелений довкола церкви у Троїці. Храму Пресвятої Трійці понад 160 років, а іконам та різьбленню ще більше – 250. До слова, у цю церкву, під час Другої Світової війни, було пряме попадання снаряду і вона вистояла. Що ще ди...

НТК -

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -