Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Європа “вдарила” по Китаю новим розслідуванням щодо закупівель медобладнання напередодні візиту Сі Цзіньпіна.

Перевірка може тривати дев'ять місяців.

Єврокомісія розпочала розслідування щодо закупівель Китаєм медичного обладнання, що стало черговим кроком у низці заходів, які посилюють напруженість між ЄС та Пекіном напередодні першого за п'ять років візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Європи. Про це пише Bloomberg .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зв'язки Китаю з РФ ставлять під загрозу відносини Пекіна з ЄС — європейський дипломат

Про розслідування було офіційно оголошено в середу, 24 квітня. ЄС занепокоєний тим, що Пекін може нечесно надавати перевагу саме вітчизняним постачальникам, а це не дозволяє вибудовувати справедливу торгівлю.

Спочатку розслідування буде зосереджене на зборі інформації від компаній та держав-членів ЄС до того, як влада почне переговори з Пекіном про чесні та відкриті ринки. Перевірка має бути завершена протягом дев'яти місяців.

Якщо ЄС виявить нечесну практику на ринках закупівель, він може обмежити доступ Китаю до тендерів Євросоюзу. Якщо ж діалог з Пекіном призведе до відчутних коригувальних дій, розслідування може бути призупинено в будь-який час.

ЄС стверджує, що Пекін просуває заходи й практики, що спотворюють ринок, для реалізації своєї політики "зроблено в Китаї" і мети досягти 85% частки внутрішнього ринку для китайських компаній, що виробляють основні компоненти медичного обладнання, до 2025 року. Цільовий показник - 70% для пристроїв вищого класу.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, яку знижку на газ Росія пропонує Китаю

Євросоюз також вважає, що китайський уряд дискримінує імпортні товари та іноді висуває жорсткі вимоги до іноземних компаній, включаючи інвестиційні зобов'язання або передачу технологій китайським підприємствам.

Останніми роками Пекін приділяє більше уваги місцевим і державним закупівлям у сфері медичних технологій, оскільки органи влади по всій країні запровадили суворі вимоги до вітчизняної продукції для багатьох категорій приладів.

Доступ ЄС до китайського ринку закупівель вже давно викликає нарікання, і це питання, зокрема, порушували офіційні особи Євросоюзу під час візитів до Китаю минулого року. Переговори за останні 12 місяців майже не просунулися.

Минулого тижня в Пекіні канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив, що Європа посилить торговельний захист, якщо Китай не прислухається до занепокоєння щодо недобросовісної конкуренції, демпінгу та надлишкових потужностей. Китай стверджує, що США і Європа використовують таку критику як привід для протекціоністської політики, яка захищає їхні власні менш конкурентоспроможні фірми.

Всі ці питання, а також заклики до Китаю припинити допомагати Росії, ймовірно, займуть ключове місце на порядку денному, коли Сі поїде до Європи на початку травня. Він має відвідати членів ЄС Францію та Угорщину, а також Сербію.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США найближчим часом не будуть запроваджувати санкції проти китайських банків за підтримку РФ у війні — Reuters

Єврокомісія вже проводить розслідування щодо підтримки китайським урядом своїх виробників електромобілів, яке може призвести до запровадження нових тарифів, а також ретельно перевіряє інші галузі, такі як вітроенергетика, сонячна енергетика та залізниця.

Відносини ЄС із Пекіном останнім часом погіршуються, оскільки Європа стає все більш рішучою у відповідь на торговельну політику Китаю. Європейські лідери виступають проти різкого зростання виробничих потужностей Китаю, його великого профіциту торгівлі, а також підтримки вторгнення Росії в Україну. Підхід ЄС збігається з більш жорсткою позицією США щодо Пекіна.

У Сумах пролунали вибухи і зникло світло, місто атакують  «шахеди».

У Сумах пролунали вибухи і зникло світло, місто атакують «шахеди».

Сьогодні, 6 травня близько опівночі у Сумах пролунав вибух. Про це повідомили кореспонденти "Суспільного". Перед тим відразу потому місцевий паблік "СУМЫ | СУМИ" написав , що у місті зникло світло. За кілька хвилин до вибухів, у 0.06, Командування...

Дзеркало Тижня 3
Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Вдень, 5 травня, російські війська завдали кількох авіаударів по Харкову. Щонайменше 15 людей отримали поранення, йдеться у повідомленні обласної прокуратури. За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, «росіяни вдарили по...

Радіо Свобода 3

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Душа. Свідомість. Пошук сенсів: в ефірі «Першого Міського» зараз психологи продовжують вже 2 випуск говорити на найбільш абстрактну тему. Що таке доля? Чи існує вона? Який від погляд на природу людини з точки зору релігії та психології? На ці та і...

Перший Міський телеканал. 1

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

ЛМН 1

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Ми зараз кажемо не про якийсь надсучасний телепорт, а про книжки. Старше покоління подейкує, що від таких космічних ексурсій сторінками чимдуж відмовляється молодь. Утім, представник юної генерації нашого телеканалу - «ботан» Антон Чекаль вирішив ...

Перший Міський телеканал. -

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Перший Міський телеканал. 1