Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Допомога Україні у поверненні українців для Польщі може бути «етично неоднозначною» - Сікорський.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що допомога Україні у поверненні українців мобілізаційного віку додому для Польщі може бути "етично неоднозначною"

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йшлося в ефірі TVN24.

"Україні тут справді потрібно проявити ініціативу, тому що для нас це етично неоднозначне питання. Хоча, звісно, ​​ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників, щоб захистити свою Батьківщину", – заявив Сікорський.

Він додав, що наразі не відомо, які будуть українські ініціативи після ухвалення закону про мобілізацію.

За його словами, у грудні 2023 року, коли він уперше побував у Києві на посаді міністра, українська сторона говорила про дещо інший підхід до врегулювання цієї ситуації.

"А саме, що українська влада матиме довідку для своїх громадян про те, що хтось має врегульовані відносини з військовою службою. І вони просили, щоб тим, хто не має такої довідки, не продовжувати соціальних виплат за кордоном", - зазначив Сікорський.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Україна не зверталась до Польщі по допомогу щодо видачі чоловіків, - посол Зварич

Повернення чоловіків призивного віку в Україну

Нагадаємо, цього тижня Україна припинила видачу нових паспортів чоловікам призовного віку, які мешкають за кордоном.

Того ж дня міністр оборони Польщі Косіняк-Камиш заявив, що країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що повернення військовозобов’язаних з-за кордону є справедливим.

При цьому у Міноборони зазначили, що громадяни призовного віку за кордоном матимуть можливість оновити військово-облікові дані, зокрема і через електронний кабінет. Проте ТЦК за кордоном не вручатимуть повістки.

Також стало відомо, що уряд США не має позиції щодо допомоги Україні у поверненні з-за кордону чоловіків мобілізаційного віку.

Автор: Марина Макєєва

Західні країни повинні допомагати Україні заради безпеки Європи та Азії, щоб протистояти коаліції авторитарних режимів Росії та Китаю -  голова МЗС Тайваню Ву.

Західні країни повинні допомагати Україні заради безпеки Європи та Азії, щоб протистояти коаліції авторитарних режимів Росії та Китаю - голова МЗС Тайваню Ву.

Помиляються ті, хто мріє про повернення до світу, що існував перед російським вторгненням – світ, у якому очікувалося, що Росія та Китай будуть "відповідальними зацікавленими сторонами в міжнародному порядку, заснованому на правилах".

Цензор.НЕТ -
Зранку окупанти скинули на Вовчанськ авіабомби, загинула жінка.

Зранку окупанти скинули на Вовчанськ авіабомби, загинула жінка.

Зранку 12 травня в результаті обстрілів Вовчанська зазнали руйнувань десятки приватних та багатоповерхових житлових будівель. Під завалами одного із будинків знаходилась родина з чотирьох людей.

Цензор.НЕТ 4
«Ми воюємо за крапку над буквою і», — Дроздов жорстко про російськомовних дітей.

«Ми воюємо за крапку над буквою і», — Дроздов жорстко про російськомовних дітей.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «На жаль, чим більше ми говоримо про значення української мови, тим більше це все марно. Як би ми не хотіли, щоб всі говорили українською, але є люди, які навіть на міліметр ...

НТА 1

Прорыв в Азовское море. Украинские дроны готовы

Прорыв в Азовское море. Украинские дроны готовы

Бавовна в Бердянске и Мариуполе — скоро! Прогноз волонтера и политолога Романа Пятигорца помочь воинам ВСУ на Запорожском направлении: 5168 7427 2521 9269 – приватбанк; 5375 4141 3612 6223 – монобанк Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі пі...

Телеканал TV5 -

Вісті. Підсумок тижня. 12-04-2024

Вісті. Підсумок тижня. 12-04-2024

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Українські військові вітають матерів та дружин із Днем матері.

Українські військові вітають матерів та дружин із Днем матері.

У цьому році у світі та Україні 12 травня відзначають День матері. Кореспонденти Радіо Свобода запитали український військових, що б вони хотіли побажати своїм та всім українським матерям у цей день. Відповіді – дивіться у відео @RadioSvobodaUkrai...

Радіо Свобода -

Працівник має сам прийти в ТЦК? #lmn #новини #lviv #мобілізація #бронь #тцк #video #львів #врек #рек.

Працівник має сам прийти в ТЦК? #lmn #новини #lviv #мобілізація #бронь #тцк #video #львів #врек #рек.

ЛМН -

«Плейбой підіймає бойовий дух» – як тримаються хлопці на Авдіївському напрямку / hromadske.

«Плейбой підіймає бойовий дух» – як тримаються хлопці на Авдіївському напрямку / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення 1