Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

«Готувалися пів року» : Федоров розповів, як РФ призиває в армію мешканців захоплених територій Запоріжжя.

Окупаційні війська Росії почали на захоплених територіях Запорізької області здійснювати строковий призов до своєї злочинної армії. Підготовка до цього незаконного процесу розпочалася приблизно шість місяців тому.

У великих містах, таких як Бердянськ, Енергодар і Мелітополь, ворог створив фейкові військкомати, а в селах – "призовні пункти". Про це розповів глава Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров 29 квітня в ефірі телемарафону.

"Ворог розпочав підготовку до примусової мобілізації ще приблизно пів року тому. Тоді окупанти почали створювати свої фейкові військкомати. Одразу поширили їх не тільки на найбільші населені пункти, такі як Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, а й почали організовувати "призовні пункти" практично в кожному селі. А там, де не могли організувати повноцінній "призовний пункт", то почали робити так звані "призовні столи", де фіксували весь потенційний мобілізаційний ресурс, щоб займатися призовом в армію РФ, як тільки проведуть вибори терориста Путіна", – розповів Федоров.

Потім російський диктатор підписав указ про весняний призов до російської армії, що триватиме з 1 квітня до 15 липня 2024 року. В ньому вперше йшла мова й про захоплені території України.

"Ще у 2022 році Балицький ( псевдогубернатор ТОТ Запорізької області. - Ред.) для російських ЗМІ заявляв, що щонайменше п'ять років людей з тимчасово окупованих територій не призиватимуть до армії. Але одразу після виборів Путіна, вийшов указ про призов 150 тисяч молодих людей з усієї РФ, у тому числі й з окупованих територій", – підкреслив посадовець.

За його словами, призов на строкову службу стосується чоловіків 18-30 років.

Для того, щоб уникнути мобілізації Федоров порадив виїзжати з окупованої території. В разі, якщо це не вдалося – за першої ж нагоди треба здатися українським спецслужбам.

Як повідомляв OBOZ.UA, в окупованомуМаріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Розкрадав бюджетні кошти: таке обвинувачення висунули секретарю Оліївської сільради Борису Ткаченку.

Розкрадав бюджетні кошти: таке обвинувачення висунули секретарю Оліївської сільради Борису Ткаченку.

На Житомирщині СБУ викрила мільйонну схему розтрати бюджетних коштів, які під час повномасштабного вторгнення виділялися на закупівлю генераторів. В організації злочину підозрюють виконуючого обов’язки голови Оліївської сільської ради Бориса Ткаче...

Телеканал СК1 -

Інтерв'ю дня: Діма Волканов розповів про тур «Намалюю» та про свою творчість.

Інтерв'ю дня: Діма Волканов розповів про тур «Намалюю» та про свою творчість.

Сьогодні в Кривому Розі з усією своєю енергією та талантом виступить Діма Волканов, український співак, який завоював серця тисяч шанувальників. У нашому інтерв'ю з Дмитром, ми розкриємо більше про його погляд на тур, його сприйняття сьогоднішньог...

Перший Міський телеканал. -

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ПРОВОДЯТЬ КОНКУРСИ ПРОФМАЙСТЕРНОСТІ ТА ОБГОВОРЮЮТЬ НОВИЙ ЗАКОН ПРО ПРОФТЕХОСВІТУ.

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ПРОВОДЯТЬ КОНКУРСИ ПРОФМАЙСТЕРНОСТІ ТА ОБГОВОРЮЮТЬ НОВИЙ ЗАКОН ПРО ПРОФТЕХОСВІТУ.

Гість: ЛЮДМИЛА ШЕВЧУК - директорка науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте ла...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. МОЖНА ЧИ НІ – У США РІЗНІ ДУМКИ ЩОДО УДАРІВ ПО РОСІЇ; ПІСЛЯ ФІЦО – ТУСК?

ТВ7+. МОЖНА ЧИ НІ – У США РІЗНІ ДУМКИ ЩОДО УДАРІВ ПО РОСІЇ; ПІСЛЯ ФІЦО – ТУСК?

Гість: ДАНИЛО ПАВЛИЧЕНКО – експерт при ВРУ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Посівний сезон - 2024

Посівний сезон - 2024

Посівний сезон-2024. На Прикарпатті тривають весняно-польові роботи. Наразі аграрії працюють над посівом технічних культур. Більше про цьогорічну посівну кампанію наша Ольга Бабенко розкаже. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних н...

Галичина -

Зашквари Євробачення-2024/Ранкове шоу

Зашквари Євробачення-2024/Ранкове шоу

А чи любите ви попліткувати так, як це люблю ведучі «Ранкового шоу»?! Впевнені, ви не відмовитися «обмусолити» тему Євробачення-2024, тому що цьогоріч там було ну прям максимально багато «зашкварів». Про усі казуси та про те за кого відали свої го...

Перший Міський телеканал. -

Нового воєнкома запросили на сесію у Каневі для знайомства, а той вручив місцевим депутатам повістки.
Кабмін дозволив бронювати ІТ-шників, але не всіх: з’явився документ.
У Києві сталась ДТП за участі двох легковиків: одну з машин зім’яло, є постраждалі.
Менш ніж за годину пограбувала двох жінок на Теремках: у Києві затримали зловмисницю.
В Україні затримали бізнесмена Кропачева, який володіє активами у вугільному бізнесі: подробиці.
У ВР зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації: пропонуються штрафи до 85 тис.
Міноборони запускає мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов’язаних.
ЗСУ за добу збили 2 російські літаки і гелікоптер
Енергетики та ІТ-фахівці на критичних підприємствах матимуть право на бронювання без обмежень.
Карта бойових дій в Україні станом на 17 травня 2024 року.