Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Сім країн ЄС планують взяти участь в «інавгурації» Путіна – Reuters.

Сполучені Штати та більшість країн Європейського Союзу бойкотуватимуть так звану церемонію інавгурації Путіна в Кремлі. Водночас деякі країни ЄС надішлють своїх представників. Про це пише Reuters.

Зазначається, що різна дипломатична реакція західних держав підкреслила розбіжності щодо того, як поводитися з російським очільником Кремля через два роки після того, як він почав повномасштабне вторгнення в Україну.

Чиновник Кремля повідомив, що глави всіх іноземних дипломатичних місій у Москві були запрошені на інавгурацію Путіна.

Європейський дипломат сказав, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть інавгурацію, але очікується, що сім інших країн пришлють своїх представників. Крім Франції, очікується участь Угорщини та Словаччини.

«Ні, у нас не буде представника на його інавгурації. Ми не вважаємо ці вибори вільними і чесними», – сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Велика Британія та Канада заявили, що не надішлють нікого для участі в церемонії, яка відбудеться через день після того, як Росія оголосила в понеділок про проведення тактичних ядерних навчань.

Речник ЄС заявив, що посол Євросоюзу в Росії не буде присутній на церемонії.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що не буде присутнім. Країни Балтії, які вже не мають своїх представників у Москві, категорично виключили участь в інавгурації.

Як повідомлялося раніше Франція відправить свого посла на так звану інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, Володимир Путін переміг на «виборах» президента Росії за підсумками підрахунку 100% протоколів. За підсумкової явки виборців у 77,44% по країні, 87,28% голосів набрав Путін.

Як відомо, 71-річний Путін тепер буде президентом щонайменше до 2030 року. Так звані вибори мали консолідувати російське суспільство у питаннях, що стосуються війни, та відновити імідж диктатора як втілення стабільності – NYT опублікував п'ять висновків щодо «перемоги Путіна».

До слова, посол Польщі в Росії Кшиштоф Краєвський не буде присутній на церемонії «інавгурації» президента Росії Володимира Путіна, що відбудеться у вівторок, 7 травня. Про це повідомив міністр закордонних справ республіки Радослав Сікорський

Читайте також:

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #Кримськийміст #Крымскиймост #керченськийміст #Крим #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

Друзі з дитинства, тепер побратими на війні. Аеророзвідники 108 бригади ТРО боронять Запорізький напрямок. На захисті країни хлопці з лютого 22-го року, разом проводять розвідку, разом нищать орків. Військовослужбовці впевнені - боронити Україну —...

Телеканал TV5 3

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

У Тернополі провели благодійний забіг

У Тернополі провели благодійний забіг

Новини Тернополя -

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Ми, коли підходимо зараз до такого моменту, що війна має торкнутися кожного – це суперечить самій ідеї філософії західної цивілізації. Тому що у західній цивілізації тільки ...

НТА 12