Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Міжнародний суд ООН не став забороняти Німеччині озброювати Ізраїль.

Нікарагуа звинуватила Берлін у «сприянні геноциду»

Міжнародний суд ООН 30 квітня відхилив вимогу Нікарагуа змусити Німеччину припинити надавати військову допомогу Ізраїлю, що країна назвала «сприянням геноциду». Суд відмовив, зазначивши, що у нього відсутні правові підстави для видачі такого наказу.

«На основі фактичної інформації та юридичних аргументів, представлених сторонами, суд приходить до висновку, що в даний час обставини не є такими, що вимагають здійснення його повноважень відповідно до статті 41 Статуту щодо вказівки тимчасових заходів», – заявив глава Міжнародного суду ООН Наваф Салам, передає POLITICO.

Представники західних спецслужб і дипломати заявили POLITICO, що, на їхню думку, Нікарагуа подала позов проти Німеччини до найвищого суду ООН за вказівкою Москви. Вони припускають, що Росія має намір підірвати авторитет Міжнародного суду ООН, перетворивши його на майданчик для спекулятивних юридичних аргументів.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ізраїль вторгнеться в Рафах незалежно від угоди про звільнення заручників – Нетаньягу

Нагадаємо, у січні Південна Африка звинуватила Ізраїль у вчиненні геноциду в окремій справі в цьому ж суді. У попередньому рішенні Міжнародний суд ООН не прийняв це звинувачення, але застеріг Ізраїль від вчинення актів геноциду його військами у війні з ХАМАСом.

24 квітня уряд Німеччини оголосив, що відновить співпрацю з Близькосхідним агентством ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (UNRWA) – після того, як три місяці тому призупинив фінансування після звинувачень у причетності співробітників агентства до ХАМАС та нападу на Ізраїль 7 жовтня.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ізраїль побоюється, що МКС видасть ордер на арешт Нетаньяху

Раніше професорка міжнародного та конституційного права в Коледжі інформації та кіберпростору Національного університету оборони (США) Джилл Голдензіл у колонці для Bloomberg пояснила, чому Міжнародний суд відкидає заяви про геноцид як в Україні, так і в Газі.

Дивіться спецтему:

  1. Ізраїль вторгнеться в Рафах незалежно від угоди про звільнення заручників – Нетаньягу ЦАХАЛ збирається увійти до міста незалежно від результатів переговорів з ХАМАС

  2. Які переваги має пропозиція про припинення вогню для Ізраїля? — Bloomberg Припинення вогню за допомогою регіональної угоди є більш реалістичним, ніж ліквідація ХАМАСу.

  3. Хусити атакували чотири кораблі Бойовики розширюють зону атак.

  4. Ізраїль побоюється, що МКС видасть ордер на арешт Нетаньяху Країна працює через дипломатичні канали, щоб спробувати зупинити ордери, які видає Міжнародний кримінальний суд.

  5. Ізраїль пом’якшує позицію: дипломати сподіваються на успіх у звільненні заручників Уряд Біньяміна Нетаньяху приймає останню пропозицію посередників, яка підвищує шанси на угоду з ХАМАС.

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

московська церква вбиває

московська церква вбиває

Незадовго до того, як почалося засідання парламенту представниця від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її фракція блокуватиме роботу Верховної Ради, допоки на голосування негайно не будуть винесені "життєво важливі питання". ...

ЛМН 1

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини  #церква.

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини #церква.

ЛМН -

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

ЛМН -

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Відповідно до вимог, Яворівська лікарня має альтернативні джерела живлення, опалення, запаси води, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Також в укритті лікарні є операційна на випадок надзвичайних ситуацій. Про це в етері «ПОМАНУФАКТУРИМ...

ЛМН -

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”. На передодні дня героїв, під такою назвою в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський патріотичний захід. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківсь...

Галичина 1

108-й окремий гірсько-штурмовий батальйон
Привіт друзі! Скучили за відео на яких дохнуть окупанти? Підписуйтесь на наш ТГканал https://t.me/OGHB_108 тут багато відео з дохлою русньою ️ 108 ...
Сьогодні День вишиванки став маніфестом нашої культурної сили та нескореного духу. Усі випробування, спрямовані проти нас, лише загартували наше су...
Вітаємо побратимів 8-го Окремого гірсько-штурмового батальйону з десятою річницею з дня створення! Ви міцний щит та гострий спис, що нещадно знищує...
Телеграм канали
Чоловіки, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, зобов'язані прибути до ТЦК до 16 червня: в чому причина.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Жінки-медики й жінки-фармацевти відтепер не зможуть працевлаштуватися, не ставши на військовий облік.
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Українців, які знялися з військового обліку через виїзд за кордон, зобов'язали до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
iPhone SE 4 буде коштувати дорожче, ніж його попередник.
Окупанти завдали ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа.