Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

За добу на фронті відбулося 101 бойове зіткнення, уражено наземну станцію управляння БПЛА противника – Генштаб.

Наші військові продовжують завдавати втрат ворожому війську як у людських ресурсах, так і в техніці, виснажуючи противника вздовж усієї лінії фронту. Так, протягом минулої доби авіація Збройних Сил завдала удару по 17 районах , де сконцентрований особовий склад, а також по одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили 1 наземну станцію управління БпЛА окупантів, один район, де сконцентроване озброєння та військова техніка та два райони, де зосереджений особовий склад. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Також захисники завдали удару по одному засобу ППО та трьох важливих об’єктах ворога.

Всього протягом минулої доби відбулося 101 бойове зіткнення . Противник здійснив 5 ракетних та 77 авіаційних ударів, а також 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та місцевостях, де проживає наше населення.

Протягом останньої доби авіаційні удари були спрямовані на наступні населені пункти: Грем’яч (Чернігівська область); Куп’янськ, Глушківка, Білогорівка (Луганська область); Іванівка, Північне, Очеретине, Нью-Йорк, Новокалинове, Бердичі, Семенівка, Селидове, Карлівка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Водяне, Старомайорське, Урожайне, Красногорівка, та Побєда (Донецька область), а також Кринки (Херсонська область).

Більше ніж 120 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях опинилися під обстрілами артилерійського вогню.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільною, без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворожа військова присутність зберігається у прикордонних районах, при цьому окупанти проводять диверсійну діяльність з метою перешкодити перекиданню наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп'янському напрямку було зафіксовано п'ять атак противника на наші позиції у районі населеного пункту Берестове в Харківській області.

На Лиманському напрямк у Сили оборони відбили 19 атак у районах населених пунктів Греківка та Невське в Луганській області, а також Терни та Ямполівка в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку війська України успішно відбили 21 атаку у таких населених пунктах як Білогорівка в Луганській області та Верхньокам’янське, Новий, Спірне, Іванівське, Кліщіївка в Донецькій області, де окупанти намагалися за підтримкою авіації покращити свої тактичні позиції.

На Авдіївському напрямку оборонці відбили 21 атаку у районах Новокалинове, Очеретине, Новобахмутівка, Бердичі, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське, Невельське в Донецькій області, де противник прагнув виштовхнути наші війська із займаних позицій.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати противника в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного в Донецькій області, де, за підтримки авіації, ворог 24 рази намагався прорвати лінію оборони.

На Оріхівському напрямку ворог п'ять разів атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського в Донецькій області та Роботиного в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку противник продовжує спроби витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Зокрема, за минулу добу він, за підтримки авіації, здійснив три невдалих атаки на наші позиції у районі населеного пункту Кринки в Херсонській області.

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 24 квітня війська Росії били по Дніпропетровщині дронами-камікадзе та важкою артилерію. Під удар потрапили Нікополь, Мирівська і Марганецька громади, унаслідок обстрілу пошкоджені підприємство, агрофірма та лінії електропередач.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністр оборони РФ Сергій Шойгу анонсував посилення обстрілів українських логістичних центрів та складів західної зброї. В ISW вважають, що окупанти посилять атаки безпілотниками та ракетами найближчими тижнями перед очікуваним надходженням допомоги від США, покликаної полегшити дефіцит ракет ППО в Україні.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Душа. Свідомість. Пошук сенсів: в ефірі «Першого Міського» зараз психологи продовжують вже 2 випуск говорити на найбільш абстрактну тему. Що таке доля? Чи існує вона? Який від погляд на природу людини з точки зору релігії та психології? На ці та і...

Перший Міський телеканал. 1

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Перший Міський телеканал. -

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

ЛМН -

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Вдень, 5 травня, російські війська завдали кількох авіаударів по Харкову. Щонайменше 15 людей отримали поранення, йдеться у повідомленні обласної прокуратури. За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, «росіяни вдарили по...

Радіо Свобода 3

Без коментарів: Кривбас віддав останню шану піхотинцю Антону Трофімову.

Без коментарів: Кривбас віддав останню шану піхотинцю Антону Трофімову.

Перший Міський телеканал. -