Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Президент Байден розлютив республіканців через припинення поставок зброї в Ізраїль — The Telegraph.

Джо Байден ризикує потрапити під дію закону про імпічмент, з яким зіштовхнувся Трамп.

Джо Байден викликав лють республіканців, оголосивши, що відмовиться надавати Ізраїлю зброю, яка може бути використана Беньяміном Нетаньягу для вторгнення в Рафах. Президент США заявив у середу 8 травня, що "якщо вони увійдуть в Рафах, я не буду постачати зброю", аргументуючи це тим, що гуманітарна ціна війни вже занадто висока.

Республіканці негайно звинуватили Байдена в тому, що він порушив свою обіцянку "залізної" підтримки безпеки Ізраїля, а деякі закликали до його імпічменту. Вони стверджують, що Байден порушив той самий закон, що й Дональд Трамп у 2019 році, коли Палата представників Конгресу США оголосила йому імпічмент за відмову в наданні безпекової допомоги Україні, повідомляє The Telegraph.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США призупинили постачання Ізраїлю бомб, які могли б бути використані для наступу на Рафах — Politico

Тепер республіканці стверджують, що Байден винен у тому ж злочині — відмові витрачати гроші, які вже були виділені законодавцями. Минулого місяця обидві палати Конгресу схвалили виділення Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів на фінансування, в тому числі на зброю і матеріали для ракетної системи "Залізний купол".

"У Палати представників немає іншого вибору, окрім як оголосити Байдену імпічмент, спираючись на прецедент Трампа щодо України, коли він відмовився від іноземної допомоги, необхідної для переобрання на другий термін. Тільки у випадку з Байденом це правда", — заявив сенатор Том Коттон, республіканець від штату Арканзас 9 травня.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США та Саудівська Аравія обговорюють оборонну угоду, яка може змінити ситуацію на Близькому Сході — Bloomberg

Республіканські джерела в Палаті представників повідомляють, що представники зараз серйозно розглядають можливість використання цього аргументу в новій спробі імпічменту Байдена після того, як минулого року було розпочато невдале розслідування щодо зв'язків президента з бізнес-діяльністю його сина.

Однак експерти кажуть, що Байден не порушив закон — поки що — і що будь-яка процедура імпічменту навряд чи матиме успіх. На відміну від висловлювань Трампа у 2019 році, Байден не заявив, що скасує всю допомогу Ізраїлю — лише те, що він не дозволить витрачати гроші на боєприпаси, які можуть бути використані в Рафаху.

Нагадаємо, що призупинення постачання бомб США до Ізраїля спричинило поворотний момент у відносинах між країнами. Президент Байден сподівається, що рішення призупинити постачання спонукає Ізраїль змінити курс у війні в Газі.

Дивіться спецтему:

  1. Захід, який боїться зіткнення, доводить, що ісламістський тероризм працює — The Telegraph Найгучніша критика лунає на адресу Ізраїля, а не ХАМАС.

  2. Війна Ізраїлю з ХАМАС: переговори про звільнення заручників призупинилися на тлі бойових дій у місті Рафах — Politico Водночас, це не означає, що переговори повністю провалилися.

  3. Будемо видряпувати перемогу нігтями – Нетаньяху прокоментував припинення постачання США зброї Прем'єр-міністр каже, що Ізраїль має ресурс для боротьби.

  4. Призупинення постачання бомб спричинило поворотний момент у відносинах між США та Ізраїлем — NYT Президент Байден сподівається, що рішення призупинити постачання бомб спонукає Ізраїль змінити курс у війні в Газі.

  5. Ізраїль висловив "глибоке розчарування" тим, що США підтвердили призупинення постачання озброєнь — Politico Основною причиною, чому США зупинили схвалену Конгресом передачу 1800 бомб, була необхідність захистити цивільне населення в Рафаху.

Олекса Різників - життєдайний борець //  «Ген українців з Іриною Фаріон».

Олекса Різників - життєдайний борець // «Ген українців з Іриною Фаріон».

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Уродженець Донбасу, вихованець «змосковщеної» Миколаївщини і «космополітичної» Одеси. Політв’язень московських концтаборів, український письменник, мовознавець, просвітянин, ...

НТА 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Третій рік війни, господарі та бізнес готуються до відключень світла. А що там чиновники? Благоустрій кладовища, кілометр дороги до приватного бізнесу і вітрила. Так нам ніколи не вибратися з біди і найперше що потрібно зробити - подбати про владу...

ЛМН 1

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #остін #рамштайн #сша #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА 1

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони — родичі загиблих воїнів? — питає нас тихенько отець Василь. — Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже печальні. А зараз вони вже живі. І це радує. Вони тішаться, усміхаються, вони радіють. Це дуже ...

Громадське Телебачення 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Трохи новин, оголошення про поїздки на полігон, книжки для ЗСУ та інше
Післязавтра обіцяють наклад Набоїв, 3000 екземплярів ️
Світає Край неба палає Поросятко в темнім гаї Русню доїдає
Шо ви ухилянти? Коліна до огляду 🫣
Телеграм канали