InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Уряд Нідерландів хоче закрити свої сторінки у Facebook.

Уряд Нідерландів розглядає можливість закриття своїх сторінок у Facebook через занепокоєння щодо конфіденційності, оскільки Meta (материнська компанія Facebook) відмовилася надати відкриту інформацію про обробку персональних даних, зібраних від відвідувачів урядових сторінок, що потенційно порушує законодавство про конфіденційність.

Уряд Нідерландів розмірковує над тим, щоб закрити свої сторінки у Facebook через занепокоєння стосовно конфіденційності. Пише УНН з посиланням на Dutch News.

Деталі

Минулого року держсекретаря з цифрових справ Александра ван Хаффелен звернулась за порадою до голландського регулятора конфіденційності Autoriteit Persoonsgegevens, і тепер AP рекомендує призупинити використання сторінок у Facebook, поки компанія не надасть відкриту інформацію про обробку особистих даних.

Міністерка ініціювала дослідження після того, як Meta відмовилася змінювати свій підхід до обробки інформації, зібраної про відвідувачів урядових сторінок. Переговори з компанією тривають уже рік.

Ми не знаємо, чи просять такі компанії, як Meta, дозволу на належну обробку даних, і це означає, що міністерство може не відповідати урядовим нормам.

— сказала вона в п'ятницю.

Тепер урядовці планують звернутися до Meta за рекомендацією AP, і Ван Хаффелен зазначила, що очікує отримати вичерпну відповідь від соціальної мережі до початку літніх канікул.

Якщо цього не станеться, нам доведеться слідувати порадам AP і зупинити використання наших сторінок на Facebook.

— додала вона.

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ не оновлювало свою сторінку у Facebook, яка має лише 21 000 підписників, з 20 жовтня. Водночас, інші міністерства продовжують активно користуватися своїми сторінками.

Люди, які відвідують урядову сторінку, повинні мати можливість бути впевненими, що їхні особисті та конфіденційні дані знаходяться в надійних руках. Це ще важливіше, тому що ми говоримо про інформацію про дітей та підлітків, які є вразливими в Інтернеті та потребують додаткового захисту.

- сказав голова AP Алейд Вольфсен.

Минулого року суд у Нідерландах вирішив, що Facebook порушив законодавство, обробляючи особисті дані жителів країни.

За рішенням суду, Facebook Ireland використовував цю інформацію для рекламних цілей без законних підстав та передавав її іншим компаніям без належної правової основи. Крім того, суд встановив, що Facebook не належним чином інформував користувачів про поширення їхньої інформації та про те, що дані їхніх друзів на Facebook також будуть передані.

Источник: unn.ua

Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

Universal Music Group і TikTok уклали нову ліцензійну угоду, після підписання якої уможливить повернення в соціальну мережу артистів і пісень лейблу.

InternetUA 1
У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

НТА 5

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Українські священники вміють не тільки дати мудру пораду, але й спаяти FPV-дрон! Можливо, не усі, але отець Олег Тишкун, настоятель Храму Преображення ГНІХ у Яворові, спаяв і перадав нашим воїнам не один дрон. Про це на свой Facebook сторвнці пові...

ЛМН 1

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Створюють домашній затишок та комфорт для людей. В будівлі Металургійного територіального центру соціального обслуговування на фінішну пряму вийшли масштабні ремонтні роботи з модернізації фасаду та окремих внутрішніх приміщень. Силами будівельник...

Перший Міський телеканал. -

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Львівський IT Кластер утретє проведе IT Future Conf 2024 — найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію, присвячену сфері інформаційних технологій. Захід покликаний допомогти учням старших класів, вступникам і вчителям інформатики дізнатися бі...

ЛМН 1

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

у Старосамбірській міськраді прокоментували ситуацію з недобудованою будівлею на території військового містечка. Старосамбірська міська рада прокоментувала LMN ситуацію недобудованою будівлею на території колишнього військового містечка в Старому ...

ЛМН -