Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Скасування повторного медогляду обмежено придатних: у ВР зареєстрували одразу два проєкти постанов.

Без їхнього розгляду вже прийнятий документ не набере чинності.

У Верховній Раді 25 березня зареєстрували одразу два проєкти постанов 10313-П та 10313-П1 про скасування закону №10313, який передбачає, що чоловіки, які були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні будуть протягом 9 місяців пройти повторний медичний огляд. Доки ці проєкти постанов не розгляне Верховна Рада вони блокуватимуть підписання та набрання чинності ухваленого 21 березня закону, пише «Фокус».

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неможливо спрогнозувати, коли закінчиться розгляд поправок до мобілізаційного законодавства. Опрацювали вже майже половину — депутати

За словами авторки одного з проєкту постанов про скасування закону №10313 лідерки фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко, порівняльну таблицю, яка містить 231 правку до документа надали лише в день голосування, а тому детально ознайомитися і вивчити зміни, які пропонувались, народні депутати України не мали можливості.

«Такі ухвалені в порушення Регламенту норми вже викликали чималий негативний резонанс в суспільстві. По суті це призведе до того, що чимало реально не придатних для виконання бойових завдань громадяни, які тепер визнані «обмежено придатними», будуть, як у відомому анекдоті, визнані, «за рекомендаціями зверху», «придатними» і відправлені туди, де з них реально й не може бути користі для справи оборони», — зазначив автор іншого проєкту постанови про скасування народний депутат від «Слуги народу» Георгій Мазурашу.

Він також наголосив, що частина обмежено придатних, які підуть проходити повторну ВЛК, прогнозовано стануть жертвами корупційних схем, адже навіть з реально непридатних чоловіків будуть намагатися взяти гроші за офіційне визнання такими. Наразі обидві постанови надані профільному комітету для ознайомлення. Коли саме їх розглянуть невідомо.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує розглядати правки до законопроєкту щодо мобілізації №10449. Нагадаємо, комітет відхилив правку, яка могла б призвести до мобілізації з 18 років.

Дивіться спецтему:

  1. Неможливо спрогнозувати, коли закінчиться розгляд поправок до мобілізаційного законодавства. Опрацювали вже майже половину — депутати Найбільше часу вимагають поправки, які стосуються соціально болючих тем.

  2. Комітет ВРУ відхилив правку, яка могла призвести до мобілізації з 18 років — депутат ZN.UA ще в січні повідомляло, що згідно із законопроєктом №10449, потенційним "мобілізаційним ресурсом" можуть стати чоловіки віком 18–25 років.

  3. Комітет з нацбезпеки підтримав відстрочку для аспірантів, доглядачів за особами з інвалідністю й не підтримав для низки інших Відстрочку для низки категорій громадян народні депутати не підтримали

  4. Парламентар розповів, коли закінчать розгляд понад 4000 поправок до законопроєкту про мобілізацію Поки невідомо, який буде кінцевий вигляд законопроєкту.

  5. Законопроєкт про мобілізацію: скільки часу матимуть військовозобов’язані для оновлення даних Роз'яснення дали у профільному Комітеті ВР.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -