ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Міністр МВС Польщі пообіцяв продовжити захист для українців без паспортів.

Голова міністерства внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський [Marcin Kierwiński] заявив, що країна продовжить захист для українців, які не мають паспортів. Про це він розповів в ефірі TVN24, пише у п’ятницю, 25 квітня, польська Gazeta.pl.

За словами Марціна Кєрвінського, Польща не депортуватиме українців, які не матимуть паспортів, їм продовжать тимчасовий захист.

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні» , – сказав Марцін Кєрвінський, який також відповідає за міграційну політику та легалізацію іноземців.

Зазначимо, що напередодні міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш [Władysław Kosiniak-Kamysz] заявив, що Польща готова допомоги Україні повернути військовозобов’язаних чоловіків, які перебувають у Польщі нелегально. За словами міністра оборони, поляки нібито обурюються присутності українських чоловіків у Польщі.

«Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських хлопців у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні» , – заявив польський міністр оборони.

Таку ж заяву зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас [Laurynas Kasčiūnas]. Він наголосив на тому, що депортувати українців призовного віку не будуть, але країна розглядає варіанти обмежень для такої категорії людей. Зокрема, йдеться про обмеження у соціальних виплатах, дозволах на роботу тощо.

Своєю чергою, офіційний представник МВС ФРН Максиміліан Калль заявив, що влада Німеччини не планує позбавляти військовозобов’язаних українців статусу біженців. Тимчасова відмова України надавати чоловікам консульські послуги не вплине на їх перебування у Німеччині.

Нагадаємо, з 23 квітня військовозобов’язані українці віком від 18 до 60 років не можуть отримати консульські послуги за кордоном. Відповідне розпорядження надав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, за його словами, таке рішення «відновленням справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном» .

Крім того, з 25 квітня чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України, пересилати їх за кордон заборонено, повідомили у ДП Документ.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 2

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН -

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 1

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 1

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 2

Мільярди гаджетів у небезпеці: які застосунки видалити, щоб не втратити контроль.
Місцями гроза та до +22°С: прогноз погоди по Київщині на 7 травня.
Електромагнітна зброя Pulsar захистить від дронів наземну техніку, літаки та БПЛА.
«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Ми не будемо жити в Росії». Зірка серіалу «Кухня» зізналася, як чоловік-росіянин розкрив їй очі
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
Зміна моделі бронювання стане викликом для влади, – Магда.
В українських обмінниках не стали утримувати курс долара: скільки тепер коштує валюта.
Тоня Матвієнко здивувала новиною, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу.
Мільярдер Умар Камані і модель Ната Адель відгуляли «весілля року» за $25 млн: зіркових гостей розважали Мерайя Кері та Андреа Бочеллі.