Еспресо

Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті.

Більше новин

Зброя для України, ситуація на кордоні, розвиток торгівлі: українська делегація прибула до Польщі.

Українська делегація на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем прибула до Польщі

Про це український прем’єр написав у Тelegram.

Зустрів представників України прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

"Розпочинаємо візит до Польщі із зустрічі з прем'єр-міністром Дональдом Туском. Скоординуємо наші питання перед спільним засіданням урядів. Говоритимемо про зброю для України, ситуацію на кордоні наших держав, розвиток торгівлі та інфраструктури. Розраховуємо на прагматичний і конструктивний діалог та напрацювання дієвих рішень", - написав Шмигаль.

Що відомо про протести на українсько-польському кордоні

7 лютого польські фермери передали офіційне повідомлення про відновлення страйків на кордоні з Україною. Блокування пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин" розпочалося 9 лютого. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня.

Раніше польська профспілка фермерів "Солідарність" анонсувала оголошення загального страйку по всій країні 9 лютого. Тоді зазначали, що він розпочнеться з блокади всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, а також блокування доріг та автомагістралей в окремих воєводствах.

Причина поновлення протестів проста: за словами одного з організаторів акції, Романа Кондрува, це те, що з часу попередніх акцій влада нічого не зробила з проблемами технічного зерна з України.

12 лютого на українсько-польському кордоні, поблизу пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ" поляки висипали зерно з українських фур просто на землю.

З 20 лютого обіцяли на місяць заблокувати всі прикордонні переходи з Україною. Українські перевізники провели власну мирну акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів. У Державній прикордонній службі України заявили, що не отримувализ польської сторони інформацію щодо повного блокування кордону. Українські перевізники у відповідь на блокування поляків готують акцію на трьох пунктах пропуску.

20 лютого польські фермери на кордоні з Україною перекрили залізницю та висипали збіжжя з вантажного вагона. Згодом виявилось, що воно прямувало до Німеччини.

Ввечері 20 лютого польські протестувальники послабили обмеження руху біля кордону з Україною на двох пунктах пропуску, зокрема через Гребенне – Рава-Руська, почали пропускати легковики.

Генконсулка Польщі у Львові засудилаблокаду кордону і перепросила в України, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль згодом заявив, що Україна та Польща "готові до розумних компромісів" щодо переговорів про ситуацію на кордоні.

Польські протестувальники тимчасово зупинилиблокування пункту пропуску "Устилуг - Зосин" після того, як напередодні заблокували його.

25 лютого прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що перших порушників на українсько-польському кордоні Польща вже притягнула до відповідальності, зокрема їм загрожує позбавлення волі.

Зеленський 3 березнязаявив, що ситуація на польському кордоні давно вийшла за межі економіки й моралі.

Через це страждає європейський середній клас - Орбан заявив, що Україні треба давати менше грошей.

Про це повідомляє угорське незалежне видання Telex. За його словами, один з етапів російсько-українських відносин завершився, однак тепер до нього вступає НАТО.  "Ми дійшли до того, що Європа серйозно розглядає можливість введення військ в Україну...

Еспресо -

Зроблена із 33-х куль: в Одесі до Великодня відкрили експозицію італійських та місцевих митців.

Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов. Зазначається, що в основі експозиції - скульптура Михайла Реви "Прозріння" або EPIPHANY, яка буде експонуватись під час Великодніх свят. Потім скульптуру представлять на Венеційському Бієнале. Як ...

Еспресо -
DeepState каже про втрату двох сіл біля Очеретиного, Генштаб не підтверджує.

DeepState каже про втрату двох сіл біля Очеретиного, Генштаб не підтверджує.

Про це йдеться в повідомленні на ТГ-каналі проєкту. "Ворог окупував Семенівку та Соловйове, а також просунувся у Новокалиновому, Іванівському та Кислівці", - поінформували автори DeepState у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року. Села Семеніка та Соловй...

Еспресо -
Поразка України призведе до  «спеціальних військових операцій»  Путіна у Центральній та Східній Європі -  голова МЗС Чехії.

Поразка України призведе до «спеціальних військових операцій» Путіна у Центральній та Східній Європі - голова МЗС Чехії.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський під час виступу в Університеті Людовіка у рамках двостороннього візиту до Угорщини, передає Укрінформ. "Наївно думати, що якби Росія перемогла в Україні, її танки зупинилися б біля наших ...

Еспресо -
В  «Інформаційному спротиві»  назвали умови звільнення Криму та інших тимчасово окупованих територій.

В «Інформаційному спротиві» назвали умови звільнення Криму та інших тимчасово окупованих територій.

Про це він розповів в етері телеканалу "Еспресо". "Керченський міст - це фактично основна логістична артерія, яка забезпечує усім необхідним об'ємом матеріально-технічного забезпечення одразу три групи військ на півдні України - це група військ "о...

Еспресо 2
«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я 1

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя 1

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

«ВЗОРВАЛИ ЗАВОД...». Рашист ниє від прильотів ДРОНІВ ЗСУ  по ЗАВОДУ в Краснодарському краю

«ВЗОРВАЛИ ЗАВОД...». Рашист ниє від прильотів ДРОНІВ ЗСУ по ЗАВОДУ в Краснодарському краю

Цензор.НЕТ 2

Молодіжна виставка Junior Expo 2024 у Львові, на якій будуть представлені студентські підприємства.

Молодіжна виставка Junior Expo 2024 у Львові, на якій будуть представлені студентські підприємства.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН 1