Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Глави МЗС України та Данії Кулеба та Расмуссен закликали держави активніше інвестувати в Україну.

Міністри закордонних справ України та Данії Дмитро Кулеба та Ларс Люкке Расмуссен закликали світових та європейських партнерів сприяти інвестиціям компаній в Україну, щоб допомогти їй розвиватися та відновлюватися навіть під час ведення бойових дій.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Bloomberg.

Міністри зазначають, що за час війни в Україні держава отримала велику кількість допомоги та багатомільярдні інвестиції від партнерів для відбудови та розвитку. Але для того, щоб Україна розвивалась ще активніше, а також була самостійною та незалежною, допомоги лише дружніх країн замало.

"Росія налаштована чинити перешкоди всьому цьому. Росія б’є по українських підприємствах, цивільній та комерційній інфраструктурі, намагаючись зламати економічний хребет країни. Ми не збираємося допустити цього", - наголосили міністри.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Кулеба полетить до Індії. Говоритиме про партнерство

Вони підкреслили, що Данія стала одним із головних комерційних партнерів України у світі. Як приклад навели роботу данського Фонду експорту та інвестицій (EIFO), який запропонував 100% покриття ризиків данським компаніям, які працюють з Україною, та пропонує фінансування і вигідні позики українським партерам. Це дозволяє створювати робочі місця в обох країнах та заохочує данський бізнес заходити в Україну з перспективою працювати тут у майбутньому.

Міністри нагадали, що для Данії це не перший схожий прецедент. Після розпаду Радянського Союзу саме Данія однією із перших допомагала країнам Східної Європи, щоби на їхніх територіях працював іноземний бізнес.

"Ми сподіваємося, що успішний приклад Данії може надихнути більше країн та приватних компаній доєднуватися. Державне фінансування має ключову вагу для страхування приватних інвесторів… А кожна нова можливість для української компанії - це крок до перемоги і самодостатності України", - підсумовують Кулеба і Расмуссен.

Раніше глава МЗС Кулеба заявляв, що Україна ніколи не зверталася до країн Заходу з проханням направити свої війська в нашу країну, втім цей день може настати.

"Іноді здається, що Захід хоче, щоб Україна воювала із зав’язаною за спиною рукою" - Кулеба.

Також читайте: Кулеба про направлення західних військ в Україну: Лідери ЄС повинні звикнути до думки, що цей день може настати

Росіяни перекидають підкріплення під Очеретине, українські бригади насилу утримують оборонні позиції під безперервними обстрілами -  Forbes.

Росіяни перекидають підкріплення під Очеретине, українські бригади насилу утримують оборонні позиції під безперервними обстрілами - Forbes.

Становище виснажених українських бригад у районі Очеретиного відчайдушне. Те, що українці втратять кілька сіл навколо осі в цьому районі, - це очевидний факт.

Цензор.НЕТ 2
Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення, на Авдіївському та Лиманському напрямках відбито 36 ворожих атак -  Генштаб ЗСУ.

Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення, на Авдіївському та Лиманському напрямках відбито 36 ворожих атак - Генштаб ЗСУ.

Триває 794 доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення.

Цензор.НЕТ 1
Підсумки тижня 22-26 квітня: «7 районів 7 тижнів 7 пікапів», студвесна, нова циркова вистава.

Підсумки тижня 22-26 квітня: «7 районів 7 тижнів 7 пікапів», студвесна, нова циркова вистава.

«7 районів 7 тижнів 7 пікапів» у Кривому Розі підбили підсумки благодійного марафону «Єднайомся заради перемоги КР 2.0». Обладнання, що рятує життя - міська влада разом з надійними партнерами модернізували інфарктне відділення в міському кардіоцен...

Перший Міський телеканал. -

Переробити чи допрацювати: що буде з ескізом Меморіалу на Марсовому полі?.

Переробити чи допрацювати: що буде з ескізом Меморіалу на Марсовому полі?.

17 квітня у Львові оголосили переможців конкурсу проєктів меморіального комплексу військових поховань Героїв України на Марсовому полі. Але вже за тиждень зʼявилося звернення з вимогою скасувати результати цього конкурсу, під яким поставили підпис...

ЛМН -

Оголосив про великий пакет допомоги: Львів відвідав міністр оборони Австралії.

Оголосив про великий пакет допомоги: Львів відвідав міністр оборони Австралії.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #австралія #львів #шмигаль #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА -

Дружина загиблого воїна про проект Меморіалу Героїв у Львові.

Дружина загиблого воїна про проект Меморіалу Героїв у Львові.

У Львові оголосили переможців конкурсу проєктів меморіального комплексу військових поховань Героїв України на Марсовому полі. А вже через тиждень зʼявилося звернення з вимогою скасувати результати цього архітектурного конкурсу, під яким поставили ...

ЛМН -

Відмова у видачі паспортів українським чоловікам за кордоном та їх реакція #біженці #ухилянти #тцк.

Відмова у видачі паспортів українським чоловікам за кордоном та їх реакція #біженці #ухилянти #тцк.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН -

️ «ТЦК НЕ ДОВІРЯЮ». Як працює рекрутинговий центр у Запоріжжі? - Новини Приазов’я

️ «ТЦК НЕ ДОВІРЯЮ». Як працює рекрутинговий центр у Запоріжжі? - Новини Приазов’я

У Запоріжжі в кінці березня відкрили другий в Україні центр рекрутингу української армії. У ньому можна дізнатися інформацію про вакансії у Силах оборони і обрати професію. За перший місяць роботи центру до нього звернулися понад 700 людей. Про це...

Новини Приазов'я -

Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні «Леопарди».
Мінлива хмарність та до +21°С: прогноз погоди по Київщині на 28 квітня.
Що не можна робити у Вербну неділю: суворі заборони, що прийшли з давнини.
«Ті, хто зайшов у цей клин - смертники» : військовослужбовець ЗСУ Варченко про просування ворога біля Очеретиного.
Через це страждає європейський середній клас - Орбан заявив, що Україні треба давати менше грошей.
Футболіст збірної України потрапив у гучний скандал у Франції.
Росія атакувала регіони 27 квітня. Туск: Одна з ракет впала за 15 км від нашого кордону
Генерал назвав країни, які можуть допомогти Росії напасти на Європу.
Гасла, концтабори, демонстрації: в чому неймовірно були схожі диктатори Сталін і Гітлер.
Резервуари розбитого НПЗ «Славянск-ЕКО» у Росії були захищені «мангалами» : це його не врятувало.