Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Подорожував Європою під виглядом службового відрядження: заступник голови Полтавської облради отримав підозру.

Заступник голови Полтавської обласної ради , який у воєнний час влаштував собі відпочинок у Португалії під виглядом "службового відрядження", отримав офіційну підозру. Тепер йому загрожує ув'язнення.

Злочин задокументували Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань. У Telegram-каналі СБУ розповіли, що чиновник у березні 2023 року оформив відрядження до міста Бидгощ (Польща) та виїхав за межі України нібито для роботи.

Слідство вважає, що після перетину держкордону депутат виїхав в особистих справах в одну з південно-західних країн ЄС .

Офіс генерального прокурора уточнив: у Польщі чиновник мав провести зустрічі з українцями, які тимчасово переїхали до цієї країни, нібито для вирішення їхніх соціально-побутових питань. Проте весь час "службового відрядження" чоловік провів у Португальській Республіці.

Коли він повернувся до України, то прозвітував про "успішно виконану мету відрядження" і навіть отримав за час, проведений в ЄС, зарплату.

Правоохоронці досліджували витяги з банківських карток фігуранта. Виявилося, що за кордоном він активно відвідував ресторани, магазини, платив за проживання в готелях .

"Також, за наявними даними, під час перебування за кордоном він підписав доручення на іноземну громадянку для придбання нерухомості в Євросоюзі ", – додали у СБУ.

Під час обшуків у депутата вилучено оригінали документів, у тому числі іноземних, про його проживання й маршрути поїздок за межами України.

Також виявлено мобільні телефони, які підтверджують незаконну діяльність чиновника.

Посадовій особі оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України :

– ст. 366 (службове підроблення);

– ст. 190 (шахрайство);

– ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів).

Вирішується питання про обрання заступнику голови Полтавської облради запобіжного заходу.

Як писав OBOZ.UA, у Харківській області розкрито велику корупційну схему, яка призвела до втрати 160 мільйонів гривень із бюджету. Організованій групі пред'явлено підозру в заволодінні держкоштами, спрямованими на відновлення інфраструктури регіону.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

Прикрасили власну паску. У центрі «ЯМаріуполь» промайнув майстер-клас для дітей з прикрашання великодніх пасок. Близько 15 маленьких нових криворіжців завітали на захід, аби гарно провести час, поспілкуватися та зробити свою власну пасхальну паску...

Перший Міський телеканал. -

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Вони працюють без зарплат і не входять до складу ЗСУ, більшості бійців за 60 років. Добровольці підрозділу «Степові вовки» працюють на Запорізькому напрямку і кошмарять росіян із саморобних установок «Партизан». Підписуйтесь на канал та залишайте ...

Телеканал TV5 -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА -

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -

УКРАЇНА МОЖЕ ПОЧАТИ ОБМЕЖЕНІ КОНТРНАСТУПАЛЬНІ ОПЕРАЦІЇ НАПРИКІНЦІ 2024 РОКУ.

УКРАЇНА МОЖЕ ПОЧАТИ ОБМЕЖЕНІ КОНТРНАСТУПАЛЬНІ ОПЕРАЦІЇ НАПРИКІНЦІ 2024 РОКУ.

ІВАН СТУПАК - військовий аналітик, колишній співробітник СБУ TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал...

Телеканал Хмельницького -