InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Google об’єднує команди Android і апаратного забезпечення, все заради впровадження ШІ.

Штучний інтелект переходить у Google , і компанія кардинально змінюється, щоб спробувати зробити це ще швидше. Генеральний директор Google Сундар Пічаї оголосив у четвер про суттєву внутрішню реорганізацію, включаючи створення нової команди під назвою «Платформи та пристрої», яка контролюватиме всі продукти Google Pixel, усі Android, Chrome, ChromeOS, Photos тощо. Командою керуватиме Рік Остерло, який раніше був старшим віце-президентом із пристроїв і сервісів і контролював усі зусилля Google щодо апаратного забезпечення. Хіроші Локхаймер, давній керівник Android, Chrome і ChromeOS, візьметься за інші проекти в Google і Alphabet.

Це величезна зміна для Google, і, швидше за все, не остання. На все це є лише одна причина, каже Остерло: ШІ. «Це не секрет, чи не так?» він каже. Консолідація команд «допомагає нам мати змогу впроваджувати повні інновації, коли це необхідно», — каже Остерло. Він використовує приклад камери Pixel: «Ви повинні були мати глибокі знання про апаратні системи, від датчиків до провайдерів Інтернету, до всіх рівнів програмного стека. І в той час усі перші моделі HDR і ML, які обробляли камери... і я думаю, що інтеграція апаратного/програмного забезпечення/ШІ справді показала, як ШІ може повністю змінити досвід користувача. Це було важливо. І це ще більше актуально сьогодні».

Остерлох пропонує графічні процесори як інший приклад: Google вклала ресурси в свої продукти Tensor, щоб не відставати від Nvidia та інших, а підтримання апаратного та програмного забезпечення близько одне до одного та знання роботи одне одного полегшує швидке вдосконалення. Це те, що ви можете спробувати зробити з двома командами, каже він, але коли це одна команда з одним лідером і єдиною метою, все може бути швидше.

Поки ми розмовляємо, Остерлох і Локхаймер сидять в офісі Локхаймера й розмовляють зі мною в Google Meet. Двоє чоловіків були друзями та колегами протягом десятиліть і клянуться, що ця зміна не є результатом якоїсь внутрішньої боротьби за владу. (Навіть коли я говорю про це як жарт, вони обидва голосно та швидко забивають мене.) Локхаймер каже, що вони говорили з Пічаї про цю зміну понад два роки, і тепер нарешті настав слушний час.

Фото Ріка Остерлоха в офісі Google.

Останні вісім років Рік Остерло начебто витратив на створення майбутнього ШІ в Google.

Фото Дітера Бона / The Verge

За словами Остерло, завдяки об’єднанню команд Google тепер може набагато швидше інтегрувати ШІ в усі свої продукти. «У нас є дуже швидкий спосіб отримати найновіші дослідження, найновіші моделі від DeepMind», — каже він, зазначивши також, що Джей Ягнік, давній дослідник і інженер у команді штучного інтелекту Google, тепер частково переходить до команди Остерлоха. сприяти цій взаємодії. Один зі способів поглянути на ці зміни — спростити конвеєр: тепер є команда, яка займається дослідженнями ШІ, і команда, яка розробляє продукти ШІ. «Багато разів, — продовжує Остерло, — це означатиме з’ясування того, як створити нову програму на основі результатів нашої останньої моделі, і можливість швидко залучити людей до цього». Google, який багато в чому був заскочений революцією ШІ, знає, що йому потрібно зробити все можливе, щоб рухатися якомога швидше.

Протягом багатьох років Google заявляв, що старанно відокремлює власні апаратні зусилля від роботи з ширшою екосистемою Android, щоб не надавати привілеїв своїм власним пристроям і не ускладнювати відносини з такими компаніями, як Samsung. Однак за останні пару років ці стосунки змінилися : команда апаратного забезпечення Google намагалася створити чудові пристрої та показати решті світу Android, куди все може піти.

Але Остерло щетиниться, коли я припускаю, що ця реорганізація може означати кінець брандмауера між Pixel і Android. «У нас завжди були різні команди між Android і нашими партнерами по екосистемі, а також нашими зусиллями щодо апаратного забезпечення першої сторони», — говорить він. Самір Самат, який досі допомагав запускати Android під керівництвом Локхаймера, тепер стане президентом екосистеми Android. Самат має всі ці екосистемні стосунки, каже Локхаймер, і все буде добре. А Кріштіано Амон, генеральний директор Qualcomm і один із перших, хто проінформував про цю зміну, сказав у своїй заяві: «Я з нетерпінням чекаю співпраці з Ріком, щоб надати найкращі можливості Android на базі Snapdragon не лише для мобільних пристроїв, але й для Auto, XR та Обчислити».

У той же час очевидно, що Google все сильніше виконує свою роль вістря списа для Android — особливо в той час, як штучний інтелект переймає операційну систему. Google уже додає свою модель Gemini та чат-бота скрізь, де може спалахнути на думку, додає функції штучного інтелекту до камери Pixel протягом останніх двох років і явно має великі плани щодо того, як штучний інтелект може змінити те, як ви використовуєте свій телефон — і для цього Ваші пристрої під керуванням Android Auto, Wear OS, ChromeOS тощо.

Подібні зміни, здається, є частиною постійного циклу в Google, компанії, яка, як відомо, дозволяє створювати розгалужене, значною мірою автономне робоче середовище — саме так ви отримуєте Gmail, а також тисячі програм для обміну повідомленнями та недостатньо інтегрованих продуктів — а потім іноді створює зусилля щодо консолідації навколо більших ініціатив і підвищення прибутків. «Більше деревини за меншою кількістю стріл», — назвав це співзасновник Ларрі Пейдж у 2011 році , коли великою ініціативою дня був Google Plus. Google, безсумнівно, сподіватиметься, що всі зусилля щодо штучного інтелекту будуть кращими.

У певному сенсі, здається, що це був шлях Остерлоха, відколи він уперше приєднався до Google у 2016 році. Тоді Google Assistant був у моді, і Пічаї розповідав усім, хто хотів послухати, що він робить ставку на компанію на ідею « навколишнього середовища ». обчислення » та віртуального помічника, який створить «особистий Google» і допоможе вам робити більше у своєму житті. Робота Остерло полягала в створенні дому для Google Assistant : телефонів, колонок, гарнітур VR, ноутбуків, розумних годинників тощо. Остерлох каже , що з перших днів свого життя він знав , що в кінцевому підсумку він працює над штучним інтелектом і що апаратне забезпечення буде набагато важливіше для Google, орієнтованого на ШІ, ніж пошук. «І технологія настільки розвинулась, що вона фактично дійсно готова».

Забігаючи вперед, Остерло каже, що його пріоритети не змінилися, хоча темп його щоденних зустрічей точно зміниться. Загалом, каже, у планах просто все зробити швидше. Щоб частіше оновлювати пристрої Google у міру вдосконалення моделей ШІ. Спритно запускати нові продукти, а не заплутувати все в процесі та бюрократії. «Ми не можемо додавати новий SOC до існуючих продуктів», — каже Остерло. «Але ми можемо спроектувати довговічність, а потім часто оновлювати програмне забезпечення».

Google зараз намагається повністю переосмислити себе навколо штучного інтелекту, технологія, за словами Пічаї, може бути такою ж важливою, як вогонь. Кожна програма, якою володіє Google, і кожна платформа, якою вона керує, будуть змінені Gemini. Щоб це спрацювало, сам Google — компанія, її структура, сама культура — збирається змінитися. Це не завжди буде легко, але явно нема чого гаяти.

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

Прикрасили власну паску. У центрі «ЯМаріуполь» промайнув майстер-клас для дітей з прикрашання великодніх пасок. Близько 15 маленьких нових криворіжців завітали на захід, аби гарно провести час, поспілкуватися та зробити свою власну пасхальну паску...

Перший Міський телеканал. -

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

ВЛАДИКА ПАВЛО Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної Церкви України TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштаб...

Телеканал Хмельницького -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 1

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Вони працюють без зарплат і не входять до складу ЗСУ, більшості бійців за 60 років. Добровольці підрозділу «Степові вовки» працюють на Запорізькому напрямку і кошмарять росіян із саморобних установок «Партизан». Підписуйтесь на канал та залишайте ...

Телеканал TV5 -