Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

В ОП готують зустріч Зеленського з Орбаном: що відомо.

На Банковій готують зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Про її проведення в телефонній розмові домовилися очільник Офісу президента України Андрій Єрмак і глава МЗС Угорщини Петер Сіярто.

Про це повідомляє пресслужба ОП. Вказується, що сторони відзначили прогрес із ключових питань українсько-угорських відносин.

Зазначається, що після зустрічі лідерів країн наступного тижня відбудеться повторна розмова для оцінки результатів і планування наступних кроків. Андрій Єрмак і Петер Сіярто наголосили, що двостороння комунікація відбувається за планом.

На початку квітня 2024 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сіярто у Брюсселі. Тоді вони домовилися вжити заходів для покращення відносин між Україною та Угорщиною.

Нагадаємо, що у грудні 2023-го Віктор Орбан погодився зустрітися з Володимиром Зеленським "якоїсь миті в майбутньому". Якщо це відбудеться, переговори стануть першою офіційною двосторонньою зустріччю між двома лідерами з початку повномасштабної війни.

У коментарі для російських пропагандистських каналів Петер Сіярто заявив, що для зустрічі Орбана із Зеленським потрібні "деякі попередні умови". За його словами, ці умови ще не готові.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто визнав, що Будапешт шантажує Київ правами угорців на Закарпатті. Саме через це "якась мить у майбутньому", коли мала відбутися обіцяна прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном зустріч його та президента України Володимира Зеленського, ніяк не настане.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

«Великодню» ковбасу виготовляють на Коломийщині

«Великодню» ковбасу виготовляють на Коломийщині

«Великодню» ковбасу виготовляють на Коломийщині. Лише раз на рік, впродовж тижня, на сімейному виробництві «Стефайно» виробляють унікальну ковбасу. «Великодня» – це традиційна домашня ковбаса, однак рецепт все ж особливий. Окрім «Великодньої» ковб...

НТК -

75-річна прикарпатка розповіла таємниці давньої смачної паски.

75-річна прикарпатка розповіла таємниці давньої смачної паски.

75-річна прикарпатка розповіла таємниці давньої смачної паски. А ще поділилася, як і чим потрібно прикрашати Великодній хліб та чому не розуміє поливання паски глазур'ю. Як пекли головний атрибут свята понад 100 років тому – дивіться.

НТК -

1000 продуктових пакетів до Великодня отримали сім'ї військових.

1000 продуктових пакетів до Великодня отримали сім'ї військових.

1000 продуктових пакетів до Великодня отримали сім'ї військових та люди з особливим потребами. Їх дають у приміщенні єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг на вулиці Драгоманова у Коломиї. Для тих, хто не міг прийти особисто, ...

НТК -

15 медзакладів ОБ’ЄДНАЮТЬ у Запоріжжі та області, селянин продавав ЗБРОЮ - День Підсумки 02.

15 медзакладів ОБ’ЄДНАЮТЬ у Запоріжжі та області, селянин продавав ЗБРОЮ - День Підсумки 02.

Житель села Юрківка продавав зброю та боєприпаси 15 медзакладів Запоріжжя та області об’єднають Функціональна кімната для дітей з Енергодара запрацювала у Запоріжжі Працівник Запорізького ТЦК відібрав автівки у підприємства Субсидію на землю можут...

Телеканал TV5 -

Рятувальники Івано-Франківщини перевіряють готовність церков до Великодня.

Рятувальники Івано-Франківщини перевіряють готовність церков до Великодня.

Інструктаж для прикарпатських священників провели рятувальники. Напередодні Великодня перевіряють готовність церков до надзвичайних ситуацій. Нагадаємо, на території області майже 1000 храмів.

НТК -

Юні пожежники змагались у Коломиї

Юні пожежники змагались у Коломиї

Юні пожежники змагались у Коломиї. У місті відбувся районний етап конкурсу Дружин юних рятувальників-пожежних. 11 шкільних команд змагались за перемогу та можливість представити Коломийщину на обласних змаганнях.

НТК -