Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Україна розробила нові супердрони з дальністю 3000 км, які здатні долетіти до Сибіру - The Economist.

Україна ігнорує заклики Сполучених Штатів щодо припинення атак безпілотників у Росії. Держава інвестувала сотні мільйонів доларів у безпілотники дальнього радіусу дії, здатні шукати й вражати віддалені цілі. Найкраща з нових моделей має дальність польоту 3 000 км і здатна долетіти до Сибіру (РФ).

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на видання The Economist

"Відтоді, як президент Володимир Зеленський визначив пріоритетність цієї технології, Україна інвестувала сотні мільйонів доларів у безпілотники дальнього радіусу дії, здатні шукати та вражати віддалені цілі. Зараз їх виробляють пів дюжини компаній. Найкраща з нових моделей має дальність польоту 3 000 км і здатна досягти Сибіру", - йдеться у матеріалі.

Видання зазначає, що програма з виготовлення подібних дронів була "народжена необхідністю", оскільки Захід неохоче надає Україні зброю великого радіусу дії, і вже підірвала значну частину російської нафтової та військової інфраструктури.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Наслідки ударів по НПЗ у Росії: Експорт російського дизпалива обвалився на 25%

"Але Білий дім незадоволений. Він підштовхує українців до припинення ударів. Занепокоєння Америки були різними: від зростання ціни на нафту до перспективи неконтрольованого "око за око", в чому Україна могла б програти", - наголошує The Economist.

Вказано, що побоювання щодо останнього зросли наприкінці березня, коли Росія завдала багатомільйонних збитків українській енергетичній інфраструктурі.

"Атаки виявили прогалини в протиповітряній обороні та вразливість до нових російських крилатих ракет малої висоти Х-69. 11 квітня такі ракети знищили Трипільську електростанцію, розташовану за 40 км від Києва, хоча вона перебувала в зоні досяжності столичних систем ППО "Patriot", - пише The Economist.

Видання зауважує, що поки що Україна ігнорує американські поради щодо припинення ударів.

Зокрема, офіцер розвідки з позивним "Детектив", відповідальний за частину програми, сказав, що не отримував інструкцій щодо згортання операцій, але зазначає, що цілі на території РФ постійно змінюються.

"Наші цілі змінюються з кожним днем. Ми не даємо росіянам спокою", - цитує видання.

Читайте також: Атаки України на російські НПЗ посилили напруженість у відносинах зі США. Київ обурений реакцією Вашингтона, - WP

Крім того, один із виробників безпілотників стверджує, що не всі американські представники погоджуються з такою політикою США.

А один з виробників безпілотників стверджує, що не всі американські представники погоджуються з офіційними закликами щодо припинення ударів по РФ.

Він сказав, що його контакти "підморгували", коли передавали попередження та приватно "закликали продовжувати".

Він прогнозує, що українська програма безпілотників у найближчі місяці буде розширюватися.

"Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з європейською Росією", - цитує виробника The Economist.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Зеленському представили нову модель українського дрона - аналога "Ланцета". ФОТО

Атаки українських дронів по НПЗ у Росії

Від початку року Україна здійснила серію безпілотних атак на низку російських нафтопереробних заводів. За підрахунками видання Bloomberg, країна-агресор втратила до 15% нафтопереробних потужностей.

На початку квітня ЗСУ вперше атакували безпілотниками цілі у Татарстані. Вони знаходилися за 1300 км від лінії фронту.

Пріоритетними цілями для ATACMS будуть російські штаби, логістика та артилерія на лінії фронту та в Криму -  генерал Ходжес.

Пріоритетними цілями для ATACMS будуть російські штаби, логістика та артилерія на лінії фронту та в Криму - генерал Ходжес.

Отримання Україною ракет ATACMS є частиною посилення можливостей українських військових завдавати дальні високоточні удари по російським військам, зокрема в окупованому Криму.

Цензор.НЕТ 1
Переможці III відбіркового міського етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Переможці III відбіркового міського етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Визначили кращих в різних дисциплінах та тих, хто поїде до Дніпра захищати честь Кривого Рогу. В місті підбили підсумки ІІІ відбіркового міського етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу та волейболу, фут ...

Перший Міський телеканал. 1

Посівна на Криворіжжі

Посівна на Криворіжжі

Пшениця, соняшник, кукурудза, ячмінь, а також інші зернові та овочеві культури. На Криворіжжі на повну триває посівна кампанія. Цьогоріч тепла весна сприяла ранньому початку робіт у полях, тому у регіоні засіяли вже більша частина орних земель. З ...

Перший Міський телеканал. 2

Без коментарів: першачки разом з поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Без коментарів: першачки разом з поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Перший Міський телеканал. 1

50% ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ ПОШКОДЖЕНО, США ЗВИНУВАТИЛИ РОСІЮ У ВИКОРИСТАННІ ХІМІЧНОЇ ЗБРОЇ.

50% ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ ПОШКОДЖЕНО, США ЗВИНУВАТИЛИ РОСІЮ У ВИКОРИСТАННІ ХІМІЧНОЇ ЗБРОЇ.

ІГОР ЧАЛЕНКО – політичний експерт TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі в...

Телеканал Хмельницького -

Без коментарів: відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Без коментарів: відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Перший Міський телеканал. 3

Першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Взяли до рук пензлі та фарби. У гімназії № 52 «Діалог» пройшов захід з розпису писанок. Зустріч з малечею відбувалась за ініціативи Полку Патрульної поліції Кривого Рогу, представники якого і допомагали школярам. Створювали свої власні шедеври пер...

Перший Міський телеканал. 1