Finance.UA

Фінансові новини в Україні на проекті Finance.ua. Новинарний агрегатор фінансів в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та інших містах

Більше новин

Бельгія вводить з 1 травня нові імміграційні правила для іноземних працівників.

Бельгія вводить з 1 травня нові імміграційні правила для іноземних працівників

Бельгійська влада регіону Фландрії оголосила про кілька змін до імміграційних правил, спрямованих на закордонних працівників.

Нові правила, які набудуть чинності 1 травня 2024 року.

Про це повідомляє SchengenVisaInfo.

Що передбачається

  • додаткові винятки з дозволу на роботу,
  • суворіші правила для окремих робіт,
  • пом’якшені освітні вимоги для власників блакитної карти ЄС.

Нові правила також віддадуть пріоритет бельгійським і європейським працівникам, дозволяючи вступ іноземних громадян.

Категорії, які мають право на звільнення від дозволу на роботу

Нові зміни щодо імміграційної політики включають розширення винятків у дозволах на роботу. Зокрема, кілька видів діяльності, які зараз потребують дозволу на роботу, з 1 травня будуть дозволені для ділових відвідувачів.

Ця діяльність включає участь у конференціях, семінарах, ділових зустрічах, ярмарках і виставках, переговори про ділові угоди, участь у продажах, маркетингу, внутрішньому аудиті та аудиті клієнтів, вивчення можливостей для бізнесу, відвідування або проведення навчальних сесій, участь у туризмі - пов’язана діяльність та надання послуг письмового та усного перекладу.

Умови

Роботодавці повинні переконатися, що їхні працівники не залишаються в Бельгії більше 90 днів із будь-яких 180-денних термінів.

Суворіші правила щодо дефіцитних професій і ринку праці

Роботодавці, які бажають найняти людей на затребувані посади середньої кваліфікації, повинні будуть надати докази досвіду та кваліфікації претендента. Потім відповідні регіональні органи влади оцінять цю документацію. Як повідомляється, цей новий захід може розширити внутрішню адміністративну процедуру.

Уряд посилить вимоги до процедури проходження трудової перевірки. Згідно з новими змінами, роботодавці повинні публікувати вакансії щонайменше за дев’ять тижнів протягом чотирьох місяців до подачі заявки.

Пом’якшені освітні вимоги для власників блакитної карти ЄС

З іншого боку, очікується пом’якшення правил для певних категорій власників блакитної картки ЄС.

Наприклад, претенденти на Блакитну картку ЄС, які займаються керівними або спеціалізованими професіями в ІТ, можуть замінити академічні сертифікати принаймні трирічним відповідним досвідом роботи, отриманим за останні сім років. Це було зроблено через дефіцит, пов’язаний з ІТ-сектором.

Крім того, для власників блакитної карти ЄС буде спрощено процедуру зміни роботодавця, вимагаючи лише повідомлення регіонального міністерства зайнятості протягом перших 12 місяців.

Блакитна карта ЄС тепер вимагає порогу зарплати, встановленого на рівні 130 відсотків від середнього доходу, тобто річна оподатковувана заробітна плата у розмірі 60 621 євро необхідна для 2024 року.

👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua


Тетяна Сидорак

Тетяна Сидорак

Кореспондент-редактор

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.
Що заважає створити фонд соціального житла — Шуляк

Що заважає створити фонд соціального житла — Шуляк

В Україні готують передумови для створення фонду житла соціального призначення, яке неможливо буде приватизувати. Відповідний законопроект почали готувати, не чекаючи прийняття основоположного, рамкового закону «Про основні засади житлової політики».

Finance.UA 1
Давній великодній танець «Сербен» станцювали у селі Чортовець.

Давній великодній танець «Сербен» станцювали у селі Чортовець.

Давній великодній танець «Сербен» станцювали у селі Чортовець Коломийського району. Це чи не єдиний населений пункт в Україні, де виконують цей особливий танець. До слова, участь у цьому дійстві беруть лише чоловіки і хлопці. Жінки та дівчата - сп...

НТК -

Як святкують Великдень у Яківці

Як святкують Великдень у Яківці

Великдень у Яківці. Впродовж трьох днів у невеличкому селі на Коломийщині люди збираються біля храму, дзвонять у дзвони, співають гаївки, грають різні ігри та, звісно, моляться за мир та перемогу України. Як все відбувається – дивіться далі.

НТК -

Педагогічні читання відбулися у Коломийському педколеджі.

Педагогічні читання відбулися у Коломийському педколеджі.

Педагогічні читання відбулися у Коломийському педагогічному фаховому коледжі. Їх назвали «Етнопедагогічний компонент у змісті підготовки бакалаврів з початкової освіти». Захід приурочили до 90-річчя від дня народження Мирослава Стельмаховича. До с...

НТК -

Захист прав споживачів на Прикарпатті: про нововведення та моніторинги говорили у Коломиї.

Захист прав споживачів на Прикарпатті: про нововведення та моніторинги говорили у Коломиї.

Захистити права споживачів. На Прикарпатті проводять круглі столи: зустрічаються фахівці держпродспоживслужби, представники влади та бізнесу. Обговорюють роботу в умовах воєнного стану, зокрема дотримання закону про захист прав споживачів. Така зу...

НТК -

Коломиянка виготовляє браслети для захисників України.

Коломиянка виготовляє браслети для захисників України.

Браслети виживання. Коломиянка Юлія Ведмеденко ще у 2014 році розпочала виготовляти браслети для перших українців, які пішли захищати Україну від російського ворога 10 років тому. І ці, на перший погляд начебто прикраси, очевидно, врятували життя ...

НТК -

Утримували хворого в ТЦК без звʼязку: жінка розповідає про примусову мобілізацію її чоловіка.

Утримували хворого в ТЦК без звʼязку: жінка розповідає про примусову мобілізацію її чоловіка.

Два дні в ТЦК без зв`язку із рідними провів одеський музикант Олександр Самсон. Його зняли з автобуса і попри те, що раніше він не отримував повісток, відвезли в центр комплектування, а звідти – в навчальну частину на службу. За словами його дружи...

Радіо Свобода -