Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Палата представників США ухвалила низку законопроєктів щодо посилення фінансового тиску на Іран.

Законопроєкти спрямовані на запровадження санкцій проти Тегерана та його союзників.

Палата представників Конгресу США, де більшість зберігають республіканці, у понеділок, 15 квітня, проголосувала за низку законопроєктів щодо посилення фінансового тиску на Іран після масштабної повітряної атаки Тегерана на Ізраїль. Про це повідомляє The Hill .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США і Європа намагаються відмовити Ізраїль вдарити по Ірану у відповідь ‒ FT

Три окремі законопроєкти були винесені на голосування в умовах прискореного процесу, який вимагає підтримки двох третин конгресменів для ухвалення рішення, що дозволяє негайно провести голосування в залі.

Законопроєкти здебільшого спрямовані на запровадження фінансових санкцій проти Ірану, тих, хто його підтримує, і мереж довірених осіб Тегерана.

Ці законопроєкти в основному не викликають суперечок і користуються підтримкою більшості демократів. Серед них - законопроєкт про скасування податкових пільг для неприбуткових організацій, які підтримують терористичні угруповання; законодавство, спрямоване на те, щоб зірвати закупівлю Китаєм іранської нафти й нафтопродуктів; а також спроба відрізати іранський уряд від використання американської фінансової системи.

Але, навіть підтримуючи цей законодавчий пакет, демократи критикують республіканців за те, що вони тижнями не можуть винести на голосування схвалений Сенатом законопроєкт про національну безпеку на 95 мільярдів доларів, який включає допомогу не лише Ізраїлю, але й Україні й Тайваню.

Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон у понеділок ввечері представив республіканцям план просування чотирьох окремих законопроєктів, спрямованих на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інші пріоритети національної безпеки. Наразі не зрозуміло, як демократи відреагують на ці пропозиції.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Республіканці-консерватори назвали напад Ірану на Ізраїль "надуманим приводом" для надання допомоги Україні

Ізраїль у партнерстві з США, Великою Британією, Францією і союзниками на Близькому Сході відбив масовану повітряну атаку з боку Ірану на вихідних, збивши 99% із майже 300 безпілотників і ракет.

Тегеран, як і обіцяв, помстився Ізраїлю за загибель своїх генералів. І зробив це не руками своїх маріонеток — хуситів, сирійців чи бойовиків “Хезболли”, а атакувавши Ізраїльську державу безпілотниками та ракетами безпосередньо зі своєї території. Яку відповідь дадуть ізраїльтяни на цей удар? Про те, що буде далі, — в статті Олексія ЇжакаІран атакував ракетами Ізраїль. Чи розпочнеться на Близькому Сході нова війна? ”.

Дивіться спецтему:

  1. Авіація Ізраїлю завдала ударів по базах “Хезболли” у Лівані – ЦАХАЛ Ізраїльська артилерії також завдала ударів на півдні Лівану.

  2. США і Європа намагаються відмовити Ізраїль вдарити по Ірану у відповідь ‒ FT Країни хочуть уникнути повномасштабної війни.

  3. Джо Байден вперше публічно прокоментував напад Ірану на Ізраїль "США віддані безпеці Ізраїлю та інших регіональних партнерів".

  4. Reuters: Атака Ірану на Ізраїль спричинила хаос у авіасполученні За словами аналітиків, це був найбільший збій у авіаційному русі з часів нападу на Всесвітній торговий центр 11 вересня 2001 року.

  5. Слабкість військового потенціалу Ірану може схилити його до ядерного варіанту — WSJ Іран може вдатись до ядерної ескалації.

Прайм-тайм: ремонтні роботи у Металургійному терцентрі.

Прайм-тайм: ремонтні роботи у Металургійному терцентрі.

У Металургійному територіальному центрі за підтримки міської влади в жовтні минулого року стартували ремонтні роботи. Їх проводять з метою забезпечення комфорту мешканців. Наразі в терцентрі проживають близько 10 внутрішньо переміщених осіб. З поч...

Перший Міський телеканал. -

Підтримка малого бізнесу

Підтримка малого бізнесу

Підтримка малого бізнесу. В Івано-Франківську організували благодійний ярмарок. На ньому жінки представили бізнес-ідеї та свої товари. Частину із зібраних коштів організатори спрямують на допомогу ЗСУ. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити...

Галичина -

ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА ІВАН КУЛИК, Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторг...

Телеканал Хмельницького -

Якої демобілізації хочуть військові ЗСУ? #shorts - DW Ukrainian.

Якої демобілізації хочуть військові ЗСУ? #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Житомирська політехніка за підтримки компанії BGV проводять серію хакатонів та конкурсів для молоді.

Житомирська політехніка за підтримки компанії BGV проводять серію хакатонів та конкурсів для молоді.

Інноваційний хаб Житомирської політехніки разом з компанією BGV Group Management організовують серію технологічних хакатонів та конкурсів для молоді міста та області. Вже наступного тижня для учнів Житомирщини проведуть хакатон «3D-друк в STEM осв...

Телеканал СК1 -

Писанка із чорнобривців

Писанка із чорнобривців

Крашанка із чорнобривців. Напередодні Великодня, квіткову писанку висадили в Івано-Франківському парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. Нова клумба з'явилась у рамках екоруху “Квітуча Галичина”. _ Підпишіться на наш канал, щоб не проп...

Галичина -