Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Туск оголосив про компроміс з Україною і мито 50% на агропродукцію з росії та Білорусі.

Такий рівень мита фактично зупинить експорт країни-агресора, який перестане бути вигідним

На російську та білоруську сільгосппродукцію буде мито 50%, що фактично означатиме блокаду експорту цієї продукції у Європу. Відповідні рішення мають бути незабаром на рівні європейських інституцій остаточно формалізовані. Так оцінює перспективу зупинки експорту аграрної продукції з країни-агресора та країни, що підтримує російську агресію проти України, польський прем'єр-міністр Дональд Туск на спільній пресконференції з очільником українського уряду Денисом Шмигалем.

На думку Дональда Туска бар‘єр для продукції з країни агресора має значення не лише політичне чи моральне, але і значення для польських і українських сільськогосподарських виробників.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Польщі підігрують РФ: блокування російської агропродукції не протрималось і тижня

100% задоволення не буде ні в Польщі, ні в Україні - Туск

“Ми також шукаємо рішень, які дадуть відчуття безпеки нашим виробникам, фермерам”, – зазначив прем'єр Польщі.

Очільник польского уряду наголосив, що треба шукати рішень, які не будуть дошкуляти економічній стабільності ні українських, ні польських виробників. Він анонсував застосування рішень, що діють у відносинах з болгарським і румунським ринком, і які будуть застосовані у відносинах Польщі та України в аграрному секторі. При цьому Дональд Туск наголосив, що жодна зі сторін не буде на 100% задоволена ними, проте це і є пошук компромісу, який розв'яже нагальну проблему обох країн.

Перемовини щодо ліцензування обсягів агропоставок між Україною та Польщею можуть завершитись наприкінці цього тижня. Сторони - Польща та Україна - дуже просунулися у питанні регуляції ринків. Про це повідомив міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман.

Частково розкрив подробиці перемовин заступник голови комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради Дмитро Кисилевський. «Єврокомісія запропонувала уряду України запровадити захисні заходи для обмеження експорту певних категорій товарів сільськогосподарських товарів до ЄС при перевищенні визначених обсягів. Періодом дії даних обмежень пропонується встановити 12 місяців - з червня 2024 року до червня 2025 року. У разі застосування цих обмежень збитки української економіки становитимуть від $0,3 млрд. до 1.0 млрд. Дискусія триває”, – зазначив заступник голови комітету.

Дивіться спецтему:

  1. Посли ЄС схвалили компромісний варіант щодо імпорту української сільгосппродукції Суперечки велися навколо того, чи включати до розрахунку квот 2021 рік.

  2. Сьогодні ЄС знову спробує схвалити угоду про безмитну торгівлю з Україною. В ній заклали черговий компроміс В новому тексті частково пішли на поступки Польщі та Франції.

  3. В Польщі підігрують РФ: блокування російської агропродукції не протрималось і тижня Поляки припини страйк через Великодні свята.

  4. Франко-польські обмеження українського імпорту можуть продовжити війну — Сольський Міністр аграрної політики та продовольства України переконаний, що Україна не винна у тому, що високі врожаї в США та Латинській Америці призвели до падіння цін на зернові.

  5. До кінця тижня конфлікт між Польщею та Україною може завершитись – планується підписання угоди Перемовини відбувались, але про їх подробиці сторони говорили мало і в основному про ультиматуми

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -