ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

У Зеленського пояснили зниження рейтингу: Зараз у війні стагнація, люди асоціюють з ним.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пов'язує зниження рейтингу Володимира Зеленського з тим, що зараз війна знаходиться у періоді стагнації. Президент же активно поводить себе щодо "пояснення війни як такої", і люди асоціюють ситуацію з ним, розповів Подоляк в інтерв'ю LIGA.net .

Журналіст зазначив, що у грудні 2023 Зеленському довіряло 77% опитаних, а вже в лютому 2024 - 64%, при чому одразу після звільнення головнокомандувача Валерія Залужного ця цифра знизилася до 60% (дані КМІС). Подоляка запитали, як він трактує ці цифри, і чи не бачить він у них загроза.

Радник голови ОП каже, що спокійно трактує ці цифри. На його думку, президент активно поводить себе щодо "пояснення війни як такої" - тобто бере на себе багато відповідальності.

"Тобто він завжди у центрі подій і завжди це коментує. І, безумовно, люди асоціюють. Наприклад, сьогодні ми маємо період війни, який називається стагнація. У цій стагнації люди трошки більш розчаровані - тому, що не зрозуміло, як завтра будуть відбуватися події, чи буде у нас достатньо зброї, чи будемо ми просуватися по лінії фронту і так далі", - пояснив радник голови ОП.

Також він пов'язує стагнацію з невизначеністю, чи збільшуватимуться або зменшуватимуться російські ракетні обстріли, чи матиме Україна більші або менші спроможності протиракетної оборони тощо.

За словами Подоляка, така ситуація і є стагнацією, і коли людина знаходиться у цьому періоді - то в неї є відповідна реакція щодо "емоційного сприйняття ключової особи, яка є розподільчою в сенсі інформації про війну" (президента).

Читайте також: Зеленський втратив ще 13% довіри за два місяці. Чому рейтинги падають, попри війну

При цьому, стверджує радник, зі зміною ситуації у війни також зміниться і рейтинг президента.

"На початку чи в середині війни були певні очікування, були певні результати, взагалі була зовсім інша інформаційна картинка. Чому? Тому що люди, по-перше, не очікували, що з Росією можна ефективно воювати, можна їй протидіяти - і люди повірили в себе. Зараз стагнація, на цьому етапі, безумовно, люди будуть в чомусь розчаровані, хотіти швидких результатів і т.д. Але як тільки ці результати будуть на полі бою - ви відразу побачите зміну знову ж таки суспільних настроїв. Тому я спокійно ставлюся до цього", - зауважив він.

Подоляк також пов'язує стан рейтингу з тим, що президент " не боїться приймати непопулярні рішення, не боїться говорити про це все, що ми сьогодні відчуваємо".

Зокрема, Зеленський говорить про "складні часи, в яких ми знаходимося", акцентує радник.

Читайте також: Мобілізація. Нардеп про призов з 25 років: Вже є закон, але президент його не підписує

"Він сьогодні постійно говорить: так, часи складні, тому що у нас є певні дефіцити щодо зброї, є певні дефіцити щодо концепції закритого неба, тобто недостатньо систем протиракетних, таких як Patriot. Тому що Росія, знову ж таки, також розуміє, що, наприклад, проти крилатих ракет ефективно працюють і NASAMS і IRIS-T і т.д.. Але проти, наприклад, балістики, чи проти надзвуку працюють тільки Patriot і т.д.", - пояснив він.

На думку Подоляка, оскільки президент говорить про все це - то люди вважають його " інформаційним лідером у межах коментаря щодо війни", і це безумовно відображається на рейтингу голови держави.

Радник визнає, що рейтинг може знижуватися і далі, якщо стагнація буде продовжуватися.

Повне інтерв'ю можна подивитися на Youtube або нижче:

  • На LIGA.net є великий текст про те, що Зеленський втратив ще 13% довіри за два місяці і проте, чому рейтинги падають попри війну.
  • Подоляк заявив, що з вільнення Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони – це звичайні кадрові ротації, адже відповідні етапи війни потребують "динамізації процесів". Водночас варто очікувати, що Данілову запропонують іншу посаду.
  • Радник голови ОП зазначив, що українські посольства мають працювати у трьох напрямках: щодо фактичної підтримки, у "складних регіонах" та для формування потужної лобістської мережі.

Читайте також: На рейтинг влади тисне вал критичної інформації від корупційних скандалів – соціолог

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -