Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Росія може готувати новий великий наступ влітку - The Economist.

Із настанням літа є великий ризик того, що Росія розпочне новий великий наступ.

Як інформує Цензор.НЕТ, видання The Economist опублікувало матеріал під назвою "Росія готується до нового великого наступу вздовж довгої лінії фронту".

Так, журналісти зазначають, що через прихід весни на фронті є певне призупинення бойових дій через неможливість просування техніки вологою землею.

"Але це не триватиме довго. З переходом весни в літо є побоювання, що Росія розпочне новий великий наступ, як це було минулого року. І здатність України стримати його цього разу виглядає набагато менш ймовірним, ніж тоді. Саме тому їй необхідно терміново мобілізувати більше військ і побудувати більш надійну оборону на лінії фронту", - пишуть автори матеріалу.

Читайте: Окупанти акумулюють резерви на Куп’янському напрямку з метою прориву нашої оборони. Ціль ворога - Куп’янськ, - ЗСУ

ЗМІ наголошує, що затягування із розв'язанням питання щодо надання військової допомоги Сполученими Штатами та Європою становить ризики, оскільки російські війська "можуть прорвати недостатні оборонні лінії України".

"Проте Україна не може просто звинувачувати своїх союзників. Вона також припустилася помилок. Однією з них є її провал у питанні людської сили. Росія готується до чергової хвилі мобілізації з метою наступного великого наступу. Терористичний напад на московський концертний зал 22 березня може насправді полегшити це завдання для Володимира Путіна, який використовує його для того, щоб заявити, що Росія повинна бути сильною перед обличчям кровожерливих ворогів. Але в Україні спроби зібрати свіжих новобранців все ще застрягли в витках демократичного процесу", - зазначають журналісти.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Я не бачу в росіян угруповання, що могло б закріпити наступ під Авдіївкою, - генерал Ходжес

Також The Economist наголошує, що Україна дуже запізнилася зі зміцненням власних оборонних позицій. Водночас україський "уряд все ще мріє про новий контрнаступ і боїться думки, що нинішня лінія фронту може перетворитися на щось на кшталт кордону".

"Думка про те, що ця лінія може стати основою для майбутніх мирних переговорів, - це саме те, чого пан Зеленський хотів би уникнути. Але небезпека зараз настільки велика, що це найменш поганий варіант", - пише видання.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": РПЦ: "СВО" - священна війна проти західного сатанізму. Вся Україна має бути зоною впливу РФ

Автор: Богдан Гуньковський

Двоє чоловіків поранені внаслідок підриву гранати у Святошинському районі Києва -  Нацполіція.

Двоє чоловіків поранені внаслідок підриву гранати у Святошинському районі Києва - Нацполіція.

Наразі столичні правоохоронці встановлюють обставини вибуху у Святошинському районі Києва, внаслідок якого двоє чоловіків отримали травми та були госпіталізовані до лікарні.

Цензор.НЕТ 1
З початку масштабної війни армія РФ втратила близько 450 тисяч військових -  міністр у справах збройних сил Великої Британії Дочетрі.

З початку масштабної війни армія РФ втратила близько 450 тисяч військових - міністр у справах збройних сил Великої Британії Дочетрі.

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні вбитими й пораненими, за оцінками британських відомств, близько 450 тисяч особового складу та понад 10000 одиниць бронетехніки.

Цензор.НЕТ 2