Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Обмінники помітно змінили ціни на долар: який курс встановлено 29 березня.

Готівковий курс долара в Україні в небанківських обмінниках помітно змінився після зниження офіційного курсу. Долар у купівлі подешевшав одразу на 30 копійок , у середньому до 38,79 грн , натомість у продажу подорожчав на 5 копійок, до 39,51 грн . Банки, як і раніше, торгують американською валютою за середніми цінами в 39,05/39,5 грн (купівля/продаж).

Вартість долара у продажу, таким чином, виявилася найвищою для обмінників з початку березня . А ціна американської валюти у покупці повернулася до значень минулого тижня , свідчать дані моніторингу.

Незважаючи на те, що за добу курс долара в банках не змінився, за тиждень з минулої п'ятниці готівковий долар у таких фінустанов подорожчав уже на 30 копійок . Про це свідчать дані профільного порталу.

Національний банк України ( НБУ ) на 29 березня розрахував офіційну вартість американської валюти на рівні 39,22 грн . Це:

  • на копійку нижчу, ніж напередодні, 28 березня;
  • на 20 копійок дорожче, ніж було тиждень тому;
  • на 12 копійок нижче за історичний рекорд (39,34 грн/дол., було встановлено 27 березня 2024 року).

На чорному ринку, тобто в приватних оголошеннях про купівлю-продаж валюти , курс долара традиційно тримається помітно вище банківського і в купівлі, але нижче у продажу. Так, американську валюту "з рук" 29 березня пропонують за ціною 39,35/39,45 грн (купівля/продаж).

У найбільших комерційних банках курс долара у продажу коливається у діапазоні 39,45-39,6 грн. Купують долар за 38,4-39,05 грн.

Ці ціни можуть відрізнятися від фактичного курсу в банках. Адже там можуть виставляти додаткову комісію.

Що буде з доларом до кінця тижня

Курс готівкового долара в українських банках та обмінниках наприкінці березня може помітно змінитись – знизитися у купівлі, але вирости у продажу. За прогнозом, цього тижня (закінчується 31 березня) вартість американської валюти перебуватиме в рамках 38,5-40 грн . Як розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий, щоденні курсові зміни прогнозуються на рівні:

  • до 30 коп. у банках;
  • до 50 коп. в обмінниках.

Загалом же, зазначив банкір, на готівковому ринку поки що не передбачається будь-яких потрясінь . А тому останній тиждень березня, "незважаючи на майже щоденні курсові зміни", буде досить спокійним і "очікувано врівноваженим".

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні банки та обмінники не ухвалять банкноти з ознаками значного зносу або пошкодження (такі як забруднення половини купюри). Крім того, проблеми виникнуть і в тому випадку, якщо банкнота виявиться фальшивою.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

КРІНЖовості: про російську брехню та нісенітниці - 27.

КРІНЖовості: про російську брехню та нісенітниці - 27.

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 -