Еспресо

Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті.

Більше новин

Увійти у «Наш живий світ» : що подивитися на вихідних.

Від видовищного документального серіалу в озвучці однієї з найтитулованіших актрис світу до кривавого екшну від "зірки" "Мільйонера з нетрів" з високими оцінками критиків

Традиційна підбірка стрічок на вихідні від Еспресо.

"Земля короля"

У кінотеатрах з 18 квітня

Пригодницький історичний трилер данського режисера та сценариста Ніколая Арселя за книгою Іди Йессен "Капітан та Енн Барбара", прем'єра якого відбулася на Венеційському кінофестивалі й де стрічка боролася за головну нагороду, вже встиг здобути 18 нагород та 17 номінацій на світових кінофестивалях. А Данія висунула цей фільм (що є результатом спільного виробництва кінематографій одразу чотирьох європейських країн — Данії, Швеції, Норвегії та Німеччини) на отримання "Оскара" як найкращий іноземний фільм. Критики сходяться на тому, що в "Землі короля" справді є чим захоплюватися. І не тільки через захопливі краєвиди Скандинавії та те, що в ній фігурують реальні історичні особи, хоча події і викладені з великою часткою художнього домислу.

Отож "втомлений роками військової служби Людвіг Кален отримує від короля дозвіл займатися землеробством на віддалених землях. Мова про вересові пустища на півночі Данії. У вдячність за обробіток земель, які раніше вважали для цього непридатними, король обіцяє Калену дворянський титул. На місці з’ясовується, що болотисті землі – найменша проблема, з якою стикнеться Кален. Тутешній землевласник Шінкель вважає відведені королем землі своїми. Його влада в цих краях така ж безмежна, як і його жорстокість".

У головних ролях Мадс Міккельсен, Аманда Колін, Саймон Беннебйорг, Густав Лінд

"Під мостом" (серіал) 

З 17 квітня на Hulu

Американський кримінально-драматичний мінісеріал, який на основі однойменної книги Ребекки Годфрі розробила Квінн Шепард. У центрі уваги - історія реального резонансного вбивства у листопаді 1997-го у місті Вікторія Британської Колумбії - рідному місті Ребекки Годфрі - 14-річної канадської дівчинки Ріни Вірк, яка начебто пішла з друзями на вечірку, але не повернулася. У її жорсткому вбивстві були звинувачені вісім підлітків - семеро дівчат і один хлопець. Підлітки довірилися письменниці, і вона отримала унікальне бачення тих жахливих подій. Серіал занурить у прихований світ звинувачених в убивстві дівчат, розкриваючи разючу правду про малоймовірного вбивцю.

До речі, книга "Під мостом", яка вийшла у 2005- му та ретельно відтворила хронологію злочину, отримала безліч нагород і стала бестселером. Авторка - канадська письменниця та сценаристка Ребекка Годфрі померла у віці 54 років від раку майже відразу після того, як стало відомо, що ця книга ляже в основу серіалу.

У ролях Лілі Гладстон, Райлі КіоҐ, Врітіка Гупта та ін.

"Наш живий світ"

На Netflix з 17 квітня

Цей видовищний документальний британський серіал про природу ставить за мету розпости про інтелект і винахідливість живих організмів та взаємозв’язок усього живого на нашій планеті. Безпрецедентне занурення у світову флору та фауну озвучує в оригінальній версії одна з найтитулованіших актрис світу Кейт Бланшетт. Підкреслюючи важливість для підтримки рівноваги живого світу усіх у природі - і малих, і великих, серіал демонструє крихкість балансу екосистем та нагальну потребу їх збереження.

"Манкімен"

У кінотеатрах з 18 квітня

Цей кримінальний трилер та бойовик створив британський актор та режисер індійського походження Дев Пател, який здобув всесвітнє визнання завдяки головній ролі у драмі Денні Бойла "Мільйонер з нетрів", що в 2009 році отримала 8 премій "Оскар" ( зокрема як "Кращий фільм") та подарувала акторові його першу номінацію на премію BAFTA. У своєму новому проєкті Дев Пател став співавтором сценарію, режисером та виконавцем головної ролі. За постановку сцен з бійками відповідав Брахім Чаба, який раніше співпрацював з Джекі Чаном над низкою його фільмів.

Як анонсують стрічку, "щоночі у ринг виходять бійці. За правилами, які тут діють, хтось обов’язково має програвати. Зазвичай це Манкімен, хлопець, вдягнений у маску білої мавпи. Ще дитиною він став свідком вбивства своєї матері. Кричуща несправедливість супроводжувала його усе життя. Зрештою, він наважився застосувати всі свої знання та вміння, аби помститися тим, через кого зло вкрало його право на спокійне щастя".

Варте уваги, що цей фільм дуже високо оцінили і критики, і глядачі, відзначивши його міцний сюжетний каркас, динамічність, драйвовість та стильність. Про цю стрічку пишуть, що вона "зриває дах", але найкращим способом.

У головних ролях Шарлто Коплі, Дев Патель, Собхіта Дхуліпала, Віпін Шарма, Сікандер Кхер

"Сім'я Апшоу" (5 сезон)

На Netflix з 18 квітня

Популярний комедійний серіал про те, як сім’я чорношкірих у штаті Індіана будує краще життя та затишний дім, долаючи безліч щоденних перешкод.

Чесно кажучи, це не те кіно, яке дарує історії кінематографа якісь особливі відкриття. І не те, яке пам'ятатимете через роки. Але як стверджує його знімальна група, мова таки про свіжий погляд на сімейне життя з усіма його проблемами та недосконалостями. А головне - сповнена гумору та реальних емоцій ця кінооповідь підводить до того, що можна залишатися разом незважаючи ні на що, якщо в основі любов.

У ролях Майк Еппс, Ванда Сайкс, Кім Філдс, Пейдж Кеннеді, Даймонд Ліонс та ін.

Долетить і до Москви, і до Грозного: що відомо про «Довгий Нептун» – українські ракети, які летітимуть на 1000 км.

Що таке "Довгий Нептун" Вперше в публічному просторі назва "Довгий Нептун" з'явилася наприкінці 2023 року. Тоді в інтерв'ю АрміяInform її вжив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк. Він підтвердив, що Україна створює нову модифікацію ра...

Еспресо -
Катар знайшов важелі впливу на РФ щодо повернення депортованих українських дітей, – Лубінець.

Катар знайшов важелі впливу на РФ щодо повернення депортованих українських дітей, – Лубінець.

Про це омбудсмен розповів в інтерв'ю Укрінформу. За його словами, Україна сподівається, що Катар допоможе повернути дітей із цього списку. "Ми передали Катару список з іменами 561 української дитини, що їх депортувала РФ, щоб повернути дітей додом...

Еспресо -
Життя в умовах невизначеності

Життя в умовах невизначеності

Головне в демографічній стратегії — допомогти людям навчитися жити в невизначеності. За цим мені криється велика глибина. Світ вступив у смугу фундаментальної невизначеності. Це призводить до браку безпеки як базової цінності, і чимало людей оберу...

Еспресо -
У 2023 році в ефірах загальнонаціональних телерадіокомпаній не звучало жодної російської пісні -  мовний омбудсмен Кремінь.

У 2023 році в ефірах загальнонаціональних телерадіокомпаній не звучало жодної російської пісні - мовний омбудсмен Кремінь.

Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на презентації звіту за 2023 рік в Медіацентрі Україна - Укрінформ. Він розповів, що для дослідження був проведений моніторинг діяльності 14 телерадоорганізацій у грудні 2023 р...

Еспресо -
Газпром у 2023 році недоотримав майже $20 млрд

Газпром у 2023 році недоотримав майже $20 млрд

Про це йдеться у звіті "Газпрому" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ), інформує "Економічна правда". Зазнається, що за перший квартал 2024 року "Газпром" отримав збиток від продажів у розмірі майже 47 млрд рублів (501 млн дол) ...

Еспресо -
На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

Житомир знову у жалобі. На щиті до рідного міста повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач. Захисник загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина д...

Телеканал СК1 -

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

На Херсонщині у межах проєкту «Пліч-о-пліч» відновили понад 1100 обʼєктів у 26 населених пунктах. Про це у середині квітня повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Він зазначив, що це лише початок реалі...

Новини Приазов'я -

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У Коростенському районі в будинку виявили тіла трьох людей, серед яких 7-річна дитина. Попередньо причиною смерті стало вогнепальне поранення. Як встановили поліцейські, ймовірно, чоловік вистрелив у дитину та жінку, а потім скоїв самогубство. Дет...

Телеканал СК1 -

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ВЛАДИКА ПАВЛО - Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Православної Церкви України. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА ІВАН КУЛИК - Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

У Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя». Її авторкою стала Віра Литвиненко, яка зібрала понад 200 фотографій загиблих бійців. Скільки триватиме експозиція та що про неї говорить організаторка дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину -...

Телеканал СК1 -