Еспресо

Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті.

Більше новин

Готуються до застосування дронів: на період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме.

Поліція Швеції активно готується до проведення пісенного конкурсу на півдні країни і, щоб захистити територію, перекриє повітряний простір і застосує технологію, яка запобігає польоту дронів

Про це повідомляє шведський мовник SVT.

Потенційні загрози, які наразі існують для Швеції на період проведення Євробачення, зокрема включають і атаку безпілотників. Для того, щоб захистити територію, поліція Швеції перекриє повітряний простір і застосує технологію, яка запобігає польоту дронів.

Прямо зараз поліція проводить ретельну підготовку до пісенного конкурсу. Так, Національний оперативний департамент уже перевірив мобільні ракетні системи c-UAS для протидії безпілотним авіаційним системам у Мальме.

"Ми дбаємо про те, щоб цей ресурс (мобільні ракетні системи c-UAS, - ред.) був доступний у південному регіоні. Звичайно, [дрони] можуть зірвати захід. Буде створено заборонену для польотів зону, і ми зможемо використовувати цю систему для моніторингу та забезпечення порядку", — заявив голова командування поліції Пер Енгстрьом.

Поліція підготувала також "скандинавське підкріплення" - додатково приїдуть поліцейські з Данії та Норвегії, які охоронятимуть усе: від арени до подій, готелів і демонстрацій.

Збройні сили також беруть участь на запрошення поліції, але не коментують свою участь у ЗМІ.

"Збройні сили можуть певною мірою допомогти в питаннях матеріально-технічного забезпечення та інших спеціальностях, які нам можуть знадобитися", — уточнив Пер Енгстрьом.

Очікується, що кількість поліції на час Євробачення в Мальме стане однією з наймасштабніших в історії Швеції. Тисячі поліцейських залучені до заходів безпеки, і в Сконе (провінція у південній Швеції) поліцейським не надають відпустку у зв’язку з пісенним конкурсом.

"Зараз ми не бачимо конкретної цілеспрямованої загрози проти події, але є загроза проти Швеції як країни та нації. Це, звичайно, стосується і Євробачення", — додав Пер Енгстрьом.

68-й конкурс "Євробачення", участь у якому візьмуть представники 37 країн, у травні цього року прийматиме шведське місто Мальме. Воно вважається "найбільш пропалестинським" містом у Швеції, адже там проживає найбільша кількість палестинських переселенців у скандинавській країні. Тому Рада національної безпеки Ізраїлю застерегла ізраїльтян, які планують відвідати Євробачення-2024, не розкривати свою ідентичність у Мальме. Їм радять не демонструвати ізраїльську символіку та не розмовляти івритом голосно.

Разом з тим, поліція Мальме запевнила, що посилить заходи безпеки. Півфінали Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena 7 та 9 травня. Гранд-фінал відбудеться 11 травня. Jerry Heil та Alyona Alyona будуть представляти Україну на пісенному конкурсі, вони стали переможницями Нацвідбору.

Ізраїль своєю представницею обрав 20-річнуЕден Голан.Ізраїльській співачці погрожували вбивством. Дівчині сказали, що вона постраждає ще до того, як вийде на велику сцену, писав Jerusalem Post.

Життя в умовах невизначеності

Життя в умовах невизначеності

Головне в демографічній стратегії — допомогти людям навчитися жити в невизначеності. За цим мені криється велика глибина. Світ вступив у смугу фундаментальної невизначеності. Це призводить до браку безпеки як базової цінності, і чимало людей оберу...

Еспресо -
У 2023 році в ефірах загальнонаціональних телерадіокомпаній не звучало жодної російської пісні -  мовний омбудсмен Кремінь.

У 2023 році в ефірах загальнонаціональних телерадіокомпаній не звучало жодної російської пісні - мовний омбудсмен Кремінь.

Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на презентації звіту за 2023 рік в Медіацентрі Україна - Укрінформ. Він розповів, що для дослідження був проведений моніторинг діяльності 14 телерадоорганізацій у грудні 2023 р...

Еспресо -
Газпром у 2023 році недоотримав майже $20 млрд

Газпром у 2023 році недоотримав майже $20 млрд

Про це йдеться у звіті "Газпрому" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ), інформує "Економічна правда". Зазнається, що за перший квартал 2024 року "Газпром" отримав збиток від продажів у розмірі майже 47 млрд рублів (501 млн дол) ...

Еспресо -
В уряді назвали напрями економіки, які потребують найбільших інвестицій.

В уряді назвали напрями економіки, які потребують найбільших інвестицій.

Про це повідомила перша віцепрем'єрка України, очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко. "Уряд разом із приватним сектором визначив кілька секторів, які з нашого погляду мають дати найбільший приріст для зростання ВВП. Ідеться про конкретні проєкти ...

Еспресо -
Естонський депутат задля збору грошей на ЗСУ приїхав велосипедом з Таллінна до Києва.

Естонський депутат задля збору грошей на ЗСУ приїхав велосипедом з Таллінна до Києва.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Х.  Крісто Енн Вага виїхав з Таллінна 26 квітня і вже за шість днів опинився у Києві.  "Я це зробив! Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває на відстані велосипе...

Еспресо 1
«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

На Херсонщині у межах проєкту «Пліч-о-пліч» відновили понад 1100 обʼєктів у 26 населених пунктах. Про це у середині квітня повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Він зазначив, що це лише початок реалі...

Новини Приазов'я -

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

У Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя». Її авторкою стала Віра Литвиненко, яка зібрала понад 200 фотографій загиблих бійців. Скільки триватиме експозиція та що про неї говорить організаторка дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину -...

Телеканал СК1 -

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА ІВАН КУЛИК - Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ВЛАДИКА ПАВЛО - Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Православної Церкви України. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

Житомир знову у жалобі. На щиті до рідного міста повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач. Захисник загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина д...

Телеканал СК1 -

ПАЛАЮЧА ПІДСТАНЦІЯ після УДАРУ ДРОНІВ ЗСУ в Смоленській області РФ.

ПАЛАЮЧА ПІДСТАНЦІЯ після УДАРУ ДРОНІВ ЗСУ в Смоленській області РФ.

Цензор.НЕТ -