Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

«США варто підтримати Ізраїль» : ексрадник Трампа звинуватив адміністрацію Байдена у відсутності стратегічного мислення.

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон вважає, що Ізраїль після атаки Ірану має знищити ядерну програму Тегерану. На думку Болтона, Сполучені Штаті повинні підтримати Ізраїль у цьому.

Таку думку американський політик висловив в інтерв'ю виданню "Настоящее время" . Зокрема, він розкритикував нинішнє керівництво США за нерішучість у питанні конфлікту Ірану та Ізраїлю.

"Якби по Сполучених Штатах запустили понад 320 балістичних ракет, крилатих ракет і безпілотників, ми б завдали удару у відповідь. Щонайменше ми б знищили бази і об’єкти, з яких були здійснені атаки. Ми б знищили системи ППО по всій країні, залученій в конфлікт, щоб забезпечити прохід наших ракет і літаків. І я думаю, що ми б зробили ще більше, особливо у випадку з Ізраїлем", – сказав Болтон.

Він застеріг, що наступного разу балістичні ракети з Ірану можуть нести ядерні боєголовки.

"Ізраїль – дуже маленька країна. Пів дюжини ядерних боєголовок – і Ізраїлю вже не буде. Тому я думаю, що Ізраїль має право, і в його довгострокових інтересах, і, відверто кажучи, в довгострокових інтересах всього світу, розглянути питання про ліквідацію ядерної програми Ірану. Краще зробити це зараз, до того, як цю зброю використали. Вони загрожують своїм сусідам, вони загрожують всьому світу", – сказав Джон Болтон.

Політик також нагадав, що Ізраїль в Ірані називають "маленьким сатаною", а США – "великим сатаною", у чому Болтон вбачає "прямий зв'язок".

"Чесно кажучи, якби Ізраїль вирішив зробити своєю метою іранську ядерну програму, Сполученим Штатам варто його підтримати", – вважає він.

Водночас Болтон назвав малоймовірним те, що удари по ядерним об'єктам Ірану можуть призвести до Третьої світової.

"Я думаю, що велика війна, про небезпеку початку якої Байден та інші говорять у своїх виступах, розпочалася 7 жовтня 2023 року. Адміністрація Білого дому відмовляється дивитись на регіон стратегічно. Протистояння Ізраїлю та ХАМАС у Газі та спроби хуситів порушити міжнародне судноплавство в Суецькому каналі та Червоному морі – це не окремі епізоди. Усі ці терористичні групи навчені та профінансовані Іраном. Іран тут – ляльковод. Ось та велика війна, що вже йде", – заявивив Болтон.

Він додав, що наразі питання в тому, чи зможе Іран і надалі тримати Ізраїль у заручниках, погрожуючи ракетними атаками, "чи Ізраїль щось вирішить із цим зробити".

"Я не маю сумнівів, що ізраїльтяни зараз перебувають під неймовірним тиском. Але я твердо впевнений, що якби США зазнали такої атаки, то не було б жодних сумнівів у тому, як би ми відповіли. То чому ми відмовляємо Ізраїлю в праві відреагувати так, як ми відреагували б самі?" – сказав Болтон.

УКРАЇНА ЗУПИНИЛА ДІЮ НИЗКИ СТАТЕЙ КОНВЕНЦІЇ З ПРАВ ЛЮДИНИ, УДАР РАКЕТОЮ КНДР ПО ХАРКОВУ.

УКРАЇНА ЗУПИНИЛА ДІЮ НИЗКИ СТАТЕЙ КОНВЕНЦІЇ З ПРАВ ЛЮДИНИ, УДАР РАКЕТОЮ КНДР ПО ХАРКОВУ.

АНДРІЙ ГОРОДНИЦЬКИЙ політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висві...

Телеканал Хмельницького 1

Інтерв'ю дня: криворізький Fashion Day

Інтерв'ю дня: криворізький Fashion Day

Fashion Day у Кривому Розі пройшов яскраво та патріотично, з участю більше 50 моделей та за участю різних дизайнерів міста. Вишукані колекції та масштабний театралізований показ українського одягу від Марічка бренд робили це свято краси та моди не...

Перший Міський телеканал. 1

Їй відірвало частину обличчя. Польські хірурги боролися за українку і отримали «Оскара»

Їй відірвало частину обличчя. Польські хірурги боролися за українку і отримали «Оскара»

Польські лікарі повернули обличчя 24-річній українці. Аліна Цой зазнала важкого поранення, коли її село на Миколаївщині обстріляли російські війська. Один з уламків влучив жінці у грудну клітину, інший – відірвав нижню частину лиця. Спершу дівчину...

Радіо Свобода 2

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ЗРОСТАЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ ЗАХВОРЮВАНЬ НА КАШЛЮК: НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ.

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ЗРОСТАЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ ЗАХВОРЮВАНЬ НА КАШЛЮК: НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ.

ЮЛІЯ КЛЄСТОВА - педіатриня Хмельницької обласної дитячої лікарні TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телек...

Телеканал Хмельницького -

TELEGRAM НЕОБҐРУНТОВАНО ЗАБЛОКУВАВ НИЗКУ ОФІЦІЙНИХ БОТІВ УКРАЇНИ.

TELEGRAM НЕОБҐРУНТОВАНО ЗАБЛОКУВАВ НИЗКУ ОФІЦІЙНИХ БОТІВ УКРАЇНИ.

ОЛЕКСАНДР ГЛУЩЕНКО – експерт з телекомунікацій TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працю...

Телеканал Хмельницького -

Без коментарів: відкрили дві меморіальні дошки на честь Валерія Левіна та Олександра Горбатюк.

Без коментарів: відкрили дві меморіальні дошки на честь Валерія Левіна та Олександра Горбатюк.

Перший Міський телеканал. 1