UA.NEWS

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською

Більше новин

У Британії рентгенологи закликають зняти податок на бюстгальтери.

У Великій Британії рентгенологи назвали бюстгальтери предметом першої необхідності, який не повинен обкладатися податком на додану вартість.
Про це пише The Telegraph.

Лікарі вважають, що податок на бюстгальтери «непропорційно» впливає на жінок і навіть може вважатися дискримінаційним за Законом про рівність. Цю позицію сьогодні мають представити на щорічній конференції Товариства рентгенологів в англійському місті Лідс. «Введення ПДВ на бюстгальтери непропорційно впливає на жінок. Відповідно до Закону про рівність 2010 року оподаткування бюстгальтерів може вважатися дискримінаційним», — запевняють радіологи.

Лікарі кажуть, що хоча зазвичай немає медичних показань для носіння бюстгальтера, жінки з більшим розміром чашки можуть страждати від проблем з опорно-руховим апаратом, якщо не будуть носити бюстгальтер — правильно підібраний за розміром. Жінки з розміром D чи більше часто відчувають болі в спині, плечах і шиї через вагу своїх грудей.

«Носіння якісного, добре підігнаного бюстгальтера могло б полегшити деякі з цих проблем чи допомогти уникнути захворювань опорно-рухового апарату», — зазначають фахівці. Делегати зʼїзду Товариства рентгенологів порівнюють бюстгальтери з засобами менструальної гігієни — в більшості європейських країн, зокрема і в Британії, такі товари, як прокладки, тампони, менструальні чаші визнали предметом першої необхідності і скасували так званий tampon tax — «податок на тампон».

Ще деякий час після цього залишався податок 20% на менструальну білизну — багаторазову альтернативу прокладкам і тампонам — оскільки її класифікували як одяг. Але ПДВ на менструальну білизну скасували в Британії у січні. Жінки, які перенесли хірургічну операцію щодо раку молочної залози — мастектомію, часткову мастектомію або лампектомію — вже не мають сплачувати податок при купівлі певних бюстгальтерів.

Читайте також:

Іноземні туристи

мають платити

збір у розмірі 150 000 рупій (близько $9,6) для в’їзду на Балі, одного із найпопулярніших туристичних місць у світі. У «Слузі народу»

запропонували

запровадити податок на розкіш. Оподатковувати пропонують купівлю нового iPhone, а також платити більше податків з зарплати в 20 000 грн.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.


До переліку нематеріальної культурної спадщини додали практику охорони гуцульского орнаменту.

До переліку нематеріальної культурної спадщини додали практику охорони гуцульского орнаменту.

Міністерство культури та інформаційної політики України додало до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України нову практику з охорони “Гуцульського орнаменту (узорів) та пов’язаного з ним культурного простору”.

UA.NEWS -
Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

«Прикрашаємо великодні паски»: майстер-клас для дітей.

Прикрасили власну паску. У центрі «ЯМаріуполь» промайнув майстер-клас для дітей з прикрашання великодніх пасок. Близько 15 маленьких нових криворіжців завітали на захід, аби гарно провести час, поспілкуватися та зробити свою власну пасхальну паску...

Перший Міський телеканал. -

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

ВЛАДИКА ПАВЛО Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної Церкви України TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштаб...

Телеканал Хмельницького -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 1

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Без зарплат й УБД: запорізькі «партизани» на ентузіазмі нищать росіян.

Вони працюють без зарплат і не входять до складу ЗСУ, більшості бійців за 60 років. Добровольці підрозділу «Степові вовки» працюють на Запорізькому напрямку і кошмарять росіян із саморобних установок «Партизан». Підписуйтесь на канал та залишайте ...

Телеканал TV5 -