Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

В Україні дефіцит струму: де відключають електроенергію за графіками.

В енергосистемі України 26 квітня зберігається дефіцит. Графіки відключень діють у Харківській області – там знеструмлено близько 202 тисячі побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання промисловості на Криворіжжі . Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях , з технічних причин – у Дніпропетровській області.

Про це повідомили в "Укренерго". У компанії також поінформували, що вночі захистом було відключено магістральну повітряну лінію в західному регіоні . Проте знеструмлення споживачів не було, ведуться ремонтні роботи.

Також вночі були короткострокові перерви у роботі двох магістральних ліній у східному регіоні . "Робота обладнання була відновлена дією автоматики. На ранок знеструмлено 388 населених пунктів", – додали в Укренерго.

У Міненерго додали, що в Харківській області через обстріл пошкоджено високовольтні повітряні лінії. Тому знеструмлювалася високовольтна підстанція, вимикалися побутові споживачі. Протягом кількох годин підстанція та споживачі були загоєні.

Енергетики пояснювали: через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії , щоб покрити всі потреби споживачів. "Диспетчерський центр "Укренерго" продовжує залучати аварійну допомогу з енергосистем європейських країн. Просимо всіх споживачів економити електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", – заявили у компанії.

Графіків уникнути не вдасться

У той же час наступного літа Україна, ймовірно, не зможе уникнути запровадження графіків відключення електроенергії. Причина – очікувані традиційні піки споживання у найспекотніші місяці року.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. Він зазначив: якби не вимушені аварійні відключення на Одещині, Дніпропетровській та Харківській областях, відключення по всій країні могли б застосовуватися вже зараз.

"Україна навряд чи пройде піки споживання в липні-серпні та взимку без обмежень. Це помірно оптимістичний сценарій. За найгіршого сценарію доступ до електрики буде відсутній протягом 4-6 годин на добу. Але апокаліпсису не буде", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв OBOZ.UA, українців в умовах дефіциту в енергосистемі закликають активно економити електроенергію, як узимку 2022-2023 років. Щоб робити це правильно, потрібно не користуватися кількома потужними електроприладами одночасно, особливо в піковий годинник вранці та ввечері.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 3

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН 4

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 3

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 2

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 3

Електромагнітна зброя Pulsar захистить від дронів наземну техніку, літаки та БПЛА.
Місцями гроза та до +22°С: прогноз погоди по Київщині на 7 травня.
«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
Мільярдер Умар Камані і модель Ната Адель відгуляли «весілля року» за $25 млн: зіркових гостей розважали Мерайя Кері та Андреа Бочеллі.
В Україні «скасували» поїзд на популярному маршруті: чому він більше не курсуватиме.
Тоня Матвієнко здивувала новиною, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу.
«Чарівна » Сергієтта": прикордонники спіймали чоловіка з перукою і макіяжем, який намагався виїхати з України.
Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі.
Під Кропивницьким масштабна пожежа, горить підприємство «Хімрезерв» , є загиблий.