Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

У Міноборони прокоментували те, що поранених на фронті іноді доставляють до «не тих» лікарень.

У таких закладах не вистачає кваліфікації лікарів та обладнання, щоб якісно лікувати важкі поранення.

Важко поранених на фронті іноді евакуюють до непрофільних лікарень, частина з яких перевантажена, однак при цьому там не хочуть віддавати пацієнтів. Таку проблему прокоментувала директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова в інтерв’ю Аллі Котляр .

"Контроль якості надання медичних послуг у цивільних закладах – точно не питання Міноборони і координаторів Медичних сил. Якщо у нас є скарги, ми на це реагуємо й намагаємося прибрати такі лікарні з маршрутів або відреагувати якось інакше, дивлячись, на що скаржаться. Якщо ви знаєте про такі випадки, прошу повідомляти про це командуванню Медичних сил", – сказала Сухорукова.

За її словами, поява важкопораненого військового в непрофільній лікарні наразі є "рідкісним випадком", у разі виявлення якого Медичні сили коригують проблему "одразу".

"Пацієнтів із пораненнями лікують у медзакладах, законтрактованих НСЗУ за пакетом "хірургія". Його умови є однаковими для всіх лікарень. Якщо НСЗУ законтрактувала лікарню на цей пакет і платить їй за це гроші, отже, лікарня може надавати ці послуги", – пояснює Сухорукова.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Допомога на полі бою: Міноборони розробляє нові стандарти

Вона також уточнила, що крім наказу МОЗ, який зобов’язує всі клініки приймати військових, є зміни до закону від 29 червня 2023 року, згідно з якими військовослужбовця мають лікувати там, де визначить військове командування.

"Маршрут пораненого за понад два роки повномасштабної війни вже досить добре відпрацьований. Координатори є в кожному регіоні, а залежно від навантаження на регіон їх може бути ціла команда, яка координує та скеровує стратегічну евакуацію під керівництвом спеціалістів ЗСУ", – запевнила чиновниця.

Також у інтерв’ю Сухорукова розказала, на які категорії ділитимуть придатних до служби військовозобов’язаних після того, як перестануть вживати поняття “обмежено придатний”.

Дивіться спецтему:

  1. Українські ракетники завдали суттєвих втрат російській ППО, знищивши кілька її об’єктів – Генштаб Авіація ЗСУ вдарила по 14 ворожих скупченнях.

  2. Українські військові дронами поцілили у новітню РЛС росіян, яка коштує 5 млн доларів Вона передавала координати цілей для С-300 та С-400.

  3. Аналітик DeepState розповів про наступ росіян у районі Красногорівки: карта На околицях міста тривають бої.

  4. 26 квітня росіяни найактивніше атакували на авдіївському напрямку – Генштаб На всіх ділянках фронту було зафіксовано 94 бойових зіткнення.

  5. РФ вдарила по території психіатричної лікарні в Харкові. Загалом в області дев'ять поранених та одна загибла людина В ОВА розповіли, як у Харківській області минула доба.

Прийом ветеранів з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Прийом ветеранів з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Нагрудні знаки «За заслуги перед містом», почесні грамоти та подяки від Міськвиконкому та Ради оборони міста. Напередодні Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в сесійній залі Міськради привітали учасників та учасниць ветера...

Перший Міський телеканал. -

Прощання з героєм Олександром Веремієвим

Прощання з героєм Олександром Веремієвим

Майже два роки жили в очікуваннях що їх герой живий, дуже довго шукали, та на жаль страшна звістка обірвала всі надії. 7 травня Кривий Ріг провів в останню путь свого захисника Олександра Веремієва. Воїна, який поклав життя у боротьбі за волю та н...

Перший Міський телеканал. 1

Без коментарів: прощання з Героєм Олександром Веремієвим.

Без коментарів: прощання з Героєм Олександром Веремієвим.

Перший Міський телеканал. -

Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн!.

Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн!.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн! Відео: радіо та мапа тривог Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини...

НТА 2

Без коментарів: на фасаді КГ №94 вікдрили 3 меморіальні дошки.

Без коментарів: на фасаді КГ №94 вікдрили 3 меморіальні дошки.

Перший Міський телеканал. -

Прощання із захисником азовсталі Сергієм Мар'яненком.

Прощання із захисником азовсталі Сергієм Мар'яненком.

Два роки вважався безвісти зниклим, та все ж страшна звістка про загибель обірвала всі надії рідних. 6 травня у Кривому Розі простилися із захисником Маріуполя Сергієм Мар’яненком. Воїном, який не шкодуючи власного життя йшов у бій заради мирного ...

Перший Міський телеканал. -