Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Окупанти видали російські паспорти 14-річним вихованцям Мелітопольського обласного центру соціально-психологічної реабілітації - Лубінець.

14-річним вихованцям Мелітопольського обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишилися без піклування батьків і перебувають в окупації, видали російські паспорти.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Цензор.НЕТ.

"Стало відомо, що 14-річним вихованцям Мелітопольського обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без піклування батьків й перебувають в окупації, видали російські паспорти.
Це виявили у результаті моніторингу медіа-ресурсів на ТОТ України", - написав Лубінець.

Також читайте: РФ прагне паспортизувати всіх мешканців ТОТ України до 2026 року, - Центр нацспротиву

Він розповів, що для цього дітей навіть привезли в інше село, де, як зазначається, розташований окремий підрозділ так званого управління з питань міграції, щоб вони "краще" зрозуміли "культурний та історичний зв'язок з Росією".

"Це вкотре показує, що кожен крок РФ спрямований на перевиховання наших дітей і намагання стерти їхню ідентичність. Цього не можна допустити!
Ми повинні працювати, щоб притягти до відповідальності за злочини проти українських дітей усіх причетних, хто тим чи іншим способом намагається стерти їхню належність до України", - додав омбудсман.

Лубінець також нагадав, що примусова паспортизація РФ громадян України - це порушення основоположних принципів суверенності та територіальної цілісності України, вимог статті 2 Статуту ООН та Декларації про принципи міжнародного права.

Читайте: РФ примусово "паспортизувала" понад 4 млн українців на окупованих територіях, - Інститут нацпам’яті

Автор: Наталя Джума

Кабмін підтримав проєкт указу президента про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем -  Умєров.

Кабмін підтримав проєкт указу президента про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем - Умєров.

Сьогодні, 7 травня, Кабінет Міністрів підтримав проєкт Указу Президента України, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем.

Цензор.НЕТ 1
Україна не пропонувала Молдові вирішити питання з Придністров’ям -  Санду.

Україна не пропонувала Молдові вирішити питання з Придністров’ям - Санду.

Президентка Молдови Мая Санду повідомила, що від України ніколи не надходило офіційної пропозиції щодо розв’язання питання з Придністров’ям, неофіційних пропозицій також не було.

Цензор.НЕТ -
РФ використовує ядерні погрози, щоб вплинути на учасників саміту миру -  прем’єрка Латвії Сіліня.

РФ використовує ядерні погрози, щоб вплинути на учасників саміту миру - прем’єрка Латвії Сіліня.

На думку прем’єр-міністерки Латвії Евікі Сіліні, Росія вдається до погроз застосувати ядерну зброю, щоб залякати країни, які стануть учасниками Глобального саміту миру щодо України. Цей захід, як відомо, пройде у Швейцарії 15-16 червня.

Цензор.НЕТ 1
ТВ7+. ПОВЕРНУВСЯ З-ЗА КОРДОНУ, ЩОБ ЗАХИЩАТИ УКРАЇНУ

ТВ7+. ПОВЕРНУВСЯ З-ЗА КОРДОНУ, ЩОБ ЗАХИЩАТИ УКРАЇНУ

Повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну. У Хмельницькому попрощалися із солдатом Максимом Ковальчуковським. Повномасштабна війна застала чоловіка у Польщі. Максим одразу ж повертається додому і бере до рук зброю. Проходить вишкіл і потрапляє...

Телеканал Хмельницького -

Планували вбивство Зеленського, Буданова  - Ієромонах зібрав 1,5 млн на дрони-діджитал Новояворівськ.

Планували вбивство Зеленського, Буданова - Ієромонах зібрав 1,5 млн на дрони-діджитал Новояворівськ.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН -

ТВ7+. У ПУТІНА ДВІ ВАЛІЗКИ: ОДНУ БОЯТЬСЯ, З ІНШОЇ СМІЮТЬСЯ

ТВ7+. У ПУТІНА ДВІ ВАЛІЗКИ: ОДНУ БОЯТЬСЯ, З ІНШОЇ СМІЮТЬСЯ

ІГОР ЧАЛЕНКО – політичний експерт. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. У ПУТІНА ДВІ ВАЛІЗКИ: ОДНУ БОЯТЬСЯ, З ІНШОЇ СМІЮТЬСЯ

ТВ7+. У ПУТІНА ДВІ ВАЛІЗКИ: ОДНУ БОЯТЬСЯ, З ІНШОЇ СМІЮТЬСЯ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Битва за Часів Яр: в чому небезпека захоплення міста Росією - DW Ukrainian.

Битва за Часів Яр: в чому небезпека захоплення міста Росією - DW Ukrainian.

Часів Яр, що лише за десять кілометрів на захід від Бахмута, вважається наступною ціллю Росії на фронті в Україні. Якщо РФ вдасться взяти це місто і панівні висоти навколо, це відкриває шлях до решти контрольованої Україною Донеччини. Репортаж DW ...

DW (Українською) -

ТВ7+. ЯК ВІЙНА ЗМІНИЛА ДОЛІ УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОК

ТВ7+. ЯК ВІЙНА ЗМІНИЛА ДОЛІ УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОК

Ми продовжуємо розповідати про долі українських жінок, які змінила війна. Вчора цивільні професії – нині волонтерить. Або навпаки, ще нещодавно рятувала життя в окопах, а сьогодні медик в тилу. Проте війна не полишає їхні життя, адже постійно на з...

Телеканал Хмельницького -