Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Глави МЗС України та Данії Кулеба і Расмуссен закликали держави активніше інвестувати в Україну.

Міністри закордонних справ України та Данії Дмитро Кулеба і Ларс Люкке Расмуссен закликали світових та європейських партнерів сприяти інвестиціям компаній в Україну, щоб допомогти їй розвиватися й відновлюватися навіть під час ведення бойових дій.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Bloomberg.

Міністри зазначають, що за час війни в Україні держава отримала велику кількість допомоги та багатомільярдні інвестиції від партнерів для відбудови та розвитку. Але для того, щоб Україна розвивалась ще активніше, а також була самостійною та незалежною, допомоги лише дружніх країн замало.

"Росія налаштована чинити перешкоди всьому цьому. Росія б’є по українських підприємствах, цивільній та комерційній інфраструктурі, намагаючись зламати економічний хребет країни. Ми не збираємося допустити цього", - наголосили міністри.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Кулеба полетить до Індії. Говоритиме про партнерство

Вони підкреслили, що Данія стала одним із головних комерційних партнерів України у світі. Як приклад навели роботу данського Фонду експорту та інвестицій (EIFO), який запропонував 100% покриття ризиків данським компаніям, які працюють з Україною, та пропонує фінансування і вигідні позики українським партерам. Це дозволяє створювати робочі місця в обох країнах та заохочує данський бізнес заходити в Україну з перспективою працювати тут у майбутньому.

Міністри нагадали, що для Данії це не перший схожий прецедент. Після розпаду Радянського Союзу саме Данія однією із перших допомагала країнам Східної Європи, щоби на їхніх територіях працював іноземний бізнес.

"Ми сподіваємося, що успішний приклад Данії може надихнути більше країн та приватних компаній доєднуватися. Державне фінансування має ключову вагу для страхування приватних інвесторів… А кожна нова можливість для української компанії - це крок до перемоги і самодостатності України", - підсумовують Кулеба і Расмуссен.

Раніше глава МЗС Кулеба заявляв, що Україна ніколи не зверталася до країн Заходу з проханням направити свої війська в нашу країну, втім цей день може настати.

"Іноді здається, що Захід хоче, щоб Україна воювала із зав’язаною за спиною рукою" - Кулеба.

Також читайте: Кулеба про направлення західних військ в Україну: Лідери ЄС повинні звикнути до думки, що цей день може настати

Допомога Україні у поверненні українців для Польщі може бути  «етично неоднозначною»  -  Сікорський.

Допомога Україні у поверненні українців для Польщі може бути «етично неоднозначною» - Сікорський.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що допомога Україні у поверненні українців мобілізаційного віку додому для Польщі може бути "етично неоднозначною"

Цензор.НЕТ 1
Релігійні переслідування на окупованих територіях. Що відомо про загиблих служителів церкви?

Релігійні переслідування на окупованих територіях. Що відомо про загиблих служителів церкви?

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #новиницерква #церква #новостицерковь #Церковь #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 2

Дружина загиблого воїна про проект Меморіалу Героїв у Львові.

Дружина загиблого воїна про проект Меморіалу Героїв у Львові.

У Львові оголосили переможців конкурсу проєктів меморіального комплексу військових поховань Героїв України на Марсовому полі. А вже через тиждень зʼявилося звернення з вимогою скасувати результати цього архітектурного конкурсу, під яким поставили ...

ЛМН 4

“Зробити по центру один меморіал

“Зробити по центру один меморіал" ️#video #lmn #новини #warinukraine #львів #марсовеполе #ukraine.

ЛМН 1

Проєкт Меморіалу Марсового поля обирали серед 27 пропозицій️ #lmn #новини #львів #героїукраїни #рек.

Проєкт Меморіалу Марсового поля обирали серед 27 пропозицій️ #lmn #новини #львів #героїукраїни #рек.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

ЛМН 2

На військових цвинтарях повинен бути центральний меморіал️#марсовеполе #львів #новини #lmn #video.

На військових цвинтарях повинен бути центральний меморіал️#марсовеполе #львів #новини #lmn #video.

ЛМН 1

Оголосив про великий пакет допомоги: Львів відвідав міністр оборони Австралії.

Оголосив про великий пакет допомоги: Львів відвідав міністр оборони Австралії.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #австралія #львів #шмигаль #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 2