Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

РФ вдарила по території психіатричної лікарні в Харкові.

В ОВА розповіли, як у Харківській області минула доба.

Вночі, 27 квітня, росіяни вдарили із С-300 по території 3-ої психіатричної лікарні Харкова , внаслідок чого постраждала жінка, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Загалом від початку минулої доби і включно з нічним обстрілом на Харківщині постраждали дев’ять людей, ще один мирний житель загинув.

За словами Синєгубова, у Харкові внаслідок обстрілу пошкоджені вікна, дах та внутрішнє оздоблення приміщень лікарні, недіюча будівля, корпус харчоблока, корпус відділення №14, котельня. Травми дістала 53-річна жінка .

«На момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та 5 осіб персоналу лікарні. Загалом у закладі близько 900 пацієнтів і близько 250 співробітників закладу на добовому чергуванні», – зазначив Синєгубов.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Росія вдарила по харківській телевежі ракетою Х-59: наслідки удару

Водночас міський голова Харкові Ігор Терехов раніше повідомляв, що на момент ракетного обстрілу там знаходилося понад 1000 осіб – 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу.

Що стосується ситуації в області за добу, то лише з артилерії та мінометів росіяни обстріляли 15 населених пунктів. Також ворог використовував авіацію, скидав КАБи та запускав по людях дрони.

Так, у Вовчанську внаслідок обстрілу загинув 67-річний чоловік .

Також під обстрілом кілька разів опинялося село Липці. Там пошкоджена газова труба, два будинки та приміщення школи.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

РФ завдала авіаудару по пошті в Харківській області: є постраждалі

У селі Шестакове росіяни завдали авіаудару по території сільгосппідприємства та будівлі ферми. Також там пошкоджений цивільний автомобіль. Внаслідок обстрілу постраждав 42-річний мирний житель .

У селі Сотницький Козачок російський дрон влучив у авто. Внаслідок цього поранення дістали місцеві волонтери – чоловік 56 років та його 54-річна дружина . Також за медичною допомогою звернувся їх 19-річний син .

У Дергачах ворог пошкодив дев’ять приватних будинків. Там поранення дістали 52-річна жінка, двоє дівчат віком 5 і 16, а також 4-річний хлопчик .

Повідомлялося, що за добу, 25 квітня, внаслідок російських обстрілів на Харківщині постраждали 13 мирних жителів . Зокрема, семеро цивільних чоловіків та четверо жінок травмовані у Балаклії, ще двоє жінок – у Новоосиновому.

Дивіться спецтему:

  1. 26 квітня росіяни найактивніше атакували на авдіївському напрямку – Генштаб На всіх ділянках фронту було зафіксовано 94 бойових зіткнення.

  2. Обстріли Херсонщини: росіяни вбили людину та поранили ще вісьмох мирних жителів Є влучання в об’єкти критичної та комунальної інфраструктури.

  3. РФ вдарила по Львівщині крилатими ракетами та «Кинджалом». Пошкоджено енергетичні об’єкти Очільник ОВА закликав ощадливо використовувати електроенергію.

  4. РФ вдарила по Івано-Франківщині, де спалахнула пожежа на об'єкті критичної інфраструктури Загалом сьогодні росіяни пошкодили чотири ТЕС.

  5. У Донецькій області внаслідок російських обстрілів троє людей дістали поранення Усього від початку вторгнення росіяни вбили в області понад 1900 мирних жителів, ще понад 4800 — поранили.

Росіяни атакують  «шахедвми»  південь Одещини, а Дніпропетровщину - балістикою.

Росіяни атакують «шахедвми» південь Одещини, а Дніпропетровщину - балістикою.

Сьогодні, 9 травня, у 0.21 в Одеській області оголосили повітряняу тривогу. "Рух БпЛА типу Shahed з акваторії Чорного моря у напрямку півдня Одещини!" - повідомило у цей час у Telegram Командування Повітряних Сил ЗСУ. Двома хвилинами раніше тут по...

Дзеркало Тижня -
“Місто і зброя

“Місто і зброя"

“Місто і зброя". В Івано-Франківську відкрили інтерактивний музей. У ньому представили озброєння 4 історичних періодів. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "...

Галичина -

Нардепи знову під прицілом журналістів

Нардепи знову під прицілом журналістів

Журналісти знову зможуть висвітлювати діяльність Верховної Ради України безпосередньо в приміщенні парламенту. Відповідне розпорядження "Про деякі питання організації роботи журналістів у Верховній Раді України дев’ятого скликання в умовах дії воє...

ЛМН -

Реабілітаційно-рекреаційний майданчик для військових.

Реабілітаційно-рекреаційний майданчик для військових.

Допомогти як військовим, так і цивільним. В Івано-Франківську з'явився новий реабілітаційно-рекреаційний майданчик. Відкрили його при центральній міській клінічній лікарні. Він призначений для покращення якості життя пацієнтів після інсульту, з тр...

Галичина -

1,7 мільйона гривень на дрони для 24-ої бригади зібрав ієромонах з Унева.

1,7 мільйона гривень на дрони для 24-ої бригади зібрав ієромонах з Унева.

Ієромонах з Унева Макарій Дутка завершив збір на дрони для 24-ї ОМБр імені Короля Данила, зібравши 1, 7 мільйона гривень. Також отець у програмі «Помануфактуримо» розповів, що розпочинає новий збір на РЕБи для наших військових, ремонт автомобільно...

ЛМН -

Не забирайте диких тварин із їхнього середовища

Не забирайте диких тварин із їхнього середовища

Не забирайте диких тварин із їхнього середовища! Ще кілька місяців тому такий випадок трапився на Прикарпатті. Мешканці області передали мале зайченя працівникам Галицького Нацпарку. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Іва...

Галичина -

Зашкварний «95 квартал»: що кажуть військові

Зашкварний «95 квартал»: що кажуть військові

Студію "Квартал 95" вчергове розкритикували за комедійний номер. Цього разу він був присвячений начальнику Рівненського ТЦК Олександру Ярмошевичу, який потрапив у скандал після оприлюднення відео з камер спостереження. На них він на робочому місці...

ЛМН 2