Новини

У Європі виник дефіцит трансформаторів: терміни постачання зросли удвічі.

У Європі виник дефіцит трансформаторів: терміни постачання зросли удвічі.

У Європейському Союзі, який планує вкласти 584 млрд євро у розширення електромереж до 2030 року, зіткнулися с дефіцитом трансформаторів, потрібних для збільшення та пониження напруги в мережі.

InternetUA -

Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками найближчим часом.

За прогнозами, до кінця травня депозитні ставки становитимуть від 12% до 12,5% річних. Але популярність депозитів залишається стабільною завдяки відносно високому чистому прибутку порівняно з інфляцією.

Finance.UA -

У Музеї просто неба за підтримки БФ «МХП-Громаді» реставрують вітряк: записали ASMR-звуки реставрації.

До Києва потрапив 1973 року, де планувалося його відновити. Однак, жодні реставраційні роботи з того часу не проводилися. Відтак, суттєво пошкодилися стіни з каменю-вапняку, покрівля, двері. Крила практично не збереглися. 2023-го за підтримки Благ...

Еспресо -
Путіну не вдалося використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні -  британська розвідка.

Путіну не вдалося використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка.

Країна-агресорка не змогла використати паради для демонстрації військової могутності через свої значні втрати в Україні.

Цензор.НЕТ 1
В Україні планують створити інклюзивну мережу ветеранських просторів.

В Україні планують створити інклюзивну мережу ветеранських просторів.

Міністерство ветеранів разом із ветеранською спільнотою розробили проєкт створення низки ветеранських просторів, який планується масштабувати по всій Україні впродовж 2024-2025 років.

Цензор.НЕТ 1