Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Удари 24 березня мають серйозні наслідки: розвідка Британії пояснила, як Україна не дає флоту РФ демонструвати силу у Чорному морі.

Україна продовжує демонструвати успіхи у своїх намірах зменшити спроможності Чорноморського флоту Росії демонструвати силу в регіоні. Не маючи свого власного флоту, Київ змусив командування РФ відвести великі військові кораблі із тимчасово окупованого Криму та продовжує ліквідовувати судна, які залишилися.

Розвідка Великої Британії проаналізувала удари, завданихВійськово-повітряними силами України по Севастополю 24 березня, однією з цілей яких був центр зв'язку ЧФ РФ. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії, опублікованому в соцмережі Х (колишній Twitter).

Аналіз супутникових фото показав, що одна конструкція будівлі зазнала пошкоджень, включаючи часткове обвалення даху, а ще дві будівлі постраждали від вибуху.

Також внаслідок ударів були пошкоджені ворожі кораблі, та військова техніка.

"Два десантних кораблі класу "Ропуха", танки та один розвідувальний корабель класу "Юрій Іванов" також були пошкоджені внаслідок цих ударів", – йдеться в огляді.

За даними британської розвідки, через такі удари дорожчі російські судна, які зазвичай використовують портову інфраструктуру Севастополя, були змушені передислокуватися на альтернативні порти далі на схід.

"Попри спроби Росії обмежити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіхи у зменшенні спроможності Чорноморського флоту проєктувати силу в регіоні", – резюмували британські аналітики.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше розвідка Британії пояснила, що стоїть за візитом Шойгу в Крим. Британські розвідники вважають, що російський флот вирішив обмежити свої операції у східній частині Чорного моря, оскільки його втрати зростають, а ступінь загрози посилюється.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!