Новини

Китай почав будувати SkyNet — мережу інтернет-супутників із глобальним покриттям.

Китай почав будувати SkyNet — мережу інтернет-супутників із глобальним покриттям.

Ракета-носій Chang Zheng-3B запустила експериментальний китайський супутник Zhihui Tianwang-01 (Smart SkyNet-0) з космодрому Січан на південному заході Китаю для створення космічної інтернет-мережі SkyNet. У майбутньому в космос буде запущено 16 а...

InternetUA 1
У Литві відбулися вибори президента та референдум

У Литві відбулися вибори президента та референдум

Кандидату для перемоги потрібно набрати понад 50 відсотків голосів. Якщо жодному з них цього не вдасться, через два тижні буде організовано другий тур, де зустрінуться два кандидати, які набрали найбільше голосів

Радіо Свобода -
Споруджувати укріплення в  «мінус три поверхи»  прямо на кордоні не можливо, серйозна фортифікація йде далі: голова Держспецтрансслужби пояснив про три рубежі оборони.

Споруджувати укріплення в «мінус три поверхи» прямо на кордоні не можливо, серйозна фортифікація йде далі: голова Держспецтрансслужби пояснив про три рубежі оборони.

Про це він заявив у телемарафоні. Зазначається, що найбільш підготовлений рубіж той, щоб знаходиться на деякій відстані, що дозволяє використовувати і засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди. Перед ним розташований рубіж, де працюють...

Еспресо 2
Впродовж дня рашисти здійснили 26 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини: одна людина загинула, двоє поранені -  Сумська ОВА.

Впродовж дня рашисти здійснили 26 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини: одна людина загинула, двоє поранені - Сумська ОВА.

12 травня військові РФ здійснили 26 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. В області було зафіксовано 157 вибухів. Через ворожі обстріли загинула одна людина, ще двоє зазнали поранень.

Цензор.НЕТ 1
Найбільший у світі виробник iPhone повідомив про рекордні продажі у квітні.

Найбільший у світі виробник iPhone повідомив про рекордні продажі у квітні.

Тайванська компанія Foxconn, найбільший у світі виробник електроніки за контрактом і найбільший збирач iPhone від Apple, в неділю підтвердила, що очікує зростання доходів у другому кварталі.

Finance.UA 1
Шульце в Україні: «Лікарі та електрики так само важливі, як і танки».

Шульце в Україні: «Лікарі та електрики так само важливі, як і танки».

Своїм візитом до України 9 травня міністерка розвитку Свенья Шульце надсилає два сигнали:  Німеччина допомагає країні у відновленні. Другий сигнал міністру фінансів Лінднер: її бюджет  не повинен бути урізаний в результаті.

UA.NEWS 2
ОСУВ  «Хортиця» : Про окупацію населених пунктів на Харківщині говорити зарано - наші військові третю добу ведуть контрударні дії.

ОСУВ «Хортиця» : Про окупацію населених пунктів на Харківщині говорити зарано - наші військові третю добу ведуть контрударні дії.

На Харківщині Сили оборони діють на підготовлених оборонних рубежах, здійснюється вогньове ураження із завданням зірвати повністю наступ та знищити російських окупантів.

Цензор.НЕТ 2
Росіяни обстріляли Харків: два прильоти зафіксували у найближчому передмісті.

Росіяни обстріляли Харків: два прильоти зафіксували у найближчому передмісті.

Ввечері 12 травня російські окупанти вкотре атакували Харків ракетами. Два влучання зафіксовано за межами обласного центру, у найближчому передмісті. Про це повідомили у Telegram міський голова Ігор Терехов та очільник Харківської ОВА Олег Синєгуб...

Обозреватель 1
Європа розуміє, що в деяких напрямках військового озброєння Україна попереду -  авіаексперт Храпчинський.

Європа розуміє, що в деяких напрямках військового озброєння Україна попереду - авіаексперт Храпчинський.

Про це повідомив заступник Генерального директора компанії, що займається РЕБ, авіаексперт Анатолій Храпчинський в етері телеканалу "Еспресо". "Європа розуміє, що ми в деяких напрямках військового озброєння трохи попереду. Тому що ми тут "на нулі"...

Еспресо 1
У передмісті Харкова є влучання

У передмісті Харкова є влучання

Про це повідомив Ігор Терехов та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Зазначається, що близько 22:40 у Харкові було чутно звук вибуху. "Обидва прильоти у найближчому передмісті", - повідомив Терехов. Новина доповнюватиметься... У ніч з 9 на 10...

Еспресо 1
Ухилянта з Львівщини затримали закарпатські прикордонники під час відпочинку біля озера.
На харківських школярів, які танцювали вальс, накинувся український співак та телеведучий Антін Мухарський.
Глядачі змінили результати Євробачення 2024: за кого проголосували єврофани та як їхні голоси відрізняються від балів журі.
Командир ЗСУ повідомив, яка головна причина російського прориву на Харківщині.
Елементарне хачапурі на сковорідці без духовики: готується лічені хвилини.
Будинок підірвали? У мережі показали момент вибуху у Бєлгороді.
Путін зняв Патрушева з посади секретаря Ради безпеки РФ – призначив Шойгу.
РосЗМІ назвали кандидата на посаду міністра оборони РФ.
Путін тасує колоду, намагаючись послабити впливові сім'ї: конфлікт неминучий.
У Таїланді туриста заарештували за поганий відгук про місцеве кафе.