Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

В «Укроборонпромі» розпочали внутрішнє розслідування щодо причетності родини заступника директора концерну Пащенка до протиправної діяльності - ЗМІ.

Концерн "Укроборонпром" розпочав внутрішнє розслідування щодо ймовірної причетності першого заступника генерального директора Юрія Пащенка та його сина Олександра Пащенко до протиправної діяльності

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє видання Telegraf.

Зазначається, що причиною перевірок в концерні стало журналістське розслідування, в якому повідомлялось про факти набуття значних статків Олександром Пащенком.

Згідно з розслідуванням, протягом років на високих посадах в різних підприємствах "Укроборонпром" Олександр Пащенко задекларував автопарк, який налічує Maserati Qutroporte, Audi A3 e-tron, LEXUS ES 250, MERCEDES-BENZ GLE 400.

Читайте: У Німеччині дозволили створити спільне оборонне підприємство з Україною: Воно базуватиметься в Києві

З об’єктів нерухомості – чотири квартири в Києві та земельна ділянка в області загальною вартістю майже 4,5 млн грн. Лише задекларована вартість майна в його декларації перевищує 8,5 млн гривень. Також Олександр Пащенко має незадекларований круїзний катер американської верфі Rinker, модель 280. Вартість такої яхти складає 3-3,5 млн грн, йдеться в матеріалі.

Журналісти також встановили, що у Пащенка в різних банках відкрито 7 рахунків, на яких зберігаються кошти. Готівкою в останній декларації зазначено 72 тис. доларів США. В декларації НАЗК Пащенко та члени його родини відобразили отримані подарунки в грошовій формі на загальну суму близько 4,8 млн грн.

Читайте також: Укроборонпром обмежив спілкування з пресою після виходу матеріалу Reuters

ЗМІ також повідомляють, що від початку повномасштабного вторгнення РФ Олександр Пащенко, "користуючись зв’язками в оборонній галузі та покровительством батька, який займає одну з ключових посад в "Укроборонпромі", залишив наступником на своїй державній посаді власного кума".

"Сам постійно незаконно виїжджає до країн ЄС по підробленим документам. Там він організував посередницький бізнес, пропонуючи постачальникам товарів військового призначення послуги "вирішення питань" в Україні", - зазначається в матеріалі.

Автори розслідування в матеріалі зверталися до чинного очільника "Укроборонпром" Германа Сметаніна та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна з метою привернення їхньої уваги до діяльності, яка "підриває довіра до всієї оборонної промисловості країни".

Укроборонпром

За даними джерел Цензор.НЕТ у міністерстві, після публікації журналістського розслідування розпочато перевірку. У разі виявлення порушень всю необхідну інформацію передадуть правоохоронним органам.

Також читайте: За день до вторгнення тодішній голова "Укроборонпрому" Гусєв надіслав працівникам ОПК заспокійливого листа і запевняв, що підстав для паніки немає. ДОКУМЕНТ

Автор: Богдан Гуньковський

Дрони невстановленого типу, які сьогодні запускали росіяни, належать до розвідувальних -  Сили оборони.

Дрони невстановленого типу, які сьогодні запускали росіяни, належать до розвідувальних - Сили оборони.

Для розвідки окупанти використовують різні типи дронів. Цієї ночі під час атаки по Україні росіяни застосовували безпілотники невстановленого типу.

Цензор.НЕТ 3