Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Польща змінить правила надання допомоги українським біженцям - Rzeczpospolita.

Уряд Польщі готує зміни до закону про біженців з України, який діє з початку війни. Основною зміною буде скасування норми, яка передбачає фінансування харчування та проживання українців у 40 злотих на день у невеликих приватних центрах місткістю до 10 осіб.

Про це, як повідомляє Цензор.НЕТ, пише видання Rzeczpospolita.

29 березня в уряді представлять проєкт змін до закону. Його основні положення були представлені на конференції з питань житлової ситуації біженців з України.

Уряд Польщі згоден оплачувати житло та харчування для українців тільки у тих місцях, які мають договір з воєводою, тобто контролюються державою.

На сьогодні у таких центрах проживає 39 937 осіб, тобто 4,2% від усіх українських біженців у Польщі.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Залежність України від експорту через Польщу наразі мінімізовано, - Стефанішина

За словами заступника міністра внутрішніх справ, який відповідає за міграційну політику, Мацея Душчика, більшість із них не зможе впоратися без підтримки.

"Ми розглядаємо питання про часткову оплату, тому що виникла проблема, що належне за спеціальним законом громадянин України, а не громадянин Польщі, є рівноцінним. Ми повинні це збалансувати. Річ у тому, що держава допомагає, наприклад, українській біженці з дітьми, даючи їй житло та їжу, але не гарантує такого захисту польській матері", - зазначив він.

Наступного року в Польщі запроваджують дозвіл на тимчасове проживання українських біженців протягом трьох років. Зараз спеціальний закон автоматично поширюється на всіх, хто має PESEL UKR - документ, що дає можливість перебування в Польщі терміном на 18 місяців з можливістю виїхати з країни на строк до 30 днів.

Читайте також: Україна не має діалогу з Польщею щодо блокування кордону, - віцепрем’єрка Стефанішина

Поки невідомо, як уряд планує справлятися із великою кількістю дітей, які навчаються онлайн. Заступник міністра Душчик заявив, що рішення польського уряду необхідно узгоджувати з українськими колегами.

"За системою PESEL UKR у нас 380 тисяч дітей шкільного віку, а 210 тисяч осіб отримують допомогу 800+. Діти. Скільки їх насправді у Польщі? Ми не знаємо", - зазначив Душчик.

Раніше ми повідомляли, що Київ та Варшава близько до угоди щодо імпорту сільськогосподарської продукції з України. У польському суспільстві поступово починає зростати підтримка ідеї щодо введення військ на територію України для допомоги ЗСУ.

Читайте: Польща хоче підписати протокол розбіжностей з Україною

ОК  «Південь»  про нічну ракетну атаку: Окупанти втретє за півроку застосували підводні ракетоносії.

ОК «Південь» про нічну ракетну атаку: Окупанти втретє за півроку застосували підводні ракетоносії.

Під час останньої нічної атаки по території України окупанти застосували підводні носії "Калібрів", оскільки бояться виводити надводні ракетоносії у Чорне море. За півроку втретє фіксується їхнє застосування.

Цензор.НЕТ 1
Захищаючи Україну, журналіст і бойовий медик стрілецького батальйону Андрій Топчій загинув у районі Роботиного.

Захищаючи Україну, журналіст і бойовий медик стрілецького батальйону Андрій Топчій загинув у районі Роботиного.

У бою з російськими окупантами на Запорізькому напрямку загинув український журналіст, військовослужбовець ЗСУ і бойовий медик стрілецького батальйону 38-річний Андрій Топчій.

Цензор.НЕТ 2
Бійці ГУР уразили новітню російську РЛС  «Подльот». Її вартість становить понад $5 млн. ВIДЕО

Бійці ГУР уразили новітню російську РЛС «Подльот». Її вартість становить понад $5 млн. ВIДЕО

Українські військові атакували одну з новітніх радіолокаційних станцій російських загарбників "Подльот", вартість якої становить понад 5 млн доларів. Вона використовувалася для виявлення та передачі координатів цілей російським зенітно-ракетним ко...

Цензор.НЕТ -
Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

КРІНЖовості: про російську брехню та нісенітниці - 27.

КРІНЖовості: про російську брехню та нісенітниці - 27.

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 -