InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Науковці назвали фактори, які призведуть до знищення штучного інтелекту.

Ерік Голдман, професор права з Університету Санта-Клари у США, висловив думку, що генеративний штучний інтелект скоро зіткнеться зі справжнім регуляторним цунамі.

Голдман стверджує, що для великих технологічних компаній на кшталт OpenAI, Google, Meta і Microsoft, які активно інвестують у створення великих мовних моделей (LLM), майбутні держрегуляції можуть стати серйозним випробуванням.

За словами дослідника, проблема порушення авторських прав для навчання штучного інтелекту вже зараз стало значним бар'єром у його розвитку. Професор зазначає, що конкуренція між техногігантами та відповідний регуляторний тиск можуть серйозно підірвати потенціал ШІ.

Крім того, дедалі частіше порушується проблема, що за допомогою певних генеративних моделей, особливо тих, що працюють локально на ПК користувача, можна генерувати небезпечний контент, зокрема дитячу порнографію. Такі матеріали швидко поширюються форумами даркнету, порушуючи десятки законів у безлічі країн світу.

Професор також нагадав: коли Інтернет лише починав набирати свою популярність, регулятори часто займали відсторонену позицію, побоюючись негативного впливу надмірного політичного тиску на нову технологію. Сьогоднішні ж законодавці підходять до питання регулювання ШІ інакше.

Згідно з даними Асоціації програмного забезпечення бізнесу США, лише за перші 38 днів 2024 року у державному законодавстві було запроваджено понад 400 законопроектів, пов’язаних із ШІ, що в шість разів перевищує показники попереднього періоду.

Голдман попереджає про «шокуючий удар» держвідомств, який може суттєво змінити індустрію генеративного ШІ, якщо вона взагалі зможе вижити в цих умовах. Професор висловлює сподівання на появу більш гнучких і збалансованих законів, які зможуть посприяти розвитку галузі, а не душити її лише на початку свого становлення.

Источник: noworries.news

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

«Христос воскрес!» сьогодні звучить по всьому світу і по всій Україні. Але по особливому «Христос воскрес! Воістину воскрес!» звучить в окопах та бліндажах на фронті від наших воїнів-захисників, які вітають нас зі зброєю в руках, боронячи нашу зем...

proSLAV -

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Новини Тернополя -

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) -

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

Кореспонденти Радіо Свобода побували у трьох храмах Києва ПЦУ та УГКЦ, де з нагоди Великодніх свят у християн східного обряду відбулося богослужіння та освячення пасок. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми т...

Радіо Свобода -

Дякуємо нашим захисникам за можливість святкувати Великдень.

Дякуємо нашим захисникам за можливість святкувати Великдень.

НТА 3