Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Сільські школярі суттєво відстають з математики від своїх однолітків у містах.

Згідно з результатами міжнародного дослідження PISA-2022 українські 15-річні підлітки з сільських місцевостей суттєво відстають від своїх однолітків з міст у математиці. У невеликих населених пунктах школярі показують кращі результати у категоріях "Кількість" та "Простір і форма". Натомість у великих містах учні демонструють кращу обізнаність у розділі "Невизначеність і дані".

Школярів оцінювали за чотирма розділами – кількість, невизначеність і дані, зміни й залежності, простір і форма. Про це стало відомо з чергового звіту, який підготував Український центр оцінювання якості освіти та оприлюднив на офіційному сайті.

"Дані, зафіксовані в мінізвіті, засвідчують, що нашому вчительству є над чим працювати в аспекті формування математичної грамотності учнівства за всіма розділами математичного змісту", – йдеться у повідомленні УЦОЯО.

Також дослідження показало, що підлітки з гімназій або ліцеїв мають вищі бали, ніж школярі звичайних шкіл з усіх категорій. Але в усіх типах закладів освіти учні показали кращі результати у шкалі "Кількість", ніж у інших.

Крім того, на успіх також впливає і соціально-економічний статус. Чим він вище, тим краще показники середніх балів за усіма шкалами. Натомість всі школярі, незалежно від становища, мають однаково вищі результати в категорії "Кількість".

УЦОЯО підкреслило, що чим вищий соціально-економічний статус мають підлітки, то виразнішою стає різниця їхніх середніх результатів за всіма підшкалами математичного змісту.

Учні коледжів, технікумів та професійно технічних закладів освіти мають подібно низькі результати за всіма змістовими математичними підшкалами. Всі підлітки цієї категорії, які брали участь у дослідженні, так само продемонстрували краще володіння розділом "Кількість".

Діти з середніх шкіл отримали вищі бали у категорії "Зміни й залежності", ніж у "Невизначеність і дані".

Водночас школярі гімназій краще обізнані у змісті розділу "Невизначеність і дані".

Раніше OBOZ.UA розповідав, що лише 5% школярів в Україні змогли успішно виконати всі завдання з математики на PISA-2022.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

Жителі Бісковичів на Самбірщині перекрили дорогу

Жителі Бісковичів на Самбірщині перекрили дорогу

26 квітня зранку в Бісковичах, що на Самбірщині близько півсотні жителів перекрили дорогу державного значення «Мостиська – Самбір – Борислав». Люди кажуть, що через аварійний стан дороги проїхати тут неможливо ані «швидкою», ані з дітьми. Натоміст...

ЛМН 2

Хто вкрав гроші на ремонт дороги? #lmn #новини #video #ремонтдороги #самбір #аварійнадорога #lviv.

Хто вкрав гроші на ремонт дороги? #lmn #новини #video #ремонтдороги #самбір #аварійнадорога #lviv.

ЛМН -

СИРСЬКИЙ МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ РАДИ УКРАЇНА-НАТО.

СИРСЬКИЙ МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ РАДИ УКРАЇНА-НАТО.

ОЛЕКСІЙ БУРЯЧЕНКО - кандидат політичних наук, керівник Міжнародної асоціації малих громад TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасш...

Телеканал Хмельницького -

Мешканців прикордоння штрафуватимуть #lmn #video #новини #прикордоння #прикордонники #штраф.

Мешканців прикордоння штрафуватимуть #lmn #video #новини #прикордоння #прикордонники #штраф.

ЛМН 3

Волонтерка зі Шкла спекла для військових 250 пасок за два дні.

Волонтерка зі Шкла спекла для військових 250 пасок за два дні.

250 пасок за два дні спекла волонтерка з Новояворівської громади для ЗСУ Волонтерка Марічка Дільна черговий раз долучилась до підтримки наших військовослужбовців. Традиційно перед Великодніми святами у своєму кафе в смт Шкло господиня випікає паск...

ЛМН 2