Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Росія заблокувала в ООН резолюцію щодо недопущення ядерної зброї у космос.

Китай утримався при голосуванні 

24 квітня Росія наклала вето на розроблену США резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, яка закликала країни запобігти гонці озброєнь у космічному просторі. Це відбулось після того, як Вашингтон звинуватив Москву в розробці протисупутникової ядерної зброї космічного базування. Росія це заперечує.

Проект резолюції Ради Безпеки був винесений на голосування США та Японією після майже шести тижнів переговорів. Він отримав 13 голосів «за», в той час як Китай утримався, а Росія наклала вето, повідомляє Reuters.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Росія може використати ядерну зброю в космосі? — Financial Times

Представники американської адміністрації відмовилися поділитися деталями розвідданих, які підтверджують їхні звинувачення щодо розміщення ядерної зброї у космосі. Заступник посла США Роберт Вуд заявив журналістам перед голосуванням, що якщо Росія не проголосує за резолюцію, «це змусить вас замислитися, чи не приховують вони щось».

Запропонований текст резолюції підтвердив би зобов'язання дотримуватися Договору по космосу і закликав держави «активно сприяти досягненню мети мирного використання космічного простору і запобіганню гонки озброєнь в космосі».

Договір про космос 1967 року забороняє підписантам, включаючи Росію і США, розміщувати «на орбіті навколо Землі будь-які об'єкти, що несуть ядерну зброю або будь-які інші види зброї масового знищення».

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ядерна зброя у космосі: Білий дім сподівається, що Китай та Індія вплинуть на Путіна

Нагадаємо, на початку квітня адміністрація президента США Джо Байдена закликала РФ підтримати резолюцію Ради Безпеки ООН, яка застерігає країни від розміщення ядерної зброї в космосі. Ці заклики з’явилися на тлі повідомлень американської розвідки про те, що Росія розробляє нову протисупутникову ядерну зброю космічного базування.

«Війна – це мир», «Свобода – це рабство», «Незнання – сила». До цих відомих тез із орвеллівської антиутопії «1984» російські «мислителі» додали вже багато власних. Свіженькою «потішив» один з ідеологів рашизму Сєргєй Караганов: «Применение ядерного оружия может уберечь человечество от глобальной катастрофы». Про хворобливі фантазії кремлівських мрійників посол України в Японії Сергій Корсунський пише в статті «Російські чебурашки з ядерною палицею» на ZN.UA.

Дивіться спецтему: Протистояння США і Китаю

  1. Блінкен прибув до Китаю для напружених переговорів Дві країни сперечаються щодо низки питань.

  2. США найближчим часом не будуть запроваджувати санкції проти китайських банків за підтримку РФ у війні — Reuters Варіант санкцій обговорювався, але Штати поки розраховують, що дипломатія зможе запобігти необхідності таких дій.

  3. Китай заявив, що схвалення в США допомоги Тайваню надсилає "неправильний сигнал” Конгрес Штатів після тривалої затримки схвалив законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню.

  4. США можуть ввести санкції проти китайських банків, які допомагають Росії у війні — The Wall Street Journal Вашингтон певен, що китайські товари подвійного призначення допомогли Москві відновити її військову машину.

  5. Китай швидко стає більш агресивним в Азії — глава Індо-Тихоокеанського командування США За словами адмірала, дії Пекіна в Південно-Китайському морі небезпечні та дестабілізаційні.

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 1

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН -

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 4

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. 1