ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Суд оштрафував екс-працівника «Львівгазу» за хабар і вимагання 130 тис.

Залізничний районний суд Львова 23 квітня визнав винним Юрія Тимченка у вимаганні незаконної вигоди й призначив йому 10,2 тис. грн штрафу. Крім цього, обвинувачений має сплатити 2 тис. грн судових витрат. У вироку, який опублікували в судовому реєстрі, йдеться, що Юрій Тимченко у 2021 році працював на посаді головного фахівця з фінансово-економічної безпеки у відділі економічної безпеки АТ «Львівгаз». Він разом зі спільником погрожував підприємцеві боргом у розмірі 250 тис. грн за споживання газу й вимагав 130 тис. грн хабара.

Згідно з матеріалами справи, Юрій Тимченко є уродженцем Житомира. У своєму службовому кабінеті 23 березня 2021 року він зустрівся з підприємцем, якому належить ресторан «Смерека» у Судовій Вишні. Обвинувачений заявив, що під час перевірки ресторану знайшли порушення й підприємцеві мають дорахувати об'єм спожитого природного газу, вартістю приблизно 250 тис. грн. Цю суму чоловік вигадав й набрав на калькуляторі. Юрій Тимченко сказав, що за хабар може зменшити борг. Спільник обвинуваченого 24 березня 2021 року зустрівся з підприємцем на території одного з торгових центрів і та отримав 130 тис. грн хабара. Чоловіка на гарячому затримала СБУ.

Після затримання голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що працівники відділу економічної безпеки «Львівгазу» неодноразово вимагали хабарі. Ці гроші вони частково спрямовували на фінансування ОПЗЖ.

Під час судових засідань обвинувачений повністю визнав провину в отриманні хабара. Він розповів, що під час перевірки ресторану «Смерека» працівники «Львівгазу» склали акт про порушення, оскільки загальна потужність всіх газових приладів перевищувала діапазон обчислення газового лічильника. Підприємець захотів сплатити штраф, але обвинувачений вирішив вимагати в нього хабар. Коли Юрій Тимченко дізнався, що його спільника затримали, що навів лад з документами та написав заяву на звільнення.

Юрій Тимченко розкаявся й просив його суворо не карати. Він зазначив, що зараз займається волонтерством та громадською діяльністю й надав суду письмові подяки від Житомирської обласної військової адміністрації та військових частин.

Суддя Дмитро Боровков визнав Юрія Тимченка винним в одержанні хабара (ч. 4 ст. 354 ККУ) та оштрафував його на 10,2 тис. грн. Крім цього, він має сплатити 2 тис. грн за судові експертизи. Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, що у червні 2023 року «Львівгаз» перейшов під державне управління «Нафтогазу». До того «Львівгаз» працював як «Регіональна газова компанія», яку пов'язують з підсанкційним олігархом Дмитром Фірташем. Наразі відомство є львівською філією «Газмережі».

Суд Фаріон триває: як відбувалося чергове засідання.

Суд Фаріон триває: як відбувалося чергове засідання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #фаріон #мова #суд #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #ЗСУ ...

НТА 1

Наші підкорюють «Євробачення»

Наші підкорюють «Євробачення»

7-го травня у шведському місті Мальме стартував пісенний конкурс Євробачення-2024. У результаті першого півфіналу alyona alyona і Jerry Heil пройшли далі і вже 11-го травня позмагаються за перемогу. Як українських виконавиць сприймають місцеві меш...

ЛМН -

Пенсіонерка в пілотці в Парку Слави #lmn #9мая #9травня #деньперемоги #деньпобеды #російськаагресія.

Пенсіонерка в пілотці в Парку Слави #lmn #9мая #9травня #деньперемоги #деньпобеды #російськаагресія.

ЛМН -

«Ніхто не розповідає, що там» – війна не така, як показують по телевізору / hromadske.

«Ніхто не розповідає, що там» – війна не така, як показують по телевізору / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

«Залізниця залишається головною логістичною артерією армії РФ» – ГУР.

«Залізниця залишається головною логістичною артерією армії РФ» – ГУР.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #Кримськийміст #Керченськийміст #Крымскиймост #Керченскиймост #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Свято війни та агресіі: хто в Україні святкує 9 травня.

Свято війни та агресіі: хто в Україні святкує 9 травня.

Сьогодні, 9 травня, Україна вдруге відзначатиме День Європи. Рік тому, 8 травня 2023 року, це свято було запроваджене указом Президента Володимира Зеленського. росія продовжує відзначати перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня. Біль...

ЛМН 1