Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Зеленський заявив, що РФ може ударити по Європі і США «хоч завтра» і вказав, які країни у небезпеці.

Кремлівський диктатор Путін може перенести війну на територію НАТО. Тому його потрібно зупинити .

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю CBS News. Він вважає намірами Путіна відновлення колишнього Радянського Союзу в його географічних кордонах.

"На даний момент це ми, потім Казахстан, потім країни Балтії, потім Польща, потім Німеччина. Принаймні половина Німеччини", – сказав він.

На думку українського лідера, армія Путіна може прийти в Європу, і тоді громадяни США повинні будуть захищати Європу, тому що вони є членами НАТО.

Назвавши вторгнення Росії в його країну війною "проти демократії, проти людства, проти всього світу", Зеленський сказав, що на Заході, можливо, є дехто, хто втомився чути про це, але, за його словами "втомилися лише ті, хто не знає, що таке війна, і які ніколи не втрачали своїх дітей".

"США допомагають Україні, і ми вдячні їм за підтримку, за цю багатосторонню підтримку, але в США не йде війна", – сказав він.

Зате, за словами Зеленського, вона може дуже швидко дійти до Європи.

"Навіть завтра ракети можуть долетіти до будь-якої держави", - сказав він.

Зеленський припустив, що його російський опонент має застарілу образу на крах світу до холодної війни.

"80-ті, а потім кінець 90-х – він цього ніколи не пробачить. Нам не потрібно змінювати його думку. Нам потрібно змінити його. Нам потрібно його замінити", – каже український президент.

Як писав OBOZ.UA, раніше прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що президент країни-агресора Володимир Путін боїться опинитися у стані війни з НАТО. Втім, країни-члени Альянсу теж не бажають воювати з Росією.

Каллас сказала, що не може гарантувати, що Таллінн не відправить своїх військових на територію України. Вона наголосила, що "обставини можуть змінитися", тому не даватиме обіцянок.

Коментуючи можливість відправлення військ в Україну, Каллас зазначила, що Київ не просив про це. Водночас Україна просила у Естонії допомогти Силам оборони з боєприпасами та засобами протиповітряної оборони для відбиття ракетних і дронових атак РФ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що "у закритому колі" президент Франції Емануель Макрон заявив, що Франція може відправити військових до Одеси. У 2023 році ідею обговорили на засіданні Ради національної оборони та безпеки Франції.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Українські біженці за кордоном з недійсним паспортом #біженці #німеччина #ухилянти #новини #війна.

Українські біженці за кордоном з недійсним паспортом #біженці #німеччина #ухилянти #новини #війна.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН 1

Богдан нелегально потрапив до Німеччини і повертатися в Україну не збирається #shorts - DW Ukrainian.

Богдан нелегально потрапив до Німеччини і повертатися в Україну не збирається #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 1

У Тернополі включили фонтани

У Тернополі включили фонтани

Новини Тернополя -

Окрилені відвагою. Роман Тіщенко про місії в Іраку та війну в Україні

Окрилені відвагою. Роман Тіщенко про місії в Іраку та війну в Україні

Бути військовим — дитяча мрія прикарпатця Романа Тіщенка. Проте для вступу у професійний університет не вистачило балів. Здобувши цивільну спеціальність, чоловік підписав контракт із 80 окремою десантно-штурмовою бригадою. Далі миротворчі місії в ...

Галичина -

«ВСЕ ПОЛЫХАЕТ!». Рашист знімає ПРИЛІТИ ДРОНІВ ЗСУ в НПЗ в Краснодарському краю РФ

«ВСЕ ПОЛЫХАЕТ!». Рашист знімає ПРИЛІТИ ДРОНІВ ЗСУ в НПЗ в Краснодарському краю РФ

Цензор.НЕТ 1

Невичерпне джерело. Від дримби до трембіти

Невичерпне джерело. Від дримби до трембіти

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -