Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Міноборони: Для зупинки росіян ЗСУ необхідні боєприпаси калібрів 105 та 155 мм.

Лазуткін впевнений, що допомога від США здатна змінити ситуацію на полі бою. 

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін наголосив, що зупинити російські війська на фронті ЗСУ допоможе достатня кількість снарядів калібрів 155 та 105 мм. Під час телемарафону він наголосив, що їх нестача "дуже й дуже відчувається" і на полі бою, і поблизу лінії зіткнення.

"Наші військові вміють ними користуватися, вміють влучно нищити ворога, завдаючи йому величезних втрат. І саме це дозволить нам врешті-решт мати такі результати, яких, на жаль, цих пів року не було без американської допомоги на полі бою", — наголосив він.

Лазуткін впевнений, що американська допомога сильно вплине на ситуацію на фронті. Ймовірно, що буде не кардинальна зміна ходу війни, погоджується військовий, але точно можна говорити про потенційну зупинку противника.

"І тепер наші військові зможуть мати саме той боєкомплект, який їм вкрай необхідний", — сказав Лазуткін.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Словаки в обхід влади зібрали два мільйони євро на снаряди для ЗСУ. Ініціатором став 99-річний ветеран — Reuters

Нагадаємо, офіційно про передачу Україні далекобійних ракет ATACMS стало відомо 23 квітня після розмови українського та американського президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Втім, насправді ЗСУ отримали це озброєння ще у березні, але таємно. Захисники вже навіть двічі застосовували ракети, в тому числі під час удару по Джанкою. Експерти вважають, що цілями ATACMS'ів будуть пускові установки на території Росії, Керченський міст та об'єкти окупантів на фронті.

Дивіться спецтему:

  1. РФ виробляє стільки зброї, що уже почала заповнювати склади – міністр оборони Німеччини Пісторіус застеріг, що така тенденція може вказувати на плани Путіна на новий конфлікт.

  2. У Катарі відбудеться зустріч для обговорення української пропозиції щодо припинення війни — Bloomberg Київ шукає підтримки для своєї вимоги до Росії вивести війська.

  3. Саме готувався до пуску ракет: ССО показали момент знищення ЗРК «Бук-М1»

  4. Допомоги від США Україні вистачить до кінця року — радник Байдена Він підтвердив, що навіть з браком озброєння захисники завдали росіянам значних втрат.

  5. Росіяни за добу поранили чотирьох мирних жителів Донецької області Усього від початку вторгнення окупанти вбили в області понад 1900 мирних жителів, понад 4800 людей поранили.

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 1

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН -

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. -

Невичерпне джерело. Вірю. Надіюсь. Люблю

Невичерпне джерело. Вірю. Надіюсь. Люблю

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 2