InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

10 найкращих міст світу за версією Всесвітнього економічного форуму.

Всесвітній економічний форум оприлюднив рейтинг кращих міст світу у контексті доступності та сталості простору. Бізнес-школа IESE складає рейтинг кращих міст протягом останніх дев'яти років, і на її думку, місто світового класу має складатися з багатьох елементів, серед яких структурні та системні заходи, такі як міське планування, мобільність і транспорт, а також економічні, такі як залучення та утримання найкращих талантів і сприяння економічному розвитку.

Захист довкілля та технології також стають дедалі важливішими міркуваннями. А ще є сфери, пов'язані з культурою та суспільством, які складніше виміряти, такі як соціальна згуртованість та людський капітал. Всі вони об'єднуються, щоб створити найкращі міста світу, які є не тільки приємними місцями для життя, але й сприятливими для ведення бізнесу, зазначають в IESE.

Джефф Меррітт, керівник відділу міської трансформації Всесвітнього економічного форуму, зазначає:

Звіт встановлює важливий зв'язок між "розумними" містами, сталістю та місцевою економікою. Коли ці речі узгоджені, технологічні інновації працюють на благо людей і міського середовища, створюючи процвітаючі міста 21-го століття.

10 найкращих міст світу

Європейські та північноамериканські міста домінують у цьогорічному рейтингу, тоді як країни, що розвиваються, намагаються зробити свою присутність відчутною. Проаналізувавши 183 міста у 92 країнах, IESE визначив 10 найкращих міст світу наступним чином:

  1. Лондон, Великобританія
  2. Нью-Йорк, США
  3. Париж, Франція
  4. Токіо, Японія
  5. Берлін, Німеччина
  6. Сінгапур, Сінгапур
  7. Осло, Норвегія
  8. Амстердам, Нідерланди
  9. Сан-Франциско, США
  10. Чикаго, США

У Латинській Америці найвищий рейтинг має Сантьяго (91-е місце), за ним йдуть Буенос-Айрес (115-е) і Монтевідео (119-е). Кейптаун (141-е місце) - місто з найвищим рейтингом в Африці.

Однак за межами топ-10 є багато прикладів міст по всьому світу, які впроваджують інновації в унікальний спосіб. Кейптаун, наприклад, знаходиться порівняно далеко внизу рейтингу, але робить значні кроки для полегшення доступу своїх громадян до інформації та покращення умов життя. Наприклад, він надає безкоштовний Wi-Fi у міських автобусах і використовує дані в режимі реального часу для підтримки служб реагування на надзвичайні ситуації та спостереження.

Сантьяго, тим часом, досяг значного прогресу в реалізації кількох "зелених" ініціатив, скоротивши кількість днів з поганою якістю повітря на 70% за останнє десятиліття. Серед заходів, вжитих чилійською столицею, - переведення 30% автобусного парку на електромобілі з 2017 року.

З іншого боку, Мельбурн, Австралія, є лідером у міському дизайні - інтеграції природи в тканину міста. Серед прикладів, наведених IESE, - ініціатива "Дані в парку" (Data in the Park), в рамках якої аналізується взаємодія і поведінка в громадських місцях, щоб допомогти поліпшити управління, обслуговування і дизайн зелених насаджень.

Висновки

Міста є домом для зростаючої більшості населення світу, тому забезпечення їхнього процвітання як сталих, інклюзивних і придатних для життя центрів є постійним викликом.

Наприклад, Рада з питань глобального майбутнього міст при Всесвітньому економічному форумі намагається вирішити одну з таких проблем - кризу доступності житла в містах. Вона має на меті сприяти тому, щоб державні, приватні та громадські зацікавлені сторони стимулювали зміни, щоб зупинити проблему поглиблення нерівності.

Автори звіту зазначають, що хоча наведені вище приклади показують, як міста можуть бути розумними, їхнє розумне проєктування вимагає стратегії та активної участі громадськості. Хоча кожне місто матиме свій власний шлях до покращення, існує низка найкращих практик, які можна виділити. Серед них: пріоритетність інновацій та використання технологій для розв'язання проблем, пов'язаних зі змінами; розв'язання економічних проблем, таких як інфляція та зростання цін на енергоносії; пошук балансу між економічним зростанням, соціальною справедливістю та сталим розвитком; а також навчання один в одного.

Источник: meta.ua

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я -

Молодіжна виставка Junior Expo 2024 у Львові, на якій будуть представлені студентські підприємства.

Молодіжна виставка Junior Expo 2024 у Львові, на якій будуть представлені студентські підприємства.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода 1